Ja hoor, een beetje zuurkool mag wel. Het is kool en het is in zout ingelegd dus ik zou niet teveel geven. Teveel zuurkool is niet gezond.
Sommige groenten en fruit zijn echter gevaarlijk voor honden en mag je dus zeker niet geven, zoals onrijpe tomaten, rauwe aardappelen en andere knolgroenten, uien, prei, knoflook, avocado, champignons en andere paddenstoelen. Druiven en rozijnen zijn eveneens giftig voor honden.
Ook producten met cafeïne moeten te allen tijden voorkomen worden voor honden. Denk hierbij aan producten zoals energiedrankjes, koffie, thee, frisdrank, chocolade en verschillende soorten snoep. Het beste kan je dus helemaal geen voeding voor menselijke consumptie aan je hond geven.
Komkommers kunnen een veilige en voedzame snack zijn voor honden. Komkommers, rijk aan vezels en antioxidanten, zijn een bron van vitamine C en K en van mineralen en elektrolyten, zoals magnesium en kalium.
Mag een hond banaan? Misschien nieuw voor je, maar bananen zijn (ook) heel gezond voor honden. Bananen zijn goed voor de spijsvertering van je hond, maar ook voor een gezond hart en spieren. In bananen zit onder meer veel kalium, vezels en Vitamine C.
Ja, een hond mag yoghurt, maar met mate en tenzij je hond lactose-intolerant is. Yoghurt is niet giftig voor je hond, dus in die zin mag hij hier af en toe eens van proeven. Maar onthoud dat yoghurt eigenlijk bestemd is voor menselijke consumptie, net als alle soorten zuivel zoals kwark, kaas en karnemelk.
Laat je hond niet afvallen met sperziebonen
Dit is voor honden niet gezond. Sperziebonen leveren namelijk helemaal geen voedingsstoffen voor je hond. Op deze manier afvallen zorgt er soms voor dat er tekorten aan voedingsstoffen ontstaan waardoor honden ziek kunnen worden.
Gezonde fruitsoorten voor je hond zijn: ananas, appel, banaan, bramen, bosbessen, mango, watermeloen, meloen, perzik, peren, aardbeien, frambozen of blauwe bessen. Let er wel altijd op dat je de pitten uit het fruit haalt. Deze zijn namelijk niet goed voor je hond.
Sperziebonen zijn peulvruchten
Deze boontjes moeten hiervoor beschermd worden. Dit gebeurd door de aanmaak van saponinen, een 'gifstofje'. Nu is het niet zo dat je hond direct ziek wordt als hij deze saponinen binnenkrijgt. Maar ze zorgen wel voor de activering van het immuunsysteem.
Gekookte kip met rijst is achterhaald
Naast dat een hond tijd nodig heeft om te wennen aan nieuwe voeding, kan het lichaam van een hond ook vrij weinig met rijst. Honden zijn niet in staat om grote hoeveelheden rijst te verteren en daarnaast bevat rijst ook weinig voedingswaarde.
Is kaas gevaarlijk voor honden? Als honden konden lezen, dan werden ze nu razend blij: ze mogen af en toe bést een blokje kaas. Maar let op: houd het bij kleine porties (één of twee blokjes/plakjes).Kaas bevat veel lactose en de meeste honden kunnen een grote hoeveelheid van deze melksuiker moeilijk afbreken.
Een oudere hond kan in theorie tot 10 uur alleen gelaten worden. Houd er wel rekening mee dat een hond elke zes uur zijn behoefte doet! Senior honden kunnen tussen de 2 en 6 uur per dag alleen gelaten worden, afhankelijk van hun gezondheidstoestand en of ze eraan gewend zijn.
Een hond kan brood dus wel een beetje verteren. En op zich zijn de vezels goed voor de spijsvertering. Maar verder is brood niet goed voor hond: de hond neemt geen voedingsstoffen uit brood op. Het is alleen een 'vulmiddel' en wordt eigenlijk meteen weer uitgepoept (ook door de vezels).
Tips voor beloningssnacks voor de hond: Gekookte kip of kalkoen. Rauwe frikandel (halal zonder varkensvlees) Kaas.
Bloemkool kan een gezonde en voedzame toevoeging zijn aan het dieet van je hond. Het is rijk aan voedingsstoffen zoals vitamine C, K en B6, vezels en antioxidanten, die kunnen bijdragen aan een gezonde spijsvertering, immuunfunctie, ontstekingsremmende werking en gewichtsverlies bij je hond.
Broccoli kan giftig zijn voor de hond
Broccoli bevat isothiocynate, dat sommige honden niet goed kunnen verwerken. Het is niet giftig, maar een grote hoeveelheid broccoli kan maagkrampen en braken veroorzaken. Dit kan ook voorkomen na het eten van bloemkool of spruitjes.
Gekookte aardappelen zijn een bron van kalium en vitamine B6 voor je hond. Die voedingsstoffen zijn essentieel voor een gezonde zenuwfunctie en een sterk immuunsysteem. Geef je hond echter nooit rauwe aardappelen want die bevatten solanine: een giftige stof die je eruit kan koken.
Hoeveel pindakaas mag mijn hond? Uw hond mag dus zeker verwend worden met pure pindakaas (zonder xylitol). En als lekker-maak-smaakje mag het ook zeker. Aangezien pinda's echter wel behoorlijk calorierijk zijn is het beter om uw hond niet te veel pindakaas te geven.
Het is over het algemeen niet aan te raden om je hond Griekse yoghurt te geven.
Honing. Rauwe, onbewerkte honing is gezonder dan geraffineerde suiker want het bevat vitaminen en mineralen. Deze zijn goed voor de algemene gezondheid en weerstand van je hond. Bovendien verzacht het de keel, waardoor sommige baasjes het gebruiken tegen keelpijn bij kennelhoest.
Het vruchtvlees van een watermeloen is veilig en voedzaam voor honden, maar als uw hond er te veel van eet, kan hij last krijgen van zijn maag. Watermeloen bevat ook suiker, hoewel het hoge watergehalte betekent dat het geen ongezonde bloedsuikerpieken zou hoeven veroorzaken.
Spinazie bevat veel voedingsstoffen die goed zijn voor de gezondheid van honden, zoals vitamine A, C en K, evenals ijzer en foliumzuur. Deze voedingsstoffen kunnen helpen bij het bevorderen van een gezond immuunsysteem, het verbeteren van de bloedcirculatie en het bevorderen van een gezonde spijsvertering bij honden.
Honden mogen zeker af en toe (kleine hoeveelheden) kiwi. Daar doe je hem een groot plezier mee! Kiwi's zijn naast lekker ook erg gezond, want ze bevatten allerlei nuttige vitamines en mineralen: Vitamine C: wist je dat 100 gram kiwi meer vitamine C bevat dan 100 g sinaasappel?