Melkproducten veroorzaken bij sommige honden een lactose-intolerantie. Vaak leidt dit tot ernstige diarree. Daarom mogen honden nooit pure melk en slechts een beetje van andere zuivelproducten (yoghurt of kwark) krijgen.
Een hond met een lactose-allergie kan zuivelproducten zoals Griekse yoghurt, kaas en kwark namelijk moeilijk verteren. Dan blijven te veel lactoserestjes achter in zijn spijsvertering die zijn maag en darmen irriteren. Het resultaat: stinkende scheetjes, diarree of zelfs overgeven.
Volle kwark en yoghurt is gezonder voor je honden dan magere. Er zitten minder koolhydraten in (melksuikers).
Lactose is voor honden niet/moeilijk te verteren.Als honden (teveel) lactose binnen krijgen raken ze aan een ernstige diarree. Kaas: Kaas bevat veel zout en lactose. Dit kan buikkrampen, misselijkheid, bewustzijnsverlies en diarreeklachten geven.
Het is over het algemeen niet aan te raden om je hond Griekse yoghurt te geven.
Mag een hond banaan? Misschien nieuw voor je, maar bananen zijn (ook) heel gezond voor honden. Bananen zijn goed voor de spijsvertering van je hond, maar ook voor een gezond hart en spieren. In bananen zit onder meer veel kalium, vezels en Vitamine C.
Yoggies Yoghurts zijn niet alleen populair bij honden en katten die last hebben van diarree of winderigheid , maar ze worden ook in de volksmond gebruikt door fokkers om de algehele gezondheid en immuniteit van hun dieren te versterken.
Is kaas gevaarlijk voor honden? Als honden konden lezen, dan werden ze nu razend blij: ze mogen af en toe bést een blokje kaas. Maar let op: houd het bij kleine porties (één of twee blokjes/plakjes).Kaas bevat veel lactose en de meeste honden kunnen een grote hoeveelheid van deze melksuiker moeilijk afbreken.
Komkommers kunnen een veilige en voedzame snack zijn voor honden. Komkommers, rijk aan vezels en antioxidanten, zijn een bron van vitamine C en K en van mineralen en elektrolyten, zoals magnesium en kalium.
Het korte antwoord: de darmflora van je hond herstel je met pre- en probiotica! Door ervoor te zorgen dat er genoeg probiotica (goede bacteriën) in de darmen van je hond aanwezig zijn én genoeg prebiotica (voedingsvezels voor de goede bacteriën) komt de darmflora van je hond weer in balans.
Er zit 12 gram vet in 1 schaaltje (150 gram) kwark, waarvan 7,8 gram verzadigd vet. Voor je hart en bloedvaten is het gezond om vooral producten te kiezen met veel onverzadigde vetten. Onverzadigd vet zit bijvoorbeeld in olie, halvarine, vloeibare bak- en braadproducten, avocado, noten en (vette) vis.
Welke kwark kies je? Kies je nou beter voor magere, halfvolle of zelfs volle kwark? Volle zuivelproducten leveren wel meer calorieën, maar verzadigen ook meer waardoor je er langer op door kunt. Qua eiwitten zit je met halfvolle kwark het beste.
Hoewel magere en volle kwark dus allebei gezond kunnen zijn, zijn er wel verschillen. De volle versie is alleen aan te raden als je niet op je calorieën hoeft te letten. Ook kun je het beter niet gebruiken in een dieet dat al rijk is aan verzadigde vetten. Magere kwark is in die gevallen een goede keuze.
Kefir voor de hond heeft ontzettend veel voordelen, het is een vorm van probiotica en versterkt de goede bacteriën in de darmen. Dit kan o.a. invloed hebben op allergieën, maar ook op gedragsproblemen waar angst een grote rol in speelt.
Gedroogde kipfilet is vetarm
Naast dat de gedroogde kipfilet erg gezond en lekker is voor je hond is het ook heel erg gezond. Honden kunnen kip over het algemeen erg goed verdragen omdat het licht verteerbaar en vetarm is.
Gezonde fruitsoorten voor je hond zijn: ananas, appel, banaan, bramen, bosbessen, mango, watermeloen, meloen, perzik, peren, aardbeien, frambozen of blauwe bessen. Let er wel altijd op dat je de pitten uit het fruit haalt. Deze zijn namelijk niet goed voor je hond.
Tips voor beloningssnacks voor de hond: Gekookte kip of kalkoen. Rauwe frikandel (halal zonder varkensvlees) Kaas.
Wanneer kwark niet je enige zuivelbron is, dan is 1 kom van 200-250g of een halve bak kwark voldoende. Eet je kwark voor spieropbouw? Dan kun je de portie mogelijk verhogen van een halve bak tot 1 bak kwark van 500g. Voor een vrouw van 50-70kg is een halve bak ruim voldoende per portie.
Het kan variëren van 1.2 tot maximaal 2 gram per kilo lichaamsgewicht per dag. Kwark is een hele goede optie om makkelijk eiwitten binnen te krijgen, maar als je een fervent kwark-eter bent, kunnen wij het ons goed voorstellen dat je na een tijdje geen kwark meer kunt zien.
Hoeveel pindakaas mag mijn hond? Uw hond mag dus zeker verwend worden met pure pindakaas (zonder xylitol). En als lekker-maak-smaakje mag het ook zeker. Aangezien pinda's echter wel behoorlijk calorierijk zijn is het beter om uw hond niet te veel pindakaas te geven.
Onze dierenarts adviseerde producten als Yakult en Actimel - op zich niets mis mee, op de suiker na natuurlijk voor een hond - maar ze was erg enthousiast om in plaats daarvan melkkefir te gebruiken. De therapeutische werking is bij dieren hetzelfde als bij mensen.
Honing. Rauwe, onbewerkte honing is gezonder dan geraffineerde suiker want het bevat vitaminen en mineralen. Deze zijn goed voor de algemene gezondheid en weerstand van je hond. Bovendien verzacht het de keel, waardoor sommige baasjes het gebruiken tegen keelpijn bij kennelhoest.