De oorsprong van Magnum ligt in België, waar onze Belgische topfabrikant van chocolade voor ons smeuïge vanille-ijs een unieke chocoladelaag ontwikkelde met een typische 'krak'. Maar natuurlijk bleef het niet bij één smaak. In 1992 zagen verschillende nieuwe Magnums het licht, waaronder Magnum White en Almond.
Het ijsje is in Denemarken ontwikkeld in de jaren 1980 door Mogens Vigh-Larsen voor het bedrijf Friska in Arhus. Het ijsje is in België door Unilever in samenwerking met Callebaut in 1993 verder verbeterd.
Populaire Unilever ijsmerken, als Magnum, Solero, Cornetto en Calippo, blijken daardoor verboden voor moslims.
Magnum (inhoudsmaat), een fles met een inhoud van 1,5 liter. Magnum (Lordi), de ex-basgitarist van de band Lordi. Magnum opus, het grootste of belangrijkste werk van een componist of auteur. Magnum Photos, een vooraanstaand fotoagentschap.
In de grote ijsjesfabriek van OLA wordt de magnum gemaakt. In deze fabriek staat een machine met een soort robotarm eraan die héél veel houten ijsstokjes vast heeft. Hij kan wel 100 ijsstokjes tegelijk vasthouden!
Producten als Omo, Knorr en Magnum zijn een stuk duurder geworden. Vanwege de hogere prijzen voor grondstoffen, mede door de oorlog in Oekraïne, heeft fabrikant Unilever de prijzen wereldwijd met gemiddeld 8,3 procent verhoogd. En daar blijft het niet bij.
De Magnum Almond wordt met 10 ml verkleind tot 100 ml, de Classic-versie gaat van 120 naar 110 ml. De Magnum Infinity Chocolate & Caramel (274 calorieën), Magnum Infinity Chocolate en de Cornetto Choc 'N' Ball worden van de markt gehaald.
Is het 'de magnum' of 'het magnum'?
Het is 'de magnum', want magnum is mannelijk. Als je het aanwijst is het 'die magnum'.
In 1989 lanceerde Magnum het klassieke ijsje met chocolade waarvan iedereen zo houdt. De oorsprong van Magnum ligt in België, waar onze Belgische topfabrikant van chocolade voor ons smeuïge vanille-ijs een unieke chocoladelaag ontwikkelde met een typische 'krak'. Maar natuurlijk bleef het niet bij één smaak.
Van Jumbo eigen merk Magnums zijn halal.
Kies tussen de Magnum Classic, Magnum Almond en Magnum White.
Producten als chocola, taart, ijs en pudding kunnen weipoeder bevatten. Ook deze producten zijn daarom niet altijd halal. Weipoeder is namelijk een bijproduct van de productie van kaas. Wanneer kaas wordt gemaakt, wordt er stremsel aan de kaas toegevoegd.
De geschiedenis van ijs gaat terug naar de tijd van de Romeinen, waar men de allereerste keer sprak van een sorbet. De Romeinen waren er verzot op en serveerden hun gasten diverse ijsgerechten bereid met sneeuw, gemengd met honing, rozenwater en fruit.
Zijn Magnums geschikt voor vegetariërs en veganisten? Niet al ons ijs is geschikt voor vegetariërs.
Tenminste houdbaar tot: kijk, ruik en proef ná datum
Diepvriesproducten tot 1 jaar en mogelijk langer na THT, mits het er nog goed uitziet en de verpakking heel is.
Bij de 'Cornetto's' kwam Jumbo's Cornet als lekkerste uit de test, gevolgd door de Cones van AH Basic. Bij de varianten van de Magnum Almond viel ook de huismerk lookalike van Jumbo, Chocs!, het meest in de smaak, gevolgd door Gelatelli van Lidl.
Onze intense pure chocolade is gemaakt van 70% cacao en gesourcet van duurzaam verbouwde, Rainforest Alliance-gecertificeerde cacaobonen uit Ghana en Tanzania, voor een extra luxe melange.
Vanaf begin maart kunnen alle vegans, flexitariërs en ijsliefhebbers genieten van romige Magnums bestaande uit vanille-ijs met de typische laag krakende chocolade couverture. De ijsjes zijn uiteraard van dezelfde premium kwaliteit als onze andere producten en verkrijgbaar in de smaken Classic en Almond.
Vette discussie daarover is onnodig, want zelfs ten opzichte van halvarine maakt een Magnum (de Classic uit de supermarkt) maar weinig indruk. Daar zit namelijk maar half zoveel vet in: zo'n 20 gram per 100 gram. Daarbij: een pakje boter weegt 250 gram, het roomijsje haalt de 100 nog niet.
Waar je voor de slechtste ijsjes €1,72 betaalt (bij Jumbo), betaal je bij Lidl €1,69 voor het allerbeste. De 'echte' Cornetto's zijn met hun € 2,85 maar liefst 69% duurder.
Elke dag ijs eten is voor ons geen straf. Wij houden van ijs en krijgen er geen genoeg van. Vaak wordt ijs gezien als een traktatie die je jezelf niet elke dag kan veroorloven. Maar wist je dat er juist ook (gezondheids)voordelen zitten aan het eten van ijs?
Een dagkeuze is iets kleins buiten de Schijf van Vijf, waarvan je 3 tot 5 keer per dag iets kunt kiezen. Zoals een waterijsje. Een weekkeuze is groter. Deze kun je beter niet meer dan 3 keer per week nemen.
De schattingen hoeveel een gemiddelde ijssalon omzet verdient lopen nogal uiteen. Horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners vermoeden dat een gemiddelde gespecialiseerde ijssalon zo'n 210.000 euro per jaar binnen ziet komen.