Het betaalprofiel van uw betaalpas staat standaard op 'Europa'. Bekijk voordat u weggaat of het nodig is of u uw betaalprofiel moet instellen op 'Wereld'. Voor sommige landen die binnen Europa vallen heeft u ook een wereldprofiel nodig. Daarnaast kan het handig zijn om uw betaallimiet tijdelijk aan te passen.
Gebruik betaalpas buiten Europa instellen
Je betaalpas staat standaard ingesteld voor gebruik in Europa. Als je je pas buiten Europa wilt gebruiken, kun je dit aanpasssen.
Met uw Wereldpas kunt u geld opnemen van uw betaalrekening bij een geldautomaat. In het buitenland kunt u met uw Wereldpas contant geld opnemen bij een geldautomaat. Met uw Wereldpas kunt u bedragen snel en gemakkelijk contactloos afrekenen. Daarbij houdt u uw betaalpas tegen de betaalautomaat.
In het buitenland kunt u vaak gewoon met uw betaalpas of creditcard betalen bij een restaurant of een winkel. Met deze betaling betaalt u automatisch de dan geldende wisselkoers. De wisselkoers wordt iedere dag opnieuw bepaald. Meestal hoeft u geen extra kosten te betalen als u pint in een winkel of restaurant.
ABN AMRO Commercial Finance is actief in Nederland, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en België (cross-border).
Pinpassen (zowel bankpassen als creditcards) worden vrijwel overal geaccepteerd.
Tik op 'Internationaal kaartgebruik'.Hier kies je het gebied kiezen waar je je kaart wilt gebruiken (Europa, de hele wereld exclusief de VS of de hele wereld).
Pinnen in Engeland
Jouw Nederlandse bankpas is in Engeland gewoon bruikbaar.
Met je SNS Betaalpas kun je standaard betalen en contant geld opnemen - ook wel pinnen genoemd - in landen binnen Europa. Ga je naar een ander land? Dan moet je eerst je SNS Betaalpas 'aan' zetten.
Betalen met een creditcard is meestal duurder dan met een betaalpas. De meeste banken rekenen bij de creditcard gemiddeld zo'n 2% koersopslag, dus gemiddeld 1% meer dan bij de betaalpas. Buiten de eurolanden komt het weleens voor dat een winkelier zelf nog een bedrag rekent voor een betaling.
De kaart of het pasje waarmee je geld van je rekening kunt opnemen en in winkels kunt betalen, wordt in Nederland over het algemeen pinpas genoemd. Een wat formelere aanduiding is bankpas. In België is bankkaart gebruikelijk. Andere benamingen zijn betaalkaart, betaalpas, smartcard en magneetstripkaart.
Wanneer u binnen de Eurozone reist, kan u zonder transactiekost betalen met uw Maestro debitkaart. Als u in de rest van de wereld reist, kiest u best voor Mastercard omdat de transactiekosten daarbij algemeen het laagste liggen.
Voordeel 1: Reis met wereldwijde dekking
Die onzekerheid en spanning is leuk, maar ga je betalen dan is juist zekerheid belangrijk. Word je betaalpas onverwacht niet geaccepteerd? Geen probleem, met een creditcard heb jij een pas achter de hand die wereldwijd geaccepteerd wordt. Zo geniet je onbezorgd van je reis.
Zo kun je betalen of contant geld opnemen met een betaalpas buiten Europa. En na je reis zet je het eenvoudig weer uit. Met de betaalpas kun je 24 uur per dag contant geld opnemen bij alle banken in Nederland en bij diverse banken binnen en buiten Europa.
In 2021 heeft Mastercard aangekondigd dat ze gaan stoppen met het uitgeven van Maestro kaarten vanaf 1 juli 2023. Daardoor moeten alle Maestro pinpassen in Nederland worden vervangen. Dit heeft gevolgen voor consumenten maar vooral voor ondernemers.
In New York kunt u geld opnemen bij een geldautomaat (ATM). Houd er wel rekening mee dat u een transactie-fee betaalt aan uw bank in Nederland. Daarnaast betaalt u geld aan de bank in New York, meestal tussen $3 en $6. Er wordt altijd eerst gevraagd of u akkoord gaat met deze kosten.
Dat mag u natuurlijk zelf weten. Maar neemt u geld of andere 'liquide middelen' mee met een waarde van € 10.000 of meer?Dan moet u meestal aangifte doen bij de Douane.
Betaalwijze. U betaalt in de VS met de Amerikaanse dollar en in Canada met de Canadese dollar. U kunt contant betalen of met creditcard. Een creditcard wordt bijna overal geaccepteerd, zelfs in de supermarkt.
Vanaf vandaag kunnen reizigers op Schiphol dollars pinnen bij een geldautomaat van ABN AMRO. De automaat bevindt zich achter de douane in Lounge 1.
Wilt u geld wisselen, doe dat dan alleen bij officiële wisselkantoren. In veel landen is geld wisselen op straat verboden en de kans op oplichting zeer groot. U kunt ook geld wisselen op luchthavens, in hotels en bij banken. Dat is meestal veilig en gebeurt doorgaans tegen de actuele wisselkoers.