Opnieuw veiligJoe Erlinger, voorzitter van McDonald's USA verklaarde woensdag dat het nog altijd veilig is om te eten bij de fastfoodketen.
De CDC heeft ook bevestigd dat er geen nieuwe ziektes zijn opgetreden bij consumenten die bij McDonald's aten, na onze snelle en daadkrachtige actie op 22 oktober 2024.
In de Verenigde Staten is 1 persoon overleden en zijn tientallen mensen ziek geworden, nadat ze bij de fastfoodketen McDonald's besmet waren geraakt met de E.colibacterie. Dat heeft de Amerikaanse gezondheidsdienst CDC dinsdag medegedeeld.
Hoewel er interessante telers waren die Taylor Farms bevoorraadden, heeft de FDA de specifieke teler niet kunnen identificeren. Op 3 december 2024 verklaarde de CDC dat de uitbraak "voorbij" was en de FDA kondigde aan dat ze hun onderzoek hadden gesloten .
McDonald's. De snack met de minste calorieën is de hamburger: 253 kcal. Bij McDonald's zijn vijf salades te koop. De salade met kip bevat in vergelijking met de andere fastfoodrestaurants het kleinst aantal calorieën per portie: 137.
Volgens Palinski-Wade staan de grotere hamburgermaaltijden (zoals de Big Mac en Double Quarter Pounder met kaas) bovenaan de lijst van ongezondste voedingsmiddelen, omdat ze veel verzadigd vet en natrium bevatten. Beide hebben een negatieve invloed op de gezondheid van het hart.
De Amerikaanse restaurantketen McDonald's is bekritiseerd vanwege verschillende aspecten van haar bedrijfsvoering, waaronder de gezondheidseffecten van haar producten, de behandeling van haar werknemers, de impact van haar activiteiten op het milieu en andere bedrijfspraktijken .
Niet altijd treden ziekteverschijnselen op. Als er ziekteverschijnselen optreden, gebeurt dat meestal 3-4 dagen na de besmetting. De klachten duren 2-9 dagen.
Zijn Quarter Pounder-burgers veilig om te eten? Ja.
Epidemiologische gegevens tonen aan dat Quarter Pounder-hamburgers die bij McDonald's worden geserveerd, besmet zijn met E.coli en mensen ziek maken. Vroege informatie van FDA geeft aan dat uien een bron van deze uitbraak kunnen zijn. Onderzoekers van alle instanties werken snel om het besmette ingrediënt te bepalen.
Dode en zieken door poepbacterie in hamburgers van Amerikaanse McDonald's-restaurants. In de VS is één persoon overleden en zijn tientallen mensen ziek geworden na een ernstige E. coli-uitbraak die in verband wordt gebracht met hamburgers van McDonald's. Dat meldt de Amerikaanse gezondheidsdienst CDC.
2,36 miljard hamburgers * 45 gram per hamburger * 1 kg / (1000 gram) * 222 kg / koe = 235.332.000 koeien. Dit is uitgaande van het gemiddelde gebruik van één hamburgerpatty per hamburger. Veel hamburgers gebruiken er twee (Big Mac), veel gebruiken er nul (McChicken).
Zowel de CDC als de FDA hebben gezegd dat de uitbraak geen risico meer vormt voor het publiek. In de aankondiging van dinsdag zei de FDA: " McDonald's serveert geen teruggeroepen uien meer , en er lijkt geen sprake te zijn van aanhoudende zorgen over voedselveiligheid in verband met deze uitbraak."
McDonald's heeft zijn quarter-pounder rundvleesburgers getest en daarbij geen E.coli-bacteriën aangetroffen.
" Een keer per week fastfood eten zou voor niemand een probleem moeten zijn, zolang ze een uitgebalanceerd dieet hebben dat rijk is aan volwaardige voeding, afgezien van die ene keer ", zegt hij. "Fastfood moet zoveel mogelijk worden beperkt, maar één keer per week is meestal de aanbeveling, aangezien veel mensen ten minste drie keer per week fastfood eten."
Hoewel E. coli (Escherichia coli) onder normale omstandigheden geen ziekte veroorzaakt bij de mens, is het de meest voorkomende verwekker van urineweginfecties. Bepaalde varianten kunnen ook maagdarmklachten veroorzaken, met soms ernstige bijkomende ziekteverschijnselen.
Buikkrampen, misselijkheid, diarree of braken zijn tekenen van een voedselvergiftiging. De klachten ontstaan meestal binnen 8 uur na besmetting.
U kunt besmet raken met STEC via voeding bijvoorbeeld door het eten van onvoldoende verhit rundvlees of het drinken van ongepasteuriseerde of ongesteriliseerde melk of door contact met besmette mest.
We horen het al jaren: de omzet van McDonalds daalt omdat klanten gezonder eten, er betere alternatieven zijn of mensen niet genoeg geld hebben .
DENVER (KDVR) — McDonald's is vrijwillig gestopt met de verkoop van zijn Quarter Pounder-hamburger in winkels in Colorado en vier andere staten nadat een E.coli-uitbraak in verband werd gebracht met het menu-item . In totaal heeft de uitbraak 49 mensen ziek gemaakt in 10 staten.
Taylor Farms , dat zijn producten labelt als "oplossingen voor de keuken zonder voorbereiding" voor verschillende restaurants, leverde vóór de uitbraak uien aan McDonald's-vestigingen in meerdere staten.
McDonald's heeft maar twee items op de lijst, maar ze zijn de top twee. Het slechtste item op de lijst is Big Breakfast with Hotcakes (grote biscuit) . Dat heeft een score van 70,08. Direct daarachter staat vrijwel hetzelfde item, Big Breakfast with Hotcakes (gewone biscuit), dat een score van 66,43 kreeg.
Five Guys staat bekend om zijn heerlijke eten, maar zowel de cheeseburger als de friet hebben de hoogste ongezondheidsscores gekregen vergeleken met andere fastfoodrestaurants. De cheeseburger, zegt Plushcare, heeft 73% meer verzadigd vet dan alle andere gemeten restaurants.
Het is de moeite waard om op te merken dat hoewel dit een aanzienlijke hoeveelheid proteïne is voor een dessert, een McFlurry niet als primaire bron van proteïne moet worden beschouwd vanwege het hoge suiker- en vetgehalte . Het is altijd het beste om dergelijke lekkernijen in evenwicht te brengen met meer voedzame bronnen van proteïne in uw dieet voor algehele gezondheid en welzijn.