Je kan de saté en saus opwarmen in een voorverwarmde oven (200 graden), ongeveer 8-10 minuten. Opbakken in een droge koekenpan op middelhoog vuur kan ook. De pentol en pindasaus kunnen eventueel ook, afgedekt met magnetronfolie in ca.6-8 minuten op 600 Watt in de magnetron.
U kan deze in de verpakking opwarmen in een pannetje met water tegen de kook aan gedurende 20 minuten. U kan ook deze verpakking loshalen, en de kipsaté op een bord leggen en in de magnetron verwarmen.
Magnetron: prik gaatje in de folie. Verwarm product ca. 4 min. bij een vermogen van 500 W.
Onze pindasaus is licht zoet van smaak. Je kunt de saus opwarmen in de magnetron.
Opwarmen/bereiden en bewaren
Je kan de saté en saus opwarmen in een voorverwarmde oven (200 graden), ongeveer 8-10 minuten. Opbakken in een droge koekenpan op middelhoog vuur kan ook. De pentol en pindasaus kunnen eventueel ook, afgedekt met magnetronfolie in ca. 6-8 minuten op 600 Watt in de magnetron.
Q Kan Wijko satésaus ook koud gebruikt worden? A Absoluut.
Bij een gesloten verpakking kijk naar de houdbaarheidsdatum en serveer het vóór die datum. Bij een geopende verpakking kijk dan naar het bewaaradvies hoe je de satésaus het beste kan bewaren. In het algemeen kun je een geopende verpakking 3 dagen in de koelkast bewaren of 3 maanden in de vriezer.
Satésaus moet niet koken. Houd dus het vuur laag of matig en roer constant. En tussendoor natuurlijk proeven. Meer pit dan kan je sambal toevoegen en wil je hem wat zoeter dan voeg je extra ketjap manis toe.
Bewaar je pindasaus in een goed afsluitbare pot. Let er goed op dat zelfgemaakte pindasaus een stuk minder lang houdbaar is dan normaal aangekochte. Zelfgemaakte pindasaus is blijft circa 5 dagen houdbaar. Dan blijft de saus goed vers en dat is natuurlijk het lekkerst!
Magnetron: Niet aanbevolen !!! Open het zakje en doe de inhoud op een bord of in een kom.
Doe inhoud van het bakje in een pan; met ca. 4 eetlepels water ca. 7 min. op middelmatige stand verwarmen.
Omdat ze nogal droog kunnen zijn en daardoor snel splinters geven, raden we je aan ze van tevoren (minstens een uur) in een bak met water te leggen. Daarnaast voorkom je hiermee dat de stokjes vlam vatten (ook niet geheel onbelangrijk).
Je hoeft het alleen maar in de magnetron te schuiven en het magische apparaat zorgt ervoor dat je maaltje er warm uit komt. Ideaal. Echter is het verstandig om niet alles in de magnetron te verwarmen. Kip kun je beter niet in de magnetron opwarmen.
Kipsaté van de BBQ
Voor het beste resultaat marineer je namelijk de kip minimaal 1 dag van te voren. Dan kunnen de smaken goed intrekken en krijg je simpelweg het beste resultaat.
Opwarmen van een gegrilde kip
Geen nood, wij helpen je ook wanneer je thuis bent! Gebruik je een microgolf? Gewoon zak dichthouden en kort maar krachtig opwarmen! 750 – 900 watt gedurende 3 minuten! (kleine stukken ga je uiteraard korter moeten opwarmen).
Om de pindasaus uit de schift te krijgen kun je het met een staafmixer glad staven of wat koude melk erdoor roeren, dit zal het weer binden.
Beste pindasauzen
Het best uit de test kwam een Verstegen-variant met de naam Kant & Klare Satésaus natriumarm. Het testoordeel voor deze uitschieter is een 9,5 op een schaal van 0 tot 10. Ook Inproba scoort hoogt met de Satésaus kant en klaar. Het rapportcijfer kwam voor deze satésaus uit op een 7,6.
Tenminste houdbaar tot: kijk, ruik en proef ná datum
Oliën, sauzen en smeervetten Tot 2 maanden en mogelijk langer na de THT-datum, mits het er nog goed uitziet en de verpakking nog heel is.
Ongebakken of gebakken saté kun je drie maanden in de vriezer bewaren. Ongebakken saté kun je in de koelkast maximaal twee dagen bewaren, mits het vlees goed is afgedekt.
In de vriezer kun je nasi goreng maar liefst drie maanden vers houden. Ook voor de vriezer geldt: zorg voor een goede, luchtdichte verpakking en zet de restjes binnen twee uur in de vriezer, maar laat ze wel goed afkoelen.
Pindakaas is zo'n product dat je relatief lang kunt bewaren. De houdbaarheidsdatum van een buiten de koelkast bewaarde pot ongeopende pindakaas is minimaal een jaar. Bewaar 'm wel op een koele en droge plek. Een geopende pot pindakaas is op papier maximaal een jaar te bewaren in je keukenkastje.
Opwarmen/bereiden en bewaren
Serveer de gado gado op kamertemperatuur. De pindasaus, aardappels en longtong kunnen beide prima in de magnetron, afgedekt met magnetronfolie, in ca. 2-4 minuten op 600 Watt. Roer halverwege en voor het serveren de pindasaus nog even goed door.
Alle satésauzen van Remia en Gouda's Glorie zijn nu glutenvrij. Met onze satésauzen serveer je vanaf nu ook satésaus aan de gasten met een glutenallergie of intolerantie. Je biedt je gast niet een bredere keuze binnen je assortiment, maar ook een lekkere smaak.
Wil je het gebraad toch vooraf klaarmaken? Bereid het dan ineens helemaal. Om het op te warmen, laat je het zachtjes warm worden. Dek het af met aluminiumfolie en zet het in een oven van 60°C.