Zoetstoffen (maltitol*/isomalt*, steviolglycosiden), natuurlijke munt aroma, natuurlijke menthol. *Een overmatig gebruik kan een laxerend effect hebben.
Verfrissende elementen. Keelverzorgers, zoals de ANTA flu pastilles, hebben een verzorgende werking, zijn fijn om kriebels in de keel te kalmeren en kunnen klachten als keelpijn verzachten. Veelal zijn er ook frisse elementen aan toegevoegd, waardoor het ook voor een frisse adem kan zorgen.
Deze periode betreft 466 dagen, derhalve werden er 34,7 wikkels per dag vastgelegd met Litterati. Anta Flu-wikkels worden overal gevonden. Veel op en langs stoepen en straten, maar ook in de natuur op de meest afgelegen plekken.
Anta Flu verfrist én verzorgt je keel. De diverse ingrediënten, zoals drop, honing en eucalyptus verzorgen de keel, de menthol zorgt voor een frisse adem.
Natuurlijk snoep je wel bewust: een drop kogel van Napoleon staat voor 25 calorieën. Suikervrij snoep levert aanzienlijk minder calorieën op dan snoep met toegevoegde suikers. Dit betekent niet dat je ongelimiteerd suikervrij kunt snoepen.
suiker, glucosestroop, voedingszuur (citroenzuur), dextrose, natuurlijk citroen aroma, saffloerconcentraat.
Zuigen op een dropje is dus niet alleen heel lekker, het verzacht ook jouw keel wanneer je last hebt van kriebelhoest of keelpijn. Maar naast het feit dat het de keel verzacht, werkt drop echt als medicijn? Het voornaamste ingrediënt in drop; zoethout, is volgens vele een geneesmiddel.
De snoepjes worden vooral veel gegeten door mensen met (beginnende) keelpijn en zijn al meer dan 100 jaar op de markt. De zoete snoepjes bevatten veel suiker en daardoor ook veel calorieen. In 1 enkel Anta Flu snoepje zitten 17 calorieen. Dat komt neer op ongeveer op 1 suikerklontje.
INGREDIËNTEN. Suiker, glucosestroop, zoethoutwortelextract (0,4%), salmiakzout, karamelsuikersiroop, natuurlijk aroma.
Helaas hebben deze keelsnoepjes een heel groot nadeel: het hoofdingrediënt van veel van de keelpastilles is namelijk suiker. En suiker is de moeder van al het kwaad voor het gebit. Zeker mensen die regelmatig keelsnoepjes nemen uit een gewoonte, of omdat zij ze erg lekker vinden, richten grote schade aan hun gebit aan.
Deze oer Hollandse keelpastille verzorgt de keel en verfrist de adem. Met de klassieke smaak van salmiak en drop. Deze Anta Flu is suikervrij en gezoet met stevia.
ANTA flu is een Oer-Hollandse keelpastille
die werd bedacht in een suikerwerkfabriek die in 1893 in Rotterdam werd gebouwd. Nu worden al vele jaren de keelpastilles gemaakt in Breskens volgens traditioneel recept en met passie voor het maken van keelpastilles.
Wanneer je een fikse keelpijn hebt, snoep je in een paar dagen ongemerkt een hele zak keelsnoepjes weg. Helaas krijg je hierdoor ook een hoop suiker binnen. In één keelsnoepje – dan hebben we het over de groene tumtum met mintsmaak – zitten namelijk 11 calorieën.
Als u op een snoepje (denk aan een dropje of zuurtje) zuigt, maakt u meer speeksel aan. Hierdoor smeert u uw keel, en is uw keel minder schor en droog. Probeer eens zuigtabletten of keelpastilles van de merken: Trachitol, Daro en Strepsils. Deze richten zich speciaal op keelpijn.
Slaap met een extra kussen of met het hoofdeinde van je bed wat omhoog. Op die manier krijg je meer lucht en worden je longen minder geprikkeld. Zorg voor verlichting door op een dropje of een ander snoepje te zuigen. Smeer de keel ook met veel water en thee (met honing).
Andere redenen kunnen zijn: 's Nachts heb je weinig tot geen afleiding als bijvoorbeeld het kijken van je favoriete Netflix-serie; Liggen kan ervoor zorgen dat het slijm zich ophoopt in de achterkant van onze keel; 's Nachts drink je minder en kan snot kleveriger worden en je neus en luchtwegen verstoppen.
Is een keelontsteking besmettelijk? Ja, dat komt omdat een keelontsteking vaak wordt veroorzaakt door een virus. Virussen kunnen door middel van hoesten of niezen (druppeltjes in de lucht) worden overgedragen aan anderen.
Vaak voorkomende klachten coronavirus
hoesten; benauwdheid; verhoging of koorts. plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping).
De hoofdsymptomen van COVID-19 met de omikronvariant zijn vergelijkbaar met de bekende eerdere virusvarianten, te weten: luchtwegklachten en koorts. Verlies van reuk/smaak wordt bij een infectie door de omikronvariant minder vaak gerapporteerd dan bij eerdere virusvarianten en keelpijn lijkt juist vaker voor te komen.
Prikkelbaarheid/verwardheid. Buikpijn. Afvallen/verlies van eetlust. Diarree.
Voedingsdeskundigen raden daarom aan om maximaal 10% van de dagelijkse energiebehoefte te besteden aan de restgroep, waartoe snoep en snacks behoren. Een kind van zeven tot negen jaar heeft bijvoorbeeld een energiebehoefte van 1800 kcal per dag. Volgens de 10 procent-regel kunnen daarvan 180 kcal worden 'opgesnoept'.
Snoep, koek en frisdrank vind je niet in de Schijf van Vijf. Al die zoetigheden zijn namelijk niet gezond. Iets te snacken of te snoepen mag, maar liever niet te veel en niet te vaak. Kies elke dag maximaal 3 tot 5 keer iets kleins buiten de Schijf van Vijf.