Die varken is dus fout.
Taalkundig valt er weinig op het schaap en zijn lam af te dingen. Het woord schaap is immers onzijdig - het krijgt het lidwoord het - en naar onzijdige woorden verwijs je met zijn.
In de Nederlandse taal gebruiken wij de tijger.
Is het de of het alcohol
In de Nederlandse taal gebruiken wij de alcohol.
Is het de of het slang
In de Nederlandse taal gebruiken wij de slang.
Het is 'het konijn', want konijn is onzijdig.
Diernamen als paard, konijn, schaap en varken zijn onzijdig. Naar die diernamen wordt verwezen met de onzijdige voornaamwoorden het en zijn.
Voor mannelijke en vrouwelijke woorden komt namelijk altijd de, voor onzijdige woorden altijd het. Soms hebben woorden twee geslachten, bijvoorbeeld én mannelijk én vrouwelijk, of én vrouwelijk én onzijdig. Als het woord én onzijdig is én daarnaast mannelijk of vrouwelijk, kun je kiezen of je er de of het voor zet.
Juist is: 'Die heeft te veel gegeten. ' Als te veel 'meer dan nodig' betekent, staat er een spatie tussen te en veel. Als het teveel 'het overschot' betekent, is het wél één woord.
De aanwijzende voornaamwoorden dit en dat verwijzen naar enkelvoudige het-woorden (dit boek, dat boek). Als ze contrasterend worden gebruikt, wijst dit een persoon of zaak aan die dichtbij is, terwijl dat een persoon of zaak aanwijst die verderaf is.
Is het de of het koe
In de Nederlandse taal gebruiken wij de koe.
De woorden 'merrie' en 'hengst' hebben wel het lidwoord 'de', omdat dit respectievelijk de vrouwelijke en mannelijke versie van de soortnaam 'paard' is. Op dezelfde manier is rund de algemene soortnaam voor koe en stier, waarbij koe de vrouwelijke versie van het rund is en dus met 'de' begint.
Een merrie is de benaming voor een vrouwelijk paard of dier dat behoort tot de familie van de paardachtigen (Equidae).
Lamprei: een babykonijn wordt een lamprei genoemd. Deze benaming wordt gehanteerd tot het dier volwassen is. Leuk weetje: de naam lamprei lijkt af te stammen van het Iberische woord “Lappa”, wat staat voor “grot” of “hol”.
De rammelaar of ram is een mannelijk konijn. Deze is temperamentvoller dan de voedster. De rammelaar is meestal dikker en zwaarder en heeft een bredere kop. Het jong van een konijn heet een lamprei of kitten.
1) Konijnen zijn heel intelligent
Wist je dat konijnen hele slimme diertjes zijn? Sommige rassen zijn zelfs heel goed te trainen. Je kunt ze bijvoorbeeld leren hun naam te herkennen en te komen als je ze roept. Ook hebben konijnen een heel goed geheugen.
In de Nederlandse taal gebruiken wij het T-shirt.
Als u het webinar zegt, zegt u ook dit/dat webinar, elk webinar, ons webinar en krijgt een bijvoeglijk naamwoord geen buigings-e na bijvoorbeeld een en elk: een nieuw webinar, elk nieuw webinar, nieuw webinar.
En hoe zit het met bijvoorbeeld de/het seminar en de/het target? De weblog en het weblog zijn allebei juist. Ook seminar en target kunnen zowel de als het krijgen.
Het antwoord is: de boom (plant).
Het antwoord is: het huis.