Irriterend voor de huid. Kan overgevoeligheid veroorzaken bij contact met de huid. Zeer vergiftig voor in het water levende organismen ; kan in het aquatisch milieu op lange termijn schadelijke effecten veroorzaken.
De meeste stickerverwijderaar zit thinner of aceton verwerkt en dat in combie met plastic is funest , je had beter een beetje wasbenziene kunnen pakken .
Zo kan witte azijn of ontsmettingsalcohol ook helpen bij het verwijderen van een sticker. Ook olijfolie is een fantastische stickerverwijderaar. Giet een ruime hoeveelheid olijfolie op een vel keukenpapier en wrijf zachtjes over de vervelende sticker. Na een minuut of 2 glijdt de sticker zo weg.
Maak een sopje van heet (niet kokend) water, met wat afwasmiddel en leg het voorwerp met daarop de sticker er een half uur in te weken. De sticker laat in de meeste gevallen dan makkelijk los. Werkt dit niet, dan kunt u ook (een papje van) zuiveringszout proberen.
Gebruik een stickerverwijderaar voor de carrosserie. Werk met een caramelschijf om de autolak niet te beschadigen.
Azijn staat bekend om het neutraliseren van geuren. Zet schaaltjes neer of poets de getroffen plek met azijn. Daarna natuurlijk weer naspoelen met water om de azijngeur te verwijderen. Hang kleding of ander textiel met terpentinegeur te luchten in de zon.
VeroNL. Stickerverwijderaar kun je voor kunststof kozijnen gebruiken (ervaring). Voor alle zekerheid van tevoren even testen op een onopvallende plek.
Stickers verwijder je het beste van ramen en ander glaswerk met een föhn. Blijven er toch stickerresten achter, dan kun je deze met een krabber verwijderen. Voor glas kun je ook onverdunde azijn gebruiken. Breng voldoende azijn rechtstreeks aan op de sticker.
Zo werkt het: zet de lege potten zonder deksels in een grote pan. Vul de potjes én de pan met kokend water en een beetje afwasmiddel. Zet het vuur hoog en kook de potjes net zolang tot de etiketten eraf drijven. De labels laten zich er ook gemakkelijk afhalen met een tang.
Breng dan wat WD-40 Multi-Use Product aan op het etiket. Het product heeft naar verschillende reinigende en smerende eigenschappen ook de kracht om verschillende lijmen op te lossen en te verwijderen. Laat het product enkele seconden intrekken. Verwijder daarna het etiket of de lijmresten.
Doe cellulose verdunner op je vod (rijkelijk aanbrengen), leg de vod even op de lijmresten zodat je die kan bevochtigen/oplossen met je cellulose verdunner. Kan even duren maar normaliter moet je die lijmresten vervolgens makkelijker kunnen wegwrijven. Andere mogelijkheid is lijmafbijt.
Dat betekent : De lijmvlekken inwrijven met afwasmiddel (puur), ca 10 minuten laten inwe(r)ken en vervolgens afnemen.
Is de secondelijm al helemaal hard geworden? Dan kun je wat nagellakremover met aceton of zelfs pure aceton erbij pakken. Druppel wat van de vloeistof op de plek met lijm en laat deze een paar seconden intrekken. Pas op!
Om een pleister pijnloos te verwijderen kan je de pleister losweken met water. Doe dit met schoon water, onder de kraan, in bad of tijdens het douchen. Een andere mogelijkheid is een nat kompres doordrenkt met warm water. Oliën en zeep werken ook effectief, smeer de pleister bijvoorbeeld in met een wattenstaafje.
Stickerverwijderaar voor vloeren
Met deze speciale lijmresten en vlekverwijderaar voor alle harde vloeren zoals pvc vloeren, laminaatvloeren, tegelvloeren enz. wordt het verwijderen van de lijmresten en stickerresten een stuk eenvoudiger zonder dat je de vloer wordt beschadigd.
Terpentine in de was
Hang de was om te beginnen te drogen in de zon, daarmee vervliegt een deel van de geur. Draai daarna een paar wassen waarbij je een flinke schep soda in het wasmiddelbakje toevoegt. Tussen de wassen door de wasmachinedeur openzetten en de geur trekt weer uit je machine (en ook uit je was).
Met een halve kop soda (niet hetzelfde als baksoda) of een fikse scheut natuurazijn in de lege trommel (dus niet in het zeeplaatje) draai je een wasprogramma op 90 graden. De hoge temperatuur en het schoonmaakmiddel lossen kalk, vet en vuil op en zorgen ervoor dat de was weer lekker ruikt.
Wees blij dat er geen ergere dingen gebeurd zijn: je mag namelijk nooit kleding, waar een oplosmiddel in zit, in een wasmachine wassen. Dit in verband met het grote gevaar op brand.
Er is dan altijd kans dat er iets op de lak van je auto terecht komt. Je ziet dan kleine, hardnekkige zwarte puntjes op je autolak. Gebruik bij het verwijderen van teervlekken geen bijtende huismiddelen zoals wasbenzine, thinner of terpentine. Ook polijstmiddelen zijn geen goed idee.
Terpentine. Het is mogelijk om thinner (oplosmiddel voor verf) te gebruiken, maar dat is niet echt aangeraden voor de lak van de auto. Terpentine (verfverdunner) werkt even goed en dit product is minder schadelijk voor de autolak.
Aceton kan heel goed op autolak, in het verleden wel de lijmresten van de typeaanduiding ermee verwijderd. Daarna wel even wassen om de 'resten' aceton te verwijderen.
Aceton zorgt ervoor dat de lijm moeiteloos oplost. Breng dit aan op een doek, een stuk keukenpapier of een wattenschijfje en wrijf hiermee over de resten om voor een schoon resultaat te gaan. Met olijfolie of slaolie kunt u plakband verwijderen van verschillende oppervlakken, bijvoorbeeld van plastic en glas.