Eén klein nadeel: warme chocolademelk kan ook veel suiker bevatten en dat is allesbehalve gezond. Overweeg daarom de suikervrije variant en voeg er zeker niet zelf ook nog een extra lepeltje suiker aan toe.
Conclusie. Chocolademelk bevat een optimale verhouding tussen koolhydraten en eiwitten die gunstig zijn voor herstel. Behalve de optimale verhouding koolhydraten en eiwitten bevat het veel vocht en elektrolyten zoals calcium, natrium, kalium en magnesium en veel van het aminozuur leucine.
Zoals de meeste wel weten is chocola vet en suikerrijk en daardoor calorierijk. Een dikmaker. Chocolademelk is niks anders dan gesmolten chocolade. In veel verpakkingen is hier nog extra suiker aan toegevoegd.
Chocolademelk bevat, in tegenstelling tot veel sportdranken, eiwitten die nodig zijn voor spierherstel. Het is vloeibaar dus wordt sneller opgenomen dan bijvoorbeeld kipfilet en het zit vol BCAA's (de aminozuren die nodig zijn voor spierherstel) en elektrolyten (zoals natrium en kalium).
#1 | Milsani vol (Aldi) De beste chocoladegeur, een dito smaak en lekker romig in de mond.
CHOCOMEL GAAT DOOR
FrieslandFoods nam in 2001 Chocomel over van Nutricia om de eeuwenoude kennis van chocolade te gebruiken en zo Chocomel nóg lekkerder te maken. In 2008 gingen FrieslandFoods en Campina samen verder als één bedrijf. Daarom ken je Chocomel vanaf dat moment als onderdeel van FrieslandCampina.
De cacaobonen worden vermalen in een machine. Tijdens het malen komen de vetten in de bonen vrij, waardoor de cacaobonen veranderen in een vloeibare massa. Dit wordt de cacaomassa genoemd. Deze massa wordt gebruikt om chocolade te maken, maar het kan ook verder verwerkt worden tot cacaopoeder of cacaoboter.
Volgens sportvoedingsdeskundige Henk-Jan Koershuis wordt het drankje door veel mensen niet gezien als iets ongezonds, terwijl dat wel het geval is. "In één glas chocomel zit al je dagelijkse hoeveelheid suiker. Dat zegt voldoende. Chocomel drinken is een zeer ongezonde keuze", zegt hij tegen EditieNL.
Melk (1,4% vet), suiker, cacao (1,6%), koffie extract (1%), stabilisatoren (carrageen en guargom), aroma. Gedeeltelijk afgeroomde melk, suiker, cacao (1,7%), stabilisator: carrageen.
Chocolademelk bevat voornamelijk veel calcium, vitamine D, vitamine B2, kalium en fosfor. Ook bevat het kleinere hoeveelheden zink, selenium, jodium, magnesium en vitamine A, B1, B6 en B12. Een kop chocolademelk van 240 ml bevat meestal 3 klontjes toegevoegde suiker.
Drink twee koppen warme chocolademelk per dag en je zult zien dat je geheugen beter wordt én dat je humeur een opkikker krijgt. Het is natuurlijk wel veel gezonder als je er geen extra suiker in doet.
Dat chocolademelk – gemaakt van koemelk - een goed herstelproduct is weten we al langer. Het bevat belangrijke eiwitten, is vloeibaar (en worden dus snel opgenomen), zit vol BCAA's (de aminozuren die nodig zijn voor spierherstel) en zelfs elektrolyten (zoals natrium en kalium) zijn te vinden in chocolademelk.
Er zitten 190 kilocalorieën in 1 beker (250 gram) chocolademelk. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'chocolademelk'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
De meeste onderzoekers die chocolademelk en traditionele hersteldranken vergelijken gebruiken daarom de halfvolle variant. Voor sporters die na hun training chocolademelk willen nemen om te herstellen is dit ook aan te raden.
Een mok warme (volle) chocolademelk met slagroom bevat 262 kcal. Voor dit aantal calorieën moet je 72 minuten wandelen met een snelheid van 4 kilometer per uur.
Gelijk na de training kun je bijvoorbeeld een hersteldrank van eiwitten, in combinatie met koolhydraten en een stuk fruit nemen. Richtlijn is ongeveer 0,8 koolhydraten per kg lichaamsgewicht. Een uur later kun je wederom zo'n 0,4 tot 0,8 gram koolhydraten nemen. Hiermee word je maag-darmstelsel minder belast.
In een beker chocolademelk (halfvol) van 250 ml zit ruim 30 gram suiker. Dat zijn meer dan 7,5 suikerklontjes! Dat is net iets meer dan een glas cola van 250 ml. Hierin zit namelijk 26 gram suiker, wat gelijk staat aan 6,5 suikerklontjes.
Rauwe cacaopoeder is erg gezond. Het heeft een gunstig effect op je hart en vaatstelsel en kan de stress doen verminderen. Daarnaast is de rauwe cacao een goede bron van mineralen en antioxidanten en kent cacaopoeder in zijn rauwe vorm geen extra toevoegingen.
Er zitten 105 kilocalorieën in 1 beker (250 gram) chocolademelk, light.
Dat is een voordeel voor sporters of mensen met een bepaalde vorm van suikerziekte. Maar het blijft wel suiker natuurlijk. Bovendien heeft Cécémel het hoogste suikergehalte van de vijf: 3,9 klontjes per glas van 200 ml. Milbona zit daar net onder met 3,7 klontjes, Everyday heeft er 3,2 en Albert Heijn 2,7.
Melkchocolade wordt gemaakt van cacaomassa, cacaoboter en suiker, waaraan melk in de vorm gecondenseerde melk of melkpoeder wordt toegevoegd.
Chocolademelk is een vloeibaar zuivelproduct gemaakt van melk, suiker en cacaopoeder of chocolade dat vaak warm wordt gedronken. Commercieel is ook koude, kant-en-klare chocolademelk verkrijgbaar, net als chocolademelkpoeder.
De tijd hoe lang je de chocolade in de grinder laat is van invloed op de uiteindelijke smaak en textuur van je chocolade. Hoe langer je het mengsel draait, hoe gladder het mondgevoel straks zal zijn. Mijn chocolade heeft 18 uur in de grinder gezeten.