- Het is normaal dat je piercing na het zetten een beetje bloedt, maar als dit na 2-3 dagen nog steeds het geval is, raden we je aan om even langs de huisarts te gaan. - Constante jeuk en uitslag in het piercing gebied kan duiden op een allergie of ontsteking.
Bij een recent gezette piercing is het heel normaal dat de eerste 2 dagen na het zetten van de piercing nog een beetje bloed vrijkomt. Houdt de piercing schoon met een fysiologische zout, tot deze helemaal is genezen. Was je handen zowel voor als na het aanraken van uw piercing.
Er vloeit dan bloed uit de wond. Het ontstaat meestal doordat er (per ongeluk) aan de piercing wordt getrokken. Meestal stopt de bloeding weer snel. Probeer niet te peuteren aan de korstjes die ontstaan, want dan kan het opnieuw gaan bloeden.
Wanneer een wond ontstoken is wordt deze vaak rood, pijnlijk, gezwollen en kan deze voor een bepaalde tijd pus afscheiden. Door de wond goed te desinfecteren wordt de beschadigde huid behandeld en worden infecties voorkomen. Een geïnfecteerde wond geneest langzamer, en geeft kans op littekens.
Dit is per lichaamsdeel en piercing verschillend. Echter kun je ervan uitgaan dat de wond genezen is als deze niet meer rood is en er geen wondvocht en korstjes meer uitkomen.
Met een nieuwe piercing mag je de eerste 6 tot 8 weken niet zwemmen, niet in de sauna, niet onder de zonnebank en niet in bad. Alle warme, vochtige ruimtes verhogen de kans op een ontsteking. Ook in de zee zwemmen mag de eerste paar weken niet met een verse piercing.
Draag geen strakke of vuile kleding over de piercing. Vermijd (bubbel)baden, zwembaden, sauna's en stoombaden. Verwijder de piercing nooit zelf. Let bij een orale piercing ook op het volgende: • Vermijd kussen en orale seks tijdens het genezingsproces.
Spray de zoutoplossing op beide kanten van de piercing (onder/boven of voor/achter) en laat de oplossing 5 tot 10 minuten inwerken. Spoel het er daarna af met lauw water. Je laat de zoutresten dus niet zitten! Nadrogen kan met een schone tissue of schone doek.
Je ervaart waarschijnlijk tijdelijk een gevoel van druk en daarna hooguit een paar minuten pijn. Dit hangt natuurlijk grotendeels af van de plek van je piercing. Je kunt echter verwachten dat er na het piercen wat pijn zal zijn. Je speelt zelf een belangrijke rol in hoe snel je piercing geneest.
Dit duurt gemiddeld 6 tot 8 weken, maar kan bij sommige piercings zeker langer duren.
Om ervoor te zorgen dat je piercing op de best mogelijke manier geneest is het belangrijk om goed voor je piercing te zorgen. Dit betekent dus dat je de piercing regelmatig moet wassen met lauw water en een milde zeep. Daarnaast is het belangrijk dat je de piercing niet te vaak moet aanraken of bewegen.
Een septum piercing is een van de snelst genezende piercings. Deze piercing gaat door het stukje huid tussen je neusgaten in. Omdat dit stukje huid minder in aanraking komt met bacteriën dan je neusvleugels, geneest deze sneller en loop je minder risico op infecties of irritatie.
Tijdens de baan die de zenuwen aflegt, worden er eiwitten aangemaakt door de zenuwtakken. Die eiwitten veroorzaken de jeuk. Zoals bij alles in het lichaam, gaat er vanuit de zenuw een sensatie/impuls naar de hersenen en daardoor ontstaat een gevoel van jeuk. Het kan voorkomen dat een genezen wonde/piercing jeukt.
Piercings in je oren, je neus, je navel, enzovoort zijn allemaal geen probleem. Je moet natuurlijk voorzichtig blijven met ontstekingen, maar je gezondheid loopt geen gevaar. Er is maar één piercing die écht schadelijk is voor je lichaam en dat is de zogenaamde snake eyes. De snake eyes is een soort tongpiercing.
1 Blijf er af! Niet frunniken, peuteren of je piercingsieraad onnodig ronddraaien. Je vingers zitten vol met bacterieën (ja, ook na goed wassen!) en moeten daarom zoveel mogelijk uit de buurt van je piercings blijven.
Lobe en upper lobe pijngehalte: 2/10 Dit is de minst pijnlijke van alle oorpiercings. Hij wordt door de dikkere huid van het oor zonder kraakbeen gepiercet, wat hem bijna pijnloos maakt. Daarbij is het genezingsproces van deze piercing hartstikke makkelijk en snel.
Het kan frustrerend zijn als je lichaam een piercing afstoot, maar het enige wat je eraan zult overhouden zijn littekens (tenzij er sprake is van een ernstige infectie). Het beste is om te voorkomen dat de sieraden zichzelf door het huidoppervlak duwen.
Dit ontstaat meestal na een flinke klap (trauma) op het oor, zoals bij boksen of andere contactsporten, of bij een piercing door het bovenste gedeelte van het oor.
Een schone wondomgeving is wél belangrijk voor de genezing van je piercing, daarom is basis hygiene een must. Als aanvulling kun je water of zoutoplossing gebruiken. Beide vloeistoffen helpen bij het wegspoelen van onzuiverheden en helpen de wond en wondomgeving schoon te houden.
Een warme zoutoplossing is een ideale, milde methode om je piercings en piercingsieraden mee te reinigen, maar wanneer je last blijft houden van irritatie of nog vragen hebt over de verzorging of genezing van je piercing, kun je altijd het beste even je huisarts of piercer raadplegen.
Een heel prettige manier om je piercing schoon te maken, is met een speciale zeep onder de douche. Het is goed om te weten dat je niet niet zomaar elke zeep kunt gebruiken. Gebruik een milde ongeparfumeerde zeep, zoals Unicura, Sebamed of een zeep die je hebt gekregen van de piercer.
Daarnaast zou je de piercing met ijsblokjes of waterijsjes kunnen koelen. Dit koelen gaat de zwelling ook iets tegen. * Bij een smiley of frowney piercing is het erg belangrijk dat je tijdens het tandenpoetsen het sieraad optilt zodat je niet hard over het sieraad heen poetst.
Meestal geneest een ontstoken piercing na een dag met een AphraHeals behandeling. De zwelling verdwijnt, de pus verdwijnt en de kleur rondom de piercing wordt anders. Je krijgt de natuurlijke kleur terug, net als de huid daaromheen.
Piercing sieraden zijn juist spiegelglad afgewerkt omdat zelfs micro krasjes voor irritaties kunnen zorgen. Er kan dus geen weefsel in een piercing sieraad groeien dus een piercing sieraad kan niet vastgroeien.