Het klinkt niet direct heel aantrekkelijk, maar de schil van een biologische banaan blijk je dus prima te kunnen eten. Je kunt vrijwel alle soorten fruit met schil en al opeten. Het is zelfs gezond om ook de schil van een banaan op te eten. Een bananenschil bevat namelijk veel vitamine B6, B12, magnesium en kalium.
Boordevol vitamines en mineralen
Dit zijn onder andere vitamine B6, B12, kalium en magnesium. Zonde om de schil weg te gooien dus, want kalium zorgt bijvoorbeeld voor wittere tanden en is ook nog eens goed voor uw hart. Daarnaast bevat de schil van een banaan ook fytochemicaliën.
Bananenschillen bevatten vitamine B6, B12, magnesium en kalium, schrijft Treehugger. Daarnaast bevatten ze ook bioactieve stoffen zoals polyfenolen en carotenoïden. Dat zijn goede redenen om je schillen op te eten en ze niet weg te gooien.
Een auto kan niet over één bananenschil uitglijden. Een auto heeft vier wielen, die raken het wegdek. Dit heet ook wel grip. Als een van de vier wielen geen grip meer heeft, bijvoorbeeld doordat die over een bananenschil rijdt, hebben de drie andere wielen nog genoeg grip over.
Volgens het verhaal zouden bananen een stof bevatten die bananadine heet. Die zou vrijkomen en een roes opwekken als men gedroogde bananenschillen rookt. De stof bestaat echter niet en van bananenschillen roken kan je dus niet in een roes geraken.
Toch kun je een kiwi met schil en al gerust eten. In de schil zitten de meeste vezels en vitaminen, maar dit is in vergelijking met de vrucht zelf weinig en daardoor zal het voor je gezondheid niet uitmaken of je een kiwi met of zonder schil eet.
Je moet op de volgende zaken letten: Allereerst is het belangrijk dat jij jouw hond geen bananenschil voert. Jouw hond kan dit niet goed verteren, wat ervoor kan zorgen dat zijn of haar darmkanaal verstopt raakt. Daarnaast is het verstandig om jouw hond niet meteen teveel banaan te geven.
Bananenschil bevat veel vitamine A en mineralen die een droge huid verminderen. De aanwezige enzymen zorgen voor een gezonde, frissere huid. Was jouw gezicht eerst met een neutrale zeep, leg daarna de schil over jouw gezicht en laat opdrogen. Daarna goed afspoelen.
Bananenschil bevat namelijk luteïne, een antioxidant gerelateerd aan vitamine A, die onder andere voor een natuurlijke UV-filter zorgt. Dit stofje werkt tevens goed tegen ontstekingen en dus tegen acne. Ook kalmeert bananenschil een rode, geïrriteerde huid.
Bananen zitten namelijk vol met vitamine A, B, E én kalium, zink, ijzer en mangaan. Dit is allemaal essentieel voor gezond haar en zorgt er ook nog eens voor dat je lokken gehydrateerd worden. Kortom: banaan wíl je in je lokken.
Je voorkomt rimpels als je de schil over de huid heen smeert en voor een half uur laat zitten. Was het er daarna goed af en je zult naar verluidt al snel resultaat zien. Wanneer de dokter je vertelt dat je een te hoog cholesterol hebt, moet je waarschijnlijk een bananenschil toevoegen aan je eetpatroon.
Bacteriën en schimmels verteren groente-tuin-en-fruit-afval, zoals een bananenschil of klokhuis. Dit soort afval noemen we biologisch afbreekbaar. Het klokhuis van een appel is al na twee weken verteerd, maar het verteren van een bananenschil kan wel tot 2 jaar duren!
Vogels vinden rijpe bananenschillen erg lekker. Wanneer je ze buiten neerlegt komen ze er zeker op af. Het enige nadeel: ook bijen en wespen zijn dol op de schillen van een banaan.
Niet weggooien dus, door de bananenschil in water te laten weken kun je er plantenvoeding van maken. En ook bij doffe planten en bladluis is dit hét redmiddel.
Prak een rijpe banaan, knijp het sap van een halve citroen erbij en smeer het op je huid. Laat het masker maximaal tien minuten intrekken en spoel je gezicht af met lauwwarm water.
Goed voor de groei
Een bananenschil zit boordevol fosfor, calcium en kalium, stuk voor stuk voedingsstoffen die de wortelontwikkeling en stengelgroei van je planten en bloemen stimuleren. Zo maak je het krachtvoer: Vul een pot met water en voeg daar een aantal schillen aan toe.
Een goede maximumhoeveelheid om aan te houden is ongeveer 10 gram per kilo lichaamsgewicht. Een gemiddelde banaan die in de Nederlandse supermarkt te koop is weegt tussen de 125 en 150 gram en kun je dus geheel voeren aan een hond van 12 tot 15 kilo.
Bramen: door het grote aantal gezonde voedingsstoffen kunnen bramen worden gezien als het gezondste fruit! Bramen bevatten veel belangrijke vitamines (A, B1, B2, B6, B11, C en E) en mineralen (natrium, kalium, calcium, fosfor, ijzer, magnesium en koper).
Wat betreft de voedingsstoffen maakt het eigenlijk geen verschil zegt Wieke van der Vossen kennisspecialist Voedselveiligheid bij het Voedingscentrum. "Er zitten vaak wel meer vezels en vitaminen in de schil, maar het is maar zo weinig dat het geen effect zal hebben op je gezondheid."
Net als het vruchtvlees is ook de schil van de komkommer supergezond en bevat het veel vitaminen A en antioxidanten die goed zijn voor ons lichaam.
Plaats de deksel op de droogoven en stel in op 70 graden. Laat de plakjes banaan nu in ongeveer 10 á 12 uur drogen totdat deze knapperig zijn. En als je geen droogoven hebt leg je de plakjes banaan op een met bakpapier beklede ovenplaat en plaats je deze voor 10 tot 12 uur in een voorverwarmde oven op 70 graden.
Ook plastic. En dat is niet alleen moeilijk afbreekbaar, maar blijft voor altijd in kleine stukjes bestaan.” Kortom: als je een klokhuis of bananenschil wilt weggooien, dan kun je dit toch echt het beste in een prullenbak doen en niet zomaar op straat gooien.