Een middelgrote peer bevat ongeveer zes gram vezels. Evenveel als twee bruine boterhammen en goed voor 20% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid. Die vezels zorgen voor een goede darmtransit en verlagen het cholesterolgehalte. Hierdoor is de peer het ideale medicijn tegen stress.
Door dagelijks twee porties peer en/of mango te eten in combinatie met het eten van voldoende groente, bereik je het beste resultaat. Samenvatting: Peren kunnen helpen om de cellen van de maag, de darmen, de slokdarm en het borstgebied gezond te houden.
Peren zijn eveneens natriumvrij, vetvrij en cholesterolvrij – allemaal dingen die belangrijk zijn voor een gezond hart (1).
Peren zijn geen koplopers als het gaat om vitamines en mineralen, maar ze bevatten wel vitamine C, kalium, koper en magnesium.Tot slot zijn peren ook rijk aan boron, een stofje dat calcium helpt om je botten sterker te maken. Het eten van peren is daarom ook goed om botontkalking tegen te gaan.
Het is geen wereld van verschil (55 tegen 63 calorieën per 100 gram), maar toch leuk om te weten. En het is niet het enige interessante feitje: als we de voedingsstoffendatabase beter bekijken, blijkt dat de peer meer voordelen heeft ten opzichte van de appel. Peren zijn super vezelrijke vruchten.
Zowel peren als appels zijn uitstekende bronnen van vitaminen en mineralen en hebben vergelijkbare niveaus van fosfor en natrium. Maar peren bevatten meer koper , een mineraal dat het westerse dieet over het algemeen mist. Naast koper bevatten peren ook meer ijzer, calcium, magnesium en zink.
Maar peren hebben vast andere gezondheidsvoordelen. Jazeker. Ze bevatten een redelijke hoeveelheid vezels en veel van het mineraal kalium, dat hoge bloeddruk helpt verlagen en meewerkt om de vochtbalans in je lichaam goed te houden. Daarom zijn peren, net als kaliumrijke bananen, goed fruit als het erg warm is.
Afvallen met peren. Een peer is een nuttige partner voor je dieet. reden ligt voor de hand: die harde vrucht geeft je een langdurig verzadigd gevoel waardoor je minder snel terug met een hongertje zit. Door de grote hoeveelheid aan water helpt de peer je lichaam vet afbreken.
Peren zijn rijk aan essentiële antioxidanten, plantaardige stoffen en voedingsvezels . Ze zijn ook vrij van vet en cholesterol. Ze kunnen de spijsvertering, het cholesterolgehalte en het algehele welzijn van een persoon ten goede komen. Eén middelgrote peer levert ongeveer 100 calorieën.
Op nummer 1 van deze lijst staat dus de braam. Met 43 calorieën en slechts 4,9 gram suiker met daarbij 5 gram aan voedingsvezels is de braam erg gezond! Hij bevat vitamine A, D, B12 en calcium en ijzer. Ook magnesium is present.
Lage inname van vezelrijke voeding – voeding met veel voedingsvezels, met name oplosbare vezels, kan de hoeveelheid slechte (LDL) cholesterol in uw bloed verlagen. Neem vezelrijke voeding op in uw dieet door elke dag groenten, fruit, volkorenproducten, peulvruchten, noten en zaden te kiezen.
Tomatensap bevat lycopeen, wat mogelijk het cholesterol verlaagt
Dit komt met name door de aanwezigheid van lycopeen, het pigment dat de vrucht zijn kenmerkende oranje-rode kleur geeft.
Ja, pindakaas is goed voor je cholesterol. Pindakaas bevat vitamine B3, ook wel bekend als niacine. Een belangrijke als het gaat om je stofwisseling en cholesterol.
Vezels voor gezonde darmen
Peren bevatten de nodige hoeveelheid vezels. Het is dan ook een prima manier om de hoeveelheid vezels die je eet te verhogen. De inname van voldoende vezels draagt bij aan een gezonde spijsvertering. Indirect helpt het eten van peren constipatie voorkomen.
Absoluut.Peren zijn een geweldige bron van antioxidanten, vezels, kalium en vitamine C. Maar ze zitten niet alleen vol voedingsstoffen — ze kunnen ook uw risico op bepaalde ziektes verlagen.
Bananen bevatten in vergelijking met andere fruitsoorten meer calorieën en weinig vitamine C. Daarentegen bevatten bananen wel heel veel andere gezonde voedingstoffen, zoals vezels, vitamine B6 en kalium. Dat bananen meer calorieën bevatten, maakt het niet meteen een ongezonde keuze.
Extract van perenpulpwater onderdrukt lipideperoxidatie in de lever en beschermt tegen leverschade bij ratten die een dieet met veel vet en cholesterol kregen - PMC.
Peren bevatten veel voedingsvezels, met 6 g per portie. Peren, net als appels, zijn geconcentreerd in fructose, en de hoge vezel- en fructosegehaltes in peren verklaren waarschijnlijk de laxerende eigenschappen . Peren bevatten antioxidanten en leveren tussen de 27 en 41 mg fenolen per 100 g.
Peren en een niervriendelijk dieet
Peren kunnen worden opgenomen in een niervriendelijk dieet , maar het is belangrijk om op de portiegrootte te letten. Eén kopje peren uit blik (in water) bevat ongeveer 129 mg kalium en 1 middelgrote verse peer bevat ongeveer 206 mg kalium.
Peren zijn vetvrij en vormen een uitstekende bron van vezels die vitaminen en andere nuttige voedingsstoffen bevatten. Verschillende onderzoeken suggereren dat het toevoegen van peren aan het dieet helpt bij gewichtsverlies, vooral wanneer peren minder gezonde of minder vullende voedingsmiddelen vervangen.
Peer: bevat weinig vitamine C, gemiddelde hoeveelheid vezels, redelijk veel kalium. Appel: bevat dezelfde voedingsstoffen als een peer. Qua calorieën komen ze ook overeen. Banaan: bevat veel kalium, veel vezels en weinig vitamine C.
Een eetbare schil zoals die van appel, peer, nectarine, perzik, pruim en citrusvruchten kan je dus gerust opeten nadat je de vrucht grondig gewassen hebt. Je doet er zelfs goed aan want ze bevat heel veel nuttige voedingsstoffen!
Lekker en gezond
De consumptie ervan draagt op vele manieren bij tot je welzijn omdat ze arm zijn in vet, zout en cholesterol. Een middelgrote peer bevat 10% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine C en is zeer rijk aan antioxidanten. Het helpt het begin van kanker en besmettelijke ziekten te voorkomen.
Peren zijn rijk aan krachtige antioxidanten, zoals procyanidinen en quercetine, die de gezondheid van het hart kunnen verbeteren door de bloeddruk en het cholesterol te verbeteren . Regelmatig peren eten kan ook het risico op een beroerte verminderen.
Het verlaagt de bloeddruk. Uit onderzoek blijkt dat er een link is tussen geslachtsgemeenschap of intimiteit met een geliefde persoon enerzijds en een lagere bloeddruk anderzijds.