Uw EAN-code(s) kunt u opzoeken in het EAN-codeboek. Uw meternummer is uiteraard wél aan uw slimme of traditionele meter verbonden. Deze kunt u dan ook vinden op de meter in de meterkast.
De EAN-code is niet hetzelfde als het meternummer: met de EAN-code wordt een leveringspunt geïdentificeerd terwijl met het meternummer een toestel wordt geïdentificeerd, nl. de meter.
De EAN-code (European Article Number) is een uniek getal van 18 cijfers. Elke gas- en elektriciteitsaansluiting in Nederland heeft haar eigen EAN-code. Gaat u verhuizen of wilt u overstappen naar een andere energieleverancier? Dan heeft uw nieuwe leverancier uw EAN-code nodig om dit voor u te regelen.
De makkelijkste manier is om te kijken op de zijkant van de meter. Hier zit vaak een sticker of een metalen plaatje met de EAN-code. Indien deze niet aanwezig is, kan je altijd de energiefactuur van je energieleverancier raadplegen. De EAN-code zal je hierop terugvinden.
De EAN-code bestaat uit 18 cijfers en begint met 54 (vb. 541448823456789125). EAN staat voor European Article Numbering. Leveranciers en distributienetbeheerders gebruiken deze codes om leveringspunten voor elektriciteit of gas te identificeren.
U vindt uw EAN-code (achttien cijfers - beginnend met 54144) op uw energiefactuur, of door te bellen naar uw netbeheerder. Als u zowel gas- als elektriciteitsklant bent, hebt u 2 EAN-codes: 1 voor elektriciteit, en 1 voor gas.
Als je een EAN code gaat aanvragen, moet je een pakket kopen. Na het bestellen krijg je nummerreeksen, waarmee je zelf de benodigde barcodes kunt maken. Welke pakket EAN-codes je moet aanvragen is afhankelijk van het antwoord op 3 vragen, te weten: Wil je artikelen, locaties of verzendeenheden coderen?
Deze kunt u dan ook vinden op de meter in de meterkast. Bij een slimme meter is deze vaak te vinden bij of onder de streepjescode, bij een traditionele meter herkent u het nummer aan de 2 beginletters 'No'.
GS1 is de organisatie die in Europa de EAN codes beheert. Elke leverancier/elk merk koopt hier de EAN codes die aan hun eigen merk gekoppeld zijn.
De EANcode van uw aansluiting kunt u vinden op de afrekening die u ontvangt voor uw energie- en gasverbruik. De EAN-code energie is uniek en bestaat uit een getal van 18 cijfers. Uw gasaansluiting heeft een eigen EAN-code energie, maar ook uw elektriciteitsaansluiting heeft een eigen nummer.
EAN codes worden gebruikt om producten te identificeren – alles wat je kunt prijzen, bestellen en verkopen. Een toegewezen code is en blijft altijd gekoppeld aan het product en deze kan niet worden toegewezen aan een ander product. Ook niet als het oude artikel niet meer op de markt is.
De EAN-code energie is uniek en bestaat uit een getal van 18 cijfers. Uw gasaansluiting heeft een eigen EAN-code energie, maar ook uw elektriciteitsaansluiting heeft een eigen nummer. Daardoor weten energieleveranciers en netbeheerders precies over welke aansluiting het gaat. Op deze manier ontstaan geen misverstanden.
Wil je graag je energieverbruik opvolgen, dan kan je dit doen op Mijn Fluvius, de gratis online toepassing van Fluvius. Daar kan je elke dag een nieuwe update van je energieverbruik raadplegen. Je vindt er je verbruiksgegevens voor zowel elektriciteit als aardgas.
De standaard afmeting (100%) is 37,29 mm breed en 25,93 mm hoog (inclusief de witruimtes en de cijfers onder de barcode).
EAN is een type barcode binnen de GTIN-barcodes. Ze worden in Europa gebruikt om producten een aparte identificatienummer te geven. Dit wordt ook wel een barcode of unieke artikelnummering genoemd. GTIN is de wereldwijde standaard voor barcodes.
Een geldig, geregistreerd ISBN (International Standard Book Number). Dit is een unieke code die specifiek aan boeken is toegekend en standaard op elke boekenkaft te vinden is. Een geldig, geregistreerd EAN (European Article Number) – ook wel 'streepjescode' genoemd.
GTIN betekent in het Engels: Global Trade Identification Numer, in Nederland beter bekend als het EAN- nummer. Ieder GTIN- nummer is een uniek 14- cijferig nummer dat wordt gebruikt om artikelen, producten en diensten te identificeren. Momenteel wordt GTIN alleen gebruikt in barcodes.
EAN staat voor Europees Artikel Nummer. Een EAN is cijfercode die op alle producten terug te vinden is. Deze cijfercode wordt omgezet naar streepjes of een QR-code zodat het product gescand kan worden. Uiteindelijk is het een nummerreeks die het product uniek identificeerbaar maakt.
Op het internet zijn allerlei gratis tools te vinden om streepjescodes te genereren. Een voorbeeld hiervan is http://www.free-barcode-generator.org/bulk-barcode-generator/. De codes die je bedacht hebt kan je hier invoeren en er streepjescodes van laten maken.
Waarom zou u EAN codes aanvragen? De EAN nummers zijn een vereisten als u een product wilt aanbieden, zowel online als in fysieke winkels. Met de codes geeft u de producten een uniek kenmerk, zodat grote online platformen zoals Bol.com, Amazon en Google Shopping uw aanbod kunnen identificeren en zullen accepteren.
Ieder gezin dat op 31 maart 2022 een contract voor elektriciteit had, heeft recht op een verwarmingspremie van 100 euro. Dat besliste de federale regering een tijdje geleden. Normaal zou je die premie automatisch moeten ontvangen.
Het antwoord is dus eigenlijk heel erg simpel: gas is duurder. Gas betaal je per m3 aan Essent en stroom per kWh. En bij welke energieleverancier je zit, je betaalt altijd meer voor gas dan voor stroom. Bovendien is de energiebelasting vanuit de overheid ook hoger op gas dan op stroom.
Volgens het Nibud kost 1 kWh stroom gemiddeld bijna 23 cent kost (prijs per 1 mei 2021). Bij het berekenen van de totale kWh prijs tellen verschillende soorten kosten mee. Niet alleen de kosten per hoeveel stroom die je afneemt. Die vind je in Mijn Contract in Mijn Vattenfall.
Meestal staat niet in de meterkast weergegeven wat je aansluitwaarde is. Deze kun je terugvinden in je jaarafrekening. Ook kun je deze opvragen bij je netbeheerder.
U kunt uw netbeheerder niet kiezen. U verandert alleen van netbeheerder als u verhuist naar de regio van een andere netbeheerder. Wilt u weten wie uw netbeheerder is? Vul uw postcode en huisnummer in op Mijnaansluiting.nl.