De producten van Philadelphia zijn geschikt voor vegetariërs. Voor veganisten ligt het wat moeilijker omdat het product is afgeleid van een dierlijke bron (melk).
In de jaren zeventig van de twintigste eeuw begon Philadelphia de productie uit te breiden naar Midden-Amerika (Venezuela, Mexico) en naar de Europese markt (Groot-Brittannië, Duitsland, Italië). Later volgden geleidelijk andere Europese landen.
5. Bevat Philadelphia gluten? Philadelphia bevat geen gluten.
Omschrijving. Zacht-frisse zuivelspread Specialiteit van verse kaas (86%) Van gepasteuriseerde melk.
Roomkaas mag alleen roomkaas genoemd worden als het aan een aantal eisen voldoet. Het minimale vetgehalte moet bijvoorbeeld 33% zijn. Is dit niet het geval, dan wordt de smeerbare kaas zuivelspread genoemd. Dit smeersel is iets minder vet en wat frisser.
Dit product valt in de schijf van vijf en draagt bij aan een gezonde dagelijkse voeding. In een gezonde dagelijkse voeding passen kazen, zoals Original Philadelphia, frisse en romige smaak.
Cream cheese is een zachte, milde kaas, meestal gemaakt van een combinatie van melk en room. Deze kaas wordt niet gerijp en dinet daarom vers te worden geconsumeerd. In de verte heeft het qua consistentie iets weg van Mascarpone.
Violife biedt een brede range aan 100% plantaardige en vegan alternatieven voor kaas. De creamy original is het geheime ingredient van de perfecte no-bake cheesecake. Deze vervanger voor roomkaas kun je tevens ook gebruiken in hartige bereidingen zoals op een wrap of op een bagel.
Het product is ideaal om te smeren (denk aan de wraps :-) maar ook om mee te koken. Aan het product zijn enzymen toegevoegd die ervoor zorgen dat de lactose zich tijdens het productieproces scheidt van de melk. De nog aanwezige suikers in Philadelphia lactosevrij zijn door iedereen gemakkelijk te verteren.
Met Philadelphia maak je ook eenvoudige maar overheerlijke sauzen. Voor de saus laat je de Philadelphia in een pannetje smelten samen met een vloeistof zoals melk of fond. Regelmatig roeren op een laag vuurtje en zo klaar.
Roomboter, melk, naturel yoghurt of kwark, room, verse kaas zoals ricotta, mascarpone, mozzarella, Parmezaanse kaas, Nederlandse harde kazen van koe, geit of schaap zijn glutenvrij.
Er bestaan vier types verse kaas: de magere kaas (minder dan 20% vet), de halfvette kaas (20% tot 35% vet), de vette kaas (meer dan 35% vet) en de roomkaas (tenminste 45% vet). Hun vetgehalte danken de verse kazen aan de melk die gebruikt werd.
Voor de productie van roomkaas wordt aan het melk en roommengsel speciale bacteriën of zuursel en stremsel toegevoegd. Na 12-16 uur fermenteren is de roomkaas ingedikt waardoor deze smeerbaar of snijdbaar wordt. De roomkaas en de wei scheiden, waarna de wei wordt verwijderd en de roomkaas overblijft.
Omschrijving. Zacht-frisse zuivelspread.
Er zit 1,3 gram vet in 1 eetlepel (15 gram) roomkaas, light, waarvan 0,7 gram verzadigd vet. Voor je hart en bloedvaten is het gezond om vooral producten te kiezen met veel onverzadigde vetten. Onverzadigd vet zit bijvoorbeeld in olie, halvarine, vloeibare bak- en braadproducten, avocado, noten en (vette) vis.
Willicroft maakt allerlei plantaardig kazen. Denk aan vegan kaasfondue, truffelsaus (voor bij de pasta) en verschillende soorten creamcheese. Hun nieuwste aanwinst is te koop bij de Lidl: de Parmezaanse kaas, oftewel This is not Parmesan. Gemaakt van cashewnoten en edelgistvlokken.
Is boter vegan? Boter is niet vegan. Boter wordt namelijk gemaakt van melk. Dit is vaak koemelk, maar er wordt ook boter gemaakt van geitenmelk.
Zelf broodbeleg maken is zo gebeurd. Denk bijvoorbeeld aan tofu-'eier'salade, kip'-kerriesalade, linzen-kerriespread, vegan kaas, cottage cheese of roomkaas. Hummus kun je ook heel lekker zelf maken, in allerlei varianten zoals 'umami hummus', maar meestal ben ik daar te lui voor.
Monchou is een zacht en luchtige roomkaas die voor veel verschillende gerechten wordt gebruikt. Of het nu om taarten, pasta's, quiche of sauzen gaat, Monchou kan het allemaal. De basis voor deze kaas is magere melk en room. Monchou is een merknaam van Campina, de grootste zuivelverwerker van Nederland.
Op het keto dieet wil je een roomkaas kiezen die laag in koolhydraten is. Hierdoor valt het bekendste merk, Philadelphia, direct af. Original Philadelphia bevat 4 gram koolhydraten per 100 gram.
MonChou (Frans voor mijn wang/mijn liefje of honing) is een merknaam en roomkaas van zuivelcoöperatie FrieslandCampina. De roomkaas kan gebruikt worden als broodbeleg, maar ook in koude en warme gerechten.