Lijnzaadolie is rijk aan omega-3 vetzuren en heeft een positieve werking op de spijsvertering en de gewrichtsfunctie van je hond. Daarnaast draagt dit product bij aan een glanzende vacht en gezonde huid.
Lijnzaad is een natuurlijke bron van omega 3 en 6 vetzuren!
De lijnzaad van Ozzlesdogfood is geen restproduct maar wordt gemaakt uit lijnzaad bestemd voor menselijke consumptie. Dosering: De dagelijkse dosering is afhankelijk van de grootte van de hond. Afhankelijk van de grootte van de hond 1 - 4 theelepels dagelijks.
Extra vergine olijfolie is olie uit de eerste, koude persing van de olijven. Bij iedere volgende persing gaat er telkens wat van de smaak en de de extra gezondheidsvoordelen verloren. Extra vergine olijfolie is dus de gezondst en lekkerste olijfolie die je je hond kan geven.
Vooral de EPA en DHA hebben een belangrijke functie in het lichaam van je hond. Vaak geven we zalmolie aan honden voor het behoud van een gezonde en een glanzende vacht. Toch heeft het een veel bredere werking. Het geeft namelijk een belangrijke ondersteuning aan het immuunsysteem en de gewrichtsfunctie van honden.
Het bevat niet alleen vitamine B1 en B2 en mineralen, maar ook gezonde vetten (o.a. Omega-3, Omega-6 en Omega-9), eiwitten (25% van elk zaadje bestaat uit eiwit) en vezels (33 gram per 100 gram lijnzaad). En die doen heel wat goeds voor je lichaam.
Het antwoord is simpel: lijnzaadolie is serieus gezond. Een eetlepel gebroken lijnzaad bevat ongeveer 3 gram lijnzaadolie waarvan de helft omega-3-vetzuren. Het is dus een rijke oliebron van alfa-linoleenzuur (ALA), een onmisbaar vetzuur waarvan de meeste mensen te weinig binnenkrijgen.
Lijnzaadolie is gezond door de aanwezigheid van Omega-3- en Omega-6-vetzuren. Dit zijn essentiële vetten die je lichaam niet zelf aan kan maken, maar uit voeding moet halen. Honderd gram lijnzaadolie bevat 66,3 gram meervoudig onverzadigde vetten en 20,3 enkelvoudig onverzadigde vetten.
Gekookt vlees heeft geen zin voor een hond. Alle voedingsstoffen als vitaminen, mineralen en goede bacteriën zijn dan dood gekookt. Gekookt vlees, daar heeft een hond niets aan, hij kan hier niets mee en is ongezond.
Een vaak aanbevolen supplement voor een glanzende vacht is visolie. Dit is een goede bron van omega-3-vetzuren, die ontstekingsremmend werken en bijdragen aan een gezonde huid en vacht voor je hond. Hou je zeker aan de voorgeschreven hoeveelheden, want te veel van deze olie kan spijsverteringsproblemen veroorzaken.
Schapenvet met zalmolie is goed voor een gezonde huid en glanzende vacht. Dosering: kleine honden/katten 1-2 pompje per dag, middelgrote honden 2-3 pompjes per dag, grote honden 3-4- pompjes per dag.
Als je hond harde stoelgang heeft nemen psylliumvezels water op, zodat de stoelgang zachter wordt en je hond zich makkelijker kan ontlasten. Bij diarree maken dezelfde vezels zijn stoelgang juist steviger door overtollige vocht te absorberen.
Olijven bieden veel gezonde voedingsstoffen voor de mens. Maar hebben ze hetzelfde effect op honden? Als je je afvraagt of honden olijven mogen eten, dan kun je gerust zijn. Honden mogen olijven eten, zolang het maar met mate is.
Je hond mag alle soorten vis eten, als het maar met mate is. Vissoorten met een hoog kwikgehalte, zoals tonijn, haai of zwaardvis, zet je beter niet te vaak op het menu. Van andere vissoorten, zoals zalm en kabeljauw, mag je hond elke dag smullen.
Visolie hond bij vachtproblemen
Omega-3 helpt bij vachtproblemen van honden en katten en heeft ook een gunstige invloed op hart, hersenen en bloedvaten. Bovendien wordt aan goede visolie een gunstige invloed op de gewrichten, het geheugen en het immuunsysteem toegeschreven.
Ziet u korsten, huidschilfers, kale plekken of denkt u dat uw hond last heeft van eczeem? Ook dan is het raadzaam een afspraak te maken met een dierenarts en uw hond tijdig te laten behandelen. Een dermatoloog voor honden kan deze klachten verminderen of helemaal beter maken.
Ook biotine is een belangrijke ondersteunende voedingsstof van de huid en bij het beschermen van de vacht tegen klachten als haarverlies. Voorkom voedingstekorten bij je hond door hem een uitgebalanceerde hondenvoeding te geven.
Als je je hond een glanzende vacht wil geven, was hem dan altijd met hondenshampoo. Gewone shampoo mag dan wel lekker ruiken, die verstoort de pH-balans van de hondenhuid waardoor die vatbaarder wordt voor huiduitslag en parasieten.
Borstelen is een belangrijk onderdeel van de verzorgingsroutine van je hond. Het verwijdert haren, dode huidcellen en zorgt voor een glanzende vacht als je dit regelmatig doet. Deze glans komt doordat je met het borstelen de natuurlijke oliën in de vacht van je hond gelijkmatig verdeelt.
Hoeveel eieren moet ik voeren? Ongeveer 1 ei per 10 kilo lichaamsgewicht per week en voor honden kleiner dan 10 kg is een eitje per week prima. Hoe zit het met rauwe eieren en biotine-tekort? Vaak wordt er gezegd dat je eieren niet rauw mag voeren, omdat het eiwit avidine bevat, wat de opname van biotine verhindert.
Is gehakt eten gevaarlijk voor een hond? Rundergehakt is voor je hond geen probleem, je kunt dit zowel rauw als gebakken aan je hond voeren.
Vlees (vers en verhit) is beter te verteren dan brokken. Vers-vlees diëten bevatten daarnaast weinig vezels. Dat is de reden dat honden en katten op een vers vlees dieet weinig ontlasting produceren. Dat kan een voordeel, maar ook een nadeel zijn: er zijn honden die obstipatie krijgen van een vlees dieet.
Dagelijkse behoefte essentiële vetzuren
Dat betekent dat lijnzaadolie relatief teveel omega 3 bevat. Dat verschil kun je goed maken door het in een ideale verhouding te mengen met vrijwel elke andere olie, behalve olijfolie. Olijfolie bevat namelijk te weinig basis omega 6 vetzuren.
Hoeveel lijnzaadolie mag je per dag? Het is verstandig om niet meer dan 1 à 2 eetlepels lijnzaadolie per dag te verwerken in je eten. Als je meer dan 45 gram lijnzaad per dag binnenkrijgt, kan dat schadelijk zijn voor je gezondheid.
Lijnzaad maakt je darmen schoon, waardoor je stoelgang veel vlotter zal verlopen. Wanneer je het breekt, komt er een soort slijm vrij. Dat slijm vormt een laag in je darmen die alle afvalstoffen mee naar buiten neemt. Dat is mogelijk doordat het slijm bindt met de andere stoffen.