Met Safe Browsing ontvang je meldingen over malware, risicovolle extensies, phishing of sites die worden vermeld op de lijst van Google met mogelijk onveilige sites. Meer informatie over Safe Browsing-bescherming in Chrome.
Verdachte site: De site die je wilt bezoeken, is verdacht en mogelijk niet veilig. De volgende site bevat schadelijke programma's: De site die je probeert te bezoeken, kan proberen je te verleiden om programma's te installeren die problemen veroorzaken als je online browst.
Een virus kan op allerlei manieren op je computer, smartphone of tablet zijn gekomen als je apparaat niet goed beveiligd is. Je hebt bijvoorbeeld op een link geklikt waarmee je op een website bent gekomen die op dat moment een virus op je computer heeft gezet.
Websites waarvan de URL start met https in plaats van http, zijn zo'n veilige websites. Stel dat je een bankkaart hebt bij Belfius Bank. De officiële en veilige link is: https://www.belfius.be, maar een verdachte en onveilige link kan bijvoorbeeld zijn: http://www.beflius.be.
Wat is Safe Online? Met Ziggo Safe Online beveilig je je internetverbinding. Je gebruikt het op Windows, Mac, Android en iOS. Het is een compleet pakket voor iedereen.
SafeSearch is een persoonlijke instelling in je account waarmee ongepaste of expliciete afbeeldingen zonder kennisgeving worden geblokkeerd in de zoekresultaten. Je kunt dit via je accountinstellingen aan- of uitzetten. * Resultaten weggelaten wanneer gebruiker SafeSearch heeft aanstaan.
Via 'Snelle instellingen' kun je de instellingen bekijken en wijzigen vanaf elk scherm op je telefoon. Je kunt de instellingen die je vaak wijzigt, toevoegen aan of verplaatsen naar 'Snelle instellingen'. Voor sommige van deze stappen moet je het scherm aanraken.
Google Chrome is een zeer intuïtieve internetbrowser. Deze browser is vrij eenvoudig te gebruiken en veilig. Bovendien heeft Google Chrome ingebouwde bescherming voor transparantie. De functies voor veilig browsen waarschuwen gebruikers wanneer ze phishing- of malwaresites tegenkomen.
Google verzamelt persoonlijke gegevens en maakt daarmee profielen van gebruikers. Zo kunnen advertenties beter op de gebruikers worden afgestemd, want die leveren meer op. Je hebt diverse opties om de data die Google van jou verzamelt te beperken.
F-Secure SAFE is de bekroonde internetbeveiligingoplossing die geschikt is voor alle apparaten. In 2020 heeft SAFE de BEST PROTECTION prijs van AV-TEST ontvangen. SAFE biedt bescherming tegen virussen, trojaanse paarden en ransomware. Tevens beschermt het je tijdens het online shoppen en bankieren.
Safe Online is makkelijk te installeren via Mijn Ziggo. Met Safe Online bescherm je gratis één apparaat met de beste internetbeveiliging van F-Secure. De filters van Safe Online controleren je mail automatisch op virussen en spyware. En zorgen dat je veilig online surft, shopt en bankiert.
Ziggo Safe Online op je iPhone of iPad installeren
Op je iPhone of iPad is het niet nodig om zelf een virusscan te doen. Gebruik de Safe Online app vooral om veilig webpagina's te bekijken.
Als u een openbare computer gebruikt, slaat u de gegevens op in Google Drive of in een alternatieve opslagruimte waarvan u de enige gebruiker bent.
Je krijgt een waarschuwing in Chrome als je de site niet beveiligd of via een privéverbinding kunt bezoeken. Open een pagina in Chrome. Kijk naar de beveiligingsstatus links van het webadres om de beveiliging van de site te checken: Beveiligd.
Wanneer je wel bezorgd bent over veiligheid en privacy, kan je het beste kiezen voor Tor, Firefox en Brave. Maar Tor is vrij lastig te gebruiken. Hierdoor blijven Brave en Firefox over. Je keuze hangt vooral af van of je voor Chromium wilt gaan, of een alternatief.
Chrome noemt het 'incognitovenster', Edge 'InPrivate-venster', Firefox en Safari 'privévenster'. Het zijn verschillende benamingen voor hetzelfde. Wie zo'n venster start laat geen sporen na op het apparaat.
Wil je je data uit de handen van techgiganten zoals Google, Microsoft en Apple houden, dan is Firefox je allerbeste keuze.
Zo werkt het: Open de 'Instellingen'-app en druk op 'Algemeen'. Scrol naar beneden en druk op 'Stel opnieuw in'. Druk op 'Wis alle inhoud en instellingen' en, als je een waarschuwingsvenster krijgt, op 'Wis nu'.
Als je de fabrieksinstellingen terugzet, worden je gegevens van de telefoon gewist. Hoewel in je Google-account opgeslagen gegevens kunnen worden hersteld, worden alle apps en de bijbehorende gegevens verwijderd. Als je je gegevens wilt herstellen, moet je ervoor zorgen dat ze beschikbaar zijn in je Google-account.