Huidskleur is de kleur van de menselijke huid, die varieert van bijna zwart en donkerbruin tot licht-beige of -roze.
Voor het gemak leg ik het zo uit: een huidskleur is oranje-achtig. Dit oranje maak je door een (maakt niet uit welke) rood met geel te mengen. Gemengd vanuit een geel+rood of een okergeel+rood of gebruik een gebrande sienna als basis.
Ze ontdekten dat de donkerste huid voorkwam bij de Nilo-Saharaanse herdersvolkeren in Oost-Afrika, zoals de Mursi en de Surma, en de lichtste huid bij de San in Zuid-Afrika. En daartussen waren er nog vele gradaties, zoals bij het Agaw-volk in Ethiopië.
het allel voor een donkere huid is dominant over het allel voor een lichte huid. Je kan ook zeggen; het allel voor een lichte huid is recessief ten opzichte van het allel voor een donkere huid. In de erfelijkheid geef je erfelijke eigenschappen en de daarbij behorende allelen aan met een letter.
In de huid liggen pigmentcellen, de melanocyten. Deze maken het pigment (kleurstofje) dat de kleur van de huid bepaalt. De huidskleur hangt onder andere af van het soort pigment dat gemaakt wordt. Pigment ligt als een beschermend kapje over de cellen en beschermt de huid tegen te veel zon.
Beide vormen zijn goed. Voorkeur: huidskleur.
Zit je net zoals je lengte heel je leven aan hetzelfde huidtype vast? Het antwoord zal je verrassen: Je kunt helaas niet uit jezelf je huidtype veranderen.
Als deze ouder een kind krijgt van een vader die NIET ziek is, is de kans 50% dat het kind ziek wordt. Immers, de zieke ouder heeft 2 genen voor deze ziekte, 1 ziek gen en 1 gezond gen. De kans is 50% dat de ouder het zieke gen overdraagt op zijn kind.
Wil je als man een slim kind? Dan is het zaak om een intelligente moeder te vinden. Intelligentie hebben kinderen namelijk vooral te danken aan de genen die zij van hun moeder hebben geërfd. Dit blijkt uit een recent onderzoek gepubliceerd in Psychology Spot, waarover Ouders van Nu schrijft.
Je erft je genen van je ouders. Van elk gen erf je twee kopieën: één van je vader en één van je moeder. Ook de genen van je grootouders en verre voorouders hebben invloed op de kleur van je huid.
De kleur van het bloed wisselt tussen twee tinten rood: zuurstofrijk bloed heeft een lichtrode kleur, zuurstofarm bloed is donkerrood. Zuurstofarm, donkerrood bloed geeft de huid een blauwige tint, zoals bij de aderen van je handrug. Afwezigheid van bloed geeft een witte huidskleur.
Blank is in de loop van de twintigste eeuw sterk ingeburgerd geraakt als aanduiding voor iemand met een min of meer roze huidskleur. Wit wordt vooral gebruikt om iemands teint te beschrijven, zoals in wit zien en in de winter een witte huid hebben.
Vantablack is de donkerste kleur ter wereld.
Mensen met dit huidtype hebben rood of lichtblond haar en een lichte kleur ogen. De huid is licht van kleur met meestal sproeten. Personen met dit huidtype verbranden heel snel in de zon en worden nauwelijks bruin. Meestal neemt het aantal sproeten juist toe na expositie aan zonlicht.
Warme huidskleur
Bij een warme ondertoon is het mooi om warme kleuren aan te trekken. Denk hierbij aan rood en oranje, maar ook goud en geel zullen mooi staan. Als je wilt gaan voor wat diepere kleuren dan kun je het beste kiezen voor blauw, lichtgroen, donkergroen of turquoise.
skin color {znw.} [Am. Eng.] Kijk naar de huidskleur, naar de huidsstructuur.
Je bent nieuwsgierig naar de wereld
Slim zijn gaat over nieuwsgierigheid naar van alles en nog wat. Volgens experts stellen intelligente mensen vaak vragen als wie, wat, wanneer, hoe, waarom en wat als. Ze vinden het leuk om te leren over andere mensen, culturen, dieren, geschiedenis en de wereld als geheel.
Je IQ ligt minder vast dan gedacht. Veranderingen in het volume van bepaalde hersengebiedjes tijdens je pubertijd kunnen je intelligentiescore flink omhoog krikken – of juist omlaag. Je intelligentie, uitgedrukt in IQ, verandert gedurende je leven nauwelijks.
Onderzoek heeft aangetoond dat het belangrijkste gen dat met kaalheid in verband wordt gebracht op het X-chromosoom zit. Omdat er vijftig procent kans is dat dit X-chromosoom door je grootvader aan je moeder is doorgeven, is de kaalheid van je opa aan moederszijde een goede voorspeller van jouw toekomstige kaalheid.
Hoe nauwer de familieband is, hoe hoger de kans. Voor kinderen van een volle neef en nicht is de kans op een kind met een aangeboren ziekte ongeveer 4 tot 6 op de 100 (4 tot 6%). Bij kinderen van ouders die geen familie van elkaar zijn, is de kans 2 tot 3 op 100 (2 tot 3%).
Oogkleur is erfelijk. Je genen bepalen je oogkleur. Van elk gen erf je altijd twee kopieën: één van je vader en één van je moeder. Er zijn veel genen bekend die invloed hebben op die kleur.
Hoe ouder je wordt, hoe meer rimpels je krijgt. De huid wordt ook slapper, fragieler, verliest elastinevezels en wordt minder elastisch. Ook produceren de talgklieren minder huidlipiden, met als resultaat een droge huid. Dit proces is natuurlijk, maar soms gaat het sneller door externe factoren.
Huidskleur is de kleur van de menselijke huid, die varieert van bijna zwart en donkerbruin tot licht-beige of -roze. Iemands huidskleur is het product van de genen van beide biologische ouders en de invloed van zonlicht.