het is rijk aan micro-oliën en vitaminen en staat daarom bekend om snel in het haar door te dingen, te beschermen tegen vochtverlies en het geven van zijdezacht haar zonder het te verzwaren. Deze goed geconcentreerde shampoo van Guhl ruikt echt heerlijk.
De shampoo uit de Rijke voeding-lijn belooft herstel tot diep in het haar, versterking van de gehele haarvezel, bescherming tegen nieuwe beschadiging en stralend, gezond haar vol kracht. Voor optimaal resultaat raadt Guhl uiteraard aan de gehele Rijke voeding-productlijn te gebruiken.
Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Coco-Glucoside, Erythritol, Sodium Chloride, Parfum, Glycerin, Cocamide MEA, Polyquaternium-7, Benzyl Alcohol, Disodium EDTA, Malic Acid, Silicone Quaternium-18, Benzophenone-4, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Sodium Hydroxide, Trideceth-6, Glycine, Panthenol, ...
Schuimstoffen. Schuimmiddelen zoals sulfaten, maar ook cocamide dea en lauramide dea, zorgen ervoor dat je de shampoo makkelijk kunt verdelen en dat het product goed schuimt. Maar eigenlijk zijn ze volledig overbodig en werken ze soms zelfs overmatig uitdrogend en irriterend voor je haar.
Op nummer 1 van deze lijst vind je de Kérastase Spécifique Bain Riche Dermo Calm: een mildreinigende kappers shampoo, speciaal ontwikkeld voor gevoelige hoofdhuiden en droog haar. Deze beste shampoo volgens kappers is dermatologisch getest en hypoallergeen.
Ingrediënten in shampoo
Maar ook een standaard elke dag shampoo van een doorsnee merk bevat ingrediënten die niet in de buurt van je lichaam thuis horen. Neem bijvoorbeeld Andrélon Elke Dag Shampoo en Syoss Volume Shampoo. De shampoo van Andrélon bevat o.a. Sodium Laureth Sulfate (SLES), Disodium EDTA en PPG-6.
Castorolie staat voornamelijk bekend om het feit dat het haar dikker en gezonder maakt. Het wordt hierdoor vaak gebruikt als haarmasker, wimper- en wenkbrauwserum.
Pillen voor dikker haar bestaan helaas niet; vitamines, mineralen en collageen kunnen er niet voor zorgen dat de structuur van het haar daadwerkelijk verandert. Wél kan ons collageen supplement ervoor zorgen dat het haar gezonder wordt, de haarzakjes weer gezond worden en de haren veel minder uitvallen.
Om ervoor te zorgen dat je haar voldoende gevoed wordt kies je voor voeding met gezonde vetten, vitaminen en mineralen. Eet vette vis, noten en zaden voor omega-3 en bijvoorbeeld groene bladgroenten voor vitamine C en ijzer. Voor extra proteïne kun je het beste eieren en yoghurt eten!
Het onmisbare boodschappenlijstje en voedingsmiddelen tegen haaruitval: Linzen en eigeel zijn rijk aan eiwitten, vitamine B, ijzer, zwavel en zink. Tank eiwitten bij met soja, bonen, vlees en kaas. Vul uw gehalte aan vitamine B en magnesium terug aan met droge groenten, vis, bananen en avocado's.
Kan haarolie 's nachts in mijn haar blijven zitten? Ja, haarolie hoeft niet uitgespoeld te worden. U brengt haarolie aan op handdoek droog of droog haar. Dit kan zowel 's ochtends als 's avonds voor het slapen gaan.
Haarolie kun je gebruiken als extra verzorging. De olie kun je het beste aanbrengen nadat je je haren gewassen hebt en handdoek droog zijn. Verdeel een aantal druppels op je handen en breng geleidelijk aan op je haar. Vermijd hierbij de haaraanzet tot zeker 10 centimeter er vandaan.
Olie versterkt je haar: Olie voor het haar verhoogt de elasticiteit van het haar, waardoor het minder snel breekt. Een goede haarolie beschermt je haar tegen hitteschade: Door elke haarlok te bedekken met een beschermend laagje olie voor haar, kunnen oliën helpen om je haar te beschermen tegen hitte.
Om meer volume in je haar te krijgen kun je een volume shampoo gebruiken. Deze zorgt ervoor dat je haar wat stugger aanvoelt. Volume shampoos zijn vaak niet zo vriendelijk voor je haar en verzorgende shampoos zorgen vaak voor weinig volume. Genoeg redenen dus om alleen de beste volume shampoo te gebruiken.
Hogere concentratie
Shampoo's van de kapper bevatten veel goede werkstoffen, daardoor heb je van een kappershampoo veel minder nodig voor een goede werking. Kappersshampoo's zijn ook vaak meer verzorgend dan die van de drogisterij. Ook gebruikt men vaak veel meer product dan nodig is.