110 liter bier. 90 liter wijn, waarvan maximaal 60 liter bubbeltjeswijn als champagne, prosecco of cava. 20 liter lichte likeur of likeurwijn zoals sherry en port (maximaal 22% alcohol) 10 liter sterke drank, zoals wodka, whisky en rum (meer dan 22% alcohol)
10 liter sterke drank. 20 liter distillatiewijn. 90 liter wijn (waarvan maximaal 60 liter mousserende wijn) 110 liter bier.
Vloeistoffen en gels moeten in een verpakking zitten van maximaal 100 milliliter. De verpakte vloeistoffen en gels moeten zitten in een doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje. Het zakje mag maximaal 1 liter zijn. U mag per persoon maximaal 1 plastic 1-literzakje meenemen.
90 liter wijn, waarvan maximaal 60 liter mousserende wijn (bijv. champagne, prosecco of cava) à dit zijn 120 flessen van 0,75 liter (en 80 flessen mousserende wijn)
10 liter drank met een alcoholgehalte van meer dan 22% 20 liter drank met een alcoholgehalte van maximaal 22% 90 liter wijn (waarvan maximaal 60 liter mousserende wijn) 110 liter bier.
Als je thuis je handbagage inpakt, kan je die fles alcohol beter laten staan. Meestal hebben flessen drank een inhoud van meer dan 100ml en dan komt deze vloeistof mogelijk niet door de security check. Je kunt wel na security alcoholische dranken kopen en dan mag die fles drank wel mee in je handbagage.
Wie dronken is start met een boete van een kleine 6.000 euro. Als het vliegtuig een tussenlanding moet maken vanwege de onrust aan boord, schiet de teller omhoog en loopt het maximale bedrag op tot 90.000 euro, zo schrijft de Engelstalige The Ibizan.
Je mag voor maximaal € 430,- aan spullen van buiten de EU invoeren. Over alles wat daarboven komt, betaal je belasting. Ook over een teveel aan sigaretten, tabak of drank betaal je belasting. Hoeveel sigaretten of (sterke) drank je mag invoeren, hangt af of je Nederland binnenkomt vanuit de EU of daarbuiten.
Plaats niet alleen de spullen uit je zakken, maar álle voorwerpen met metaal op de band. Dus ook je riem, horloge en andere sieraden. En uit voorzorg ook maar vast je schoenen en je jas. Verder moeten ook je laptop en andere elektronica uit de tas worden gehaald.
De meeste vaste etenswaren mag je meenemen in je handbagage in het vliegtuig. Denk hierbij aan belegde broodjes, salades, groente en fruit, vlees, snoep, koekjes, nootjes, snacks, taart. Als jij een huisgemaakte appeltaart mee wil nemen aan boord, mag dat gewoon!
Je mag 110 liter bier en 90 liter wijn meenemen naar Nederland. Daarvan mag maximaal 60 liter mousserende wijn zijn. Je kan dus gelijk een jaarvoorraad aan drank inslaan. Qua gedistilleerde drank is er een limiet van tien liter, zoals jenever of cognac.
Tandpasta bijvoorbeeld vloeit niet onder zijn eigen gewicht op de tandenborstel; het is een vaste stof. Echter, als je genoeg druk uitoefent, stroomt het als een vloeistof uit de tube.
Apart verpakte vloeistof van maximum 100 ml elk is toegestaan.
Nooit meenemen
Verdovende middelen en drugs (zoals hasj, cocaïne en heroïne) Wapens, nepwapens, pepperspray, munitie en explosieven. Beschermde dier- en plantsoorten. Producten gemaakt van beschermde dier- en plantsoorten, zoals schoenen van krokodillenleer of ivoren sieraden.
Deze medicijnen kunt u meestal zonder problemen meenemen. Let er wel op dat ze alleen voor eigen gebruik zijn. Als u tien doosjes paracetamol bij u heeft, wekt u natuurlijk de indruk dat u de medicatie meeneemt voor andere doeleinden.
Je handbagage en accessoire mogen bij elkaar max 10 kg. wegen en de maten zijn inclusief wielen en handgrepen. Wil je meer meenemen? Boek dan ruimbagage bij.
In de accu van een powerbank zit het brandbare materiaal lithium. Lithium is een brand- en explosiegevaarlijke stof. Het is vaak maar een hele kleine hoeveelheid, maar toch is dit risicovol. Mocht een accu om een of andere reden oververhit raken, kan dit zorgen voor kortsluiting in de batterij met brand als gevolg.
in aparte verpakkingen van maximaal 100 milliliter, die samen verpakt zijn in 1 doorzichtige en hersluitbare plastic zak met een capaciteit van maximaal 1 liter, waarbij de inhoud gemakkelijk in de plastic zak past en de zak volledig gesloten is.
Een spuitbus deodorant mag mee in de handbagage tot maximaal 100 millimeter per verpakking. Totaal mag er 1 liter aan vloeistoffen mee. Houd er rekening mee dat de douane altijd het laatste woord heeft. In de ruimbagage is het ook toegestaan om deodorant mee te nemen.
Op grote hoogte, of dit nu op een bergtop is of in een vliegtuig, is de luchtdruk lager. Deze lage luchtdruk zorgt ervoor dat een alcoholisch drankje harder aankomt dan op de grond. De lucht in een vliegtuigcabine is in het algemeen droog. Je kunt dit meestal wel voelen aan je ogen die branderig worden.
Het effect van alcohol drinken in het vliegtuig
Alcohol zorgt ervoor dat je minder last hebt van remmingen, je wordt er 'losser' van. Ook worden je bewegingen wat vertraagd. Maar of je alcohol drinkt in de lucht of met beide benen op de grond, dat maakt een verschil.
In het vliegtuig kun je wel eens last hebben van veranderende druk, waardoor flesjes of blikjes het moeilijk krijgen. Maar in principe is het vervoeren van bier in het bagageruim gewoon goed te doen.