Het is niet aan te raden om kunstgras schoon te maken met azijn. Azijn zal het kunstgras niet beschadigen.
Verwijder eenvoudig met een bladblazer viezigheid en tuinresten uit het kunstgras. Spoel kleine afvalresten zoals zand af en toe weg met een tuinslang. Een mengsel van water en azijn, half om half, is zeer geschikt om bacteriën te verwijderen en tegen te gaan.
Doet uw hond of kat zijn behoefte onverhoopt op het kunstgras in de tuin? Voor het kunstgras is dit geen enkel probleem. Het gras zal van de urine niet verkleuren en er zullen ook geen nare geuren achterblijven. Het is aan te raden om het tapijt wel schoon te maken met een emmer water of eventueel wat sop.
Nee, onkruid groeit in principe niet in of op het kunstgras. Onder het kunstgras wordt drukverdelend doek/stabilisatiedoek (geotextiel) aangebracht voor de stabiliteit, dit zorgt er ook voor dat er geen onkruid van onder uit kan ontkiemen. De mogelijkheid bestaat dat zaden die in het gras waaien ontkiemen.
Een harde bezem is het ideale voorwerp om jouw kunstgras meer volume te geven. Door tegen de vezelrichting in te borstelen zorg je ervoor dat de vezels weer rechtop komen te staan. Ook zal het gras hierna weer zachter aanvoelen.
Onkruid houdt niet van een zoute omgeving, daarom kun je dus strooizout gebruiken om de groei van onkruid tegen te gaan. Je kunt het zout over de tegels strooien, maar je kunt ook een wateroplossing van 1 kilo zout met 10 liter water maken.
Om het gras op te borstelen, raden wij u aan om een stijve bezem met een synthetische borstel te gebruiken. Gebruik onder geen enkele omstandigheden een bezem met een metalen borstel of een draad borstel. Dit kan namelijk de vezel van het kunstgras beschadigen.
Hoe lang gaat kunstgras mee? Mits kunstgras goed onderhouden wordt kan het gemakkelijk tot wel 10 jaar mee gaan.
Het is absoluut geen probleem om honden op kunstgras te laten lopen en leven! Kunstgras kan het spelen van honden prima aan. Honden hebben snel door dat graven op kunstgras in de tuin, of kunstgras op het balkon geen zin heeft en zelfs als ze dit doen zal het kunstgras er niet onder lijden.
Kan kunstgras tegen chloor houdend zwembad water? Chloorhoudend zwembadwater tast kunstgras niet aan. Voor deze toepassing wordt namelijk een verdunde variant van chloor gebruikt. Het materiaal van kunstgras neemt dit niet op en zal absorbeert geen stoffen zoals chloor en schoonmaakmiddelen.
Het is dan ook begrijpelijk dat mensen ervoor kiezen om het kunstgras met heet water te reinigen. Dit is niet aan te raden. Heet water kan het kunstgras beschadigen en verlaagt de goede kwaliteit.
Verwijder mos en algen
De kans op mos en algengroei op een kunstgrasmat is erg klein. Mocht je last hebben van mos of algen, gebruik dan geen bleekwater. Bleekwater tast namelijk niet alleen de mos en algen aan, ook je kunstgras zelf. Je kan mos en algen handmatig verwijderen of met een verdelgingsmiddel.
Het sterft af als het zout opneemt. Zout werkt bovendien langer door dan schoonmaakazijn. Maar helaas, ook zout tegen onkruid mag niet van de Rijksoverheid. Door zout te strooien krijg je een 'verzilting' van de grond.
Veel mensen gebruiken azijn tegen onkruid of groene aanslag op hun terras of oprit, maar dit is niet toegestaan. Het gebruik van azijn tegen onkruid en groene aanslag kan een risico vormen voor mens en milieu.
De temperatuur van kunstgras kan in de volle zon oplopen tot ruim 40 graden. En dat voelt wel heet aan maar u verbrandt uw voeten niet. Even besproeien met koud water doet wonderen.
Het mooie van kunstgrasmatten die je op het terras neerlegt, is het feit dat je er gerust een stoel, tafels en andere spullen op kunt zetten. Je hoeft niet bang te dat zijn de kunstgrasmat beschadigd raakt. De grasmat is namelijk goed bestand tegen gewicht en bewegende objecten als schuivende stoelen.
Kunstgras heeft van nature een goede drainerende werking. Gemiddeld laat kunstgras zo'n 60 liter water per minuut door. Royal Grass® kunstgras is voorzien van piepkleine gaatjes die ervoor zorgen dat het water weg kan lopen en niet op het gazon blijft staan.
Wat kan je doen aan je grasmat om de sprieten weer rechtop te krijgen? Door het kunstgras te borstelen met een harde bezem veeg je de sprieten weer omhoog. Dit kan met een normale harde straatbezem. Het is het beste om tegen de sprieten in de borstelen.
Waarom wordt kunstgras ingestrooid met zand? Kunstgras wordt ingestrooid met zand om de levensduur van het kunstgras te verlengen. Het zand valt namelijk tussen de spriet verstevigt de spriet waardoor de vezels omhoog blijven staan. Het verlengt dus de levensduur van de grasspriet van het kunstgras.
Om dit proces makkelijker te maken geven wij het advies om het kunstgras vanaf +/- 25 mm in te strooien met silica zand. Belangrijk: om de kunstgrasvezels te ondersteunen of de kunstgrasmat te verzwaren voor extra stabiliteit, gebruiken wij silica zand. Silicazand is fijnkorrelig, natuurlijk en uiterst zuiver zand.