De berichtmogelijkheden werken zelfs wanneer er geen internetverbinding beschikbaar is (wat meestal betekent wanneer mensen op reis zijn). Consumenten vertrouwen het als veilig, ook al heeft het geen end-to-end versleuteling zoals veel messaging apps hebben (alleen berichten onderweg zijn versleuteld).
RCS is de opvolger van sms, maar het ziet eruit als een chatdienst zoals WhatsApp. RCS staat voor 'rich communication services', Engels voor 'uitgebreide contactdienst'. Want in een sms staat alleen tekst, maar in een RCS-bericht kunnen ook foto's, video's, audio en smileys verstuurd worden.
Als je RCS-chats gebruikt, worden je berichten via wifi en mobiele data verstuurd. Zolang je bent verbonden met een wifi-netwerk waarvoor je geen gebruikskosten hoeft te betalen, zijn er geen kosten verbonden aan berichten sturen of krijgen.
WhatsApp is hiermee in feite veiliger dan een sms-bericht. De encryptie van sms-jes wordt uitgevoerd door mobiele providers die niet altijd het sterkste type encryptie gebruiken, hoewel dit van provider tot provider verschilt.
Waar e-mail vaak te kampen heeft met spam en junk e-mail filters, is SMS een veilige manier van communiceren. Mobiele telefoons hebben geen spambox. Dus zodra je SMS berichten verstuurt, kun je er zeker van zijn dat jouw bericht veilig aankomt.
Sms-berichten zijn niet specifiek beveiligd. Ze worden wel verzonden en ontvangen via een afgeschermd netwerk. Het betekent niet dat jan en alleman uw berichtjes kan aftappen, maar wel dat er geen speciale techniek wordt gebruikt om het sms-verkeer te versleutelen. Voor normaal gebruik is sms prima geschikt.
Sms-/mms-berichten zijn niet versleuteld en worden weergegeven in groene tekstballonnen op je apparaat.
Of een organisatie de keuze maakt tussen WhatsApp of SMS hangt af van de intentie van de berichten. Is het doel de dialoog aan gaan met klanten en volgers, dan is WhatsApp meer geschikt.Gaat het om korte en vaak eenzijdige berichten dan is SMS een betere keuze.
Ja!WhatsApp maakt gebruik van end-to-end-encryptie waardoor je berichten veilig worden verzonden. Anderen kunnen dus niet zomaar zien wat jij naar mensen stuurt. Daarmee maken we in Nederland gebruik van een veilige app om dagelijks mee te communiceren.
Rich Communication Services (RCS) is een communicatieprotocol ter vervanging van sms-berichten. Het RCS-protocol is uitgebreider en biedt meer mogelijkheden voor geavanceerde tekstberichten met onder andere: polling om te controleren op benodigde service. mogelijkheid tot verzenden van multimedia tijdens gesprekken.
Open de Berichten-app op je Android-telefoon en tik op de drie puntjes rechtsboven; Kies voor 'Instellingen' en dan 'Chatfuncties'; Bij 'Chatfuncties inschakelen' kun je de nieuwe RCS-ondersteuning aan- of uitzetten.
Open Google Berichten op je apparaat.Instellingen voor berichten.Tik op RCS-chats.Zet RCS-chats aan of uit.
RCS staat voor Rich Communication Services en is de opvolger van sms en mms. Het is een standaard voor het sturen en ontvangen van berichten tussen verschillende platforms. Hierdoor kunnen de berichtenapps op de iPhone en Android-telefoons straks beter met elkaar samenwerken.
Wat is RCS? In het kort zou je RCS kunnen zien als de opvolger van SMS. Er is meer mogelijk, het is veiliger en het is toekomstbestendiger. RCS is bedacht in 2007, maar is nog altijd een relatief nieuwe standaard voor het sturen van berichten naar anderen, ongeacht het besturingssysteem van de gebruikers.
Apple heeft aangekondigd dat de iPhone in 2024 RCS gaat ondersteunen. Je hebt dan dus geen app als WhatsApp meer nodig om berichten te sturen naar vrienden en familie zonder iPhone.
De ontvanger was niet bereikbaar of had het toestel niet aan staan. De inbox van de ontvanger is vol. De ontvanger accepteert geen sms-berichten. Je hebt mogelijk een verkeerd nummer ingevoerd.
RCS staat voor Rich Communication Services en kan u zien als de opvolger van de gekende sms. Want de manier waarop we berichten versturen, veranderde enorm sinds we begonnen te sms'en. We sturen meer foto's, praten met meerdere mensen tegelijk, delen onze locatie of leuken onze gesprekken op met GIF's en video's.
End-to-end versleuteling
Niemand anders kan ze lezen of beluisteren, zelfs WhatsApp niet.
Wanneer je via iMessage op je iPhone een bericht verstuurt naar iemand met een Android-smartphone, verstuur je automatisch een SMS. Dit is te herkennen aan de groene kleur van je bericht.
Een phishing-sms herken je aan de valse link in het bericht. Een valse link leidt niet naar het officiële webadres, de zogenoemde 'domeinnaam' van een bedrijf. Je wordt dan juist doorgeleid naar een andere domeinnaam.
De officier van justitie kan voor het onderzoek naar een misdrijf in bepaalde gevallen de politie opdracht geven om telefoongesprekken af te luisteren en op te nemen of ander elektronisch verkeer te onderscheppen (denk aan e-mail, sms, WhatsApp en Facebook Messenger).
Het grote verschil is dat WhatsApp wél een alleenstaande chat-app is, die geen onderdeel vormt van een sociaal netwerk. Terwijl je voor Facebook Messenger een Facebookaccount nodig hebt, moet je voor Whatsapp over een telefoonnummer beschikken.