Ja hoor, gaat goed, ik heb sluierstaarten waar ook 2 appelslakken in zitten.
Ze zijn bestand tegen zowel koude als warme periodes, maar hebben wel een minimale waterdiepte van 50 cm nodig.
Goudvissen, Danio's, vijvervissen en sluierstaarten kunnen op koud water. Guppen, enkele dwerggarnalen en Platy's kunnen op kamertemperatuur en koudwater van +-19 graden.
Een appelslak kan zeker een paar dagen zonder water. De appelslak heeft zuurstof nodig om te overleven. Wel kan de appelslak dood gaan aan uitdroging.
De meeste appelslak soorten zijn tropisch en willen daarom een temperatuur van rond de 21-23 graden. Het geldt bij appelslakken dat een appelslak bij een temperatuur van hoger dan 25 graden ongeveer één jaar zal leven, en bij een temperatuur van 20 graden wel vier jaar.
Aquarium slakken kunnen geen kwaad voor het aquarium.
Bij de vuistregel om uit te rekenen, hoe veel dieren er in een aquarium passen (Regel: 1 cm vis per 1 L water) kun je voor de appelslakken met ca.5-6 cm rekenen. Ook belangrijk is de waterhardheid van het water. De dieren hebben namelijk een bepaald kalkgehalte nodig om hun huisje op te bouwen.
Zo heeft de slak een snorkel waarbij hij kan ademen zonder boven te hoeven komen. Zodra er gevaar dreigt aan de oppervlakte, laat de slak zich onmiddellijk naar de bodem vallen. Als het nodig is kan hij dan ook zuurstof aan het water onttrekken via z'n huid.
Appelslak is hermafrodiet dwz kan zichzelf bevruchten.
Er moeten er dus minimaal twee in je aquarium zitten. Voortplanting kan redelijk snel gaan en is voornamelijk afhankelijk van voedselaanbod. Merk jij dat je enorm veel Posthoornslakjes hebt dan weet je zeker dat je teveel voert of teveel detritus (organisch afval) in je bak hebt.
Kraanwater volstaat in de meeste gevallen om met de garnalen te kweken.
De watertemperatuur moet rond 24 graden Celsius liggen. De pH-waarde (zuurgraad) van het water mag niet te hoog zijn, tussen zes en zeven is het beste. Neontetra's hebben vrij zacht water nodig tot ongeveer acht DH. Een luchtpomp, een waterfilter en verlichting horen ook tot de basisuitrusting van het aquarium.
Andere barrières tegen slakken
Probeer een rand van 5 cm met koffiedik (met cafeïne), knoflook, kapotte schelpen, cacaodoppen, fijngemaakte eierschalen, sparrennaalden of lavagruis.
Ze produceren een soort antivries, die het vormen van ijskristallen tegen gaat. Op deze manier kunnen de slakken toch nog overleven bij een paar graden onder nul. Als het weer warmer wordt, breekt de slak door de afsluiting en begint een nieuw leven.
Slakken zijn weekdieren, net als inktvissen dat zijn. Bijna alle weekdieren leven in het water, behalve de landslak (naaktslakken en huisjesslakken dus).
Appelslakken worden als grote actieve soorten met een vrij stevig opgeblazen slakkenhuis dat ze kunnen afsluiten met een afsluitdeksel, speciaal gewaardeerd door liefhebbers van tropische aquaria en vijvers en om die reden veel in Europa en elders gekweekt en verhandeld.
een slak kan namelijk drie jaar slapen zonder te eten. hij gaat in winterslaap.
Appelslakken eten nagenoeg alles wat ze maar in hun mond kunnen steken en ook maar enigszins voedingswaarde heeft. Groenten als komkommer, sla, andijvie, visvoer, dode vissen, eieren van andere slakken en van vissen, algen, het kan allemaal als voeding gebruikt worden voor appelslakken.
De stand van het onderzoek naar emoties in het dierenrijk. Wormen voelen geen pijn. Met die conclusie haalden Noorse onderzoekers begin dit jaar het nieuws. Slakken, mosselen en garnalen kunnen ook geen pijn ervaren.
Volgens de Wet op dierproeven valt onderzoek met ongewervelde dieren, zoals insecten, kreeften en zeesterren, niet onder proefdieronderzoek. De wet beschouwt ongewervelde dieren -die geen ruggengraat hebben- als dieren zonder een (grote) hersencapaciteit, die ook geen stress of pijn ervaren.
Dat is niet zo gek, want slakken zijn zelf ook heel waterige beestjes.Daarom zijn ze dol op regen en zul je ze altijd vinden op vochtige plekken. Zonder water kunnen ze geen slijm maken. Daarmee maken ze het spoor waar ze op voortglijden, in slakkengang.
Wilt u weten of dit dier op voorraad is en de actuele prijs van dit dier, kunt u contact opnemen met de winkel.
Omdat een algeneter een tropische vissoort is kunnen zij niet zomaar in koud water worden geplaatst. De meeste algeneters hebben een watertemperatuur tussen de 18-24 graden nodig.
Een paring is voldoende om drie tot vier bevruchte eisnoeren af te zetten. Na ca.10 dagen komen de jongen uit en hebben dan een schelpje van 1 tot 2 windingen met een hoogte van 0,8 mm. De juveniele dieren groeien snel op tot een slank horentje; ze krijgen pas in het tweede levensjaar de opgeblazen eindwinding.