Genève is een bijzondere stad, meer dan 40% van de inwoners komt niet uit Zwitserland. In de stad tref je dan ook een internationale mengelmoes aan, waardoor de stad een unieke identiteit heeft gekregen. In Genève kun je heerlijk winkelen en vind je veel goede restaurants en gezellige cafés.
Genève is de op een na grootste stad van Zwitserland en is bekend vanwege de vele luxewinkels, horloges en zakmessen. De stad ligt op de plek waar de Rhône uit het Meer van Genève richting de Middellandse Zee stroomt. Meer dan 40% van de inwoners komt niet uit Zwitserland.
Veiligheid Zwitserland
Zwitserland staat bekend als een van de veiligste vakantielanden. Er zijn hier dan ook geen bijzondere veiligheidsrisico's en er vindt vrijwel geen criminaliteit plaats. Ook de bondsstad Bern en de populaire steden Zürich en Genève zijn erg veilig.
Is Genève een dure stad? De gemiddelde prijzen in Genève zijn hoger dan in Nederland. Als je je boodschappen doet in Genève moet je er 1.51 keer meer voor betalen dan in Nederland.
Voor koffie liefhebbers: cappuccino koffie 4.90 EUR (4.70 CHF) en espresso 3.50 EUR (3.30 CHF). Meer informatie over het maaltijdbudget vindt u in onze: Reiskosten gids. Hoeveel kosten sigaretten in Zwitserland? Sigaretten zijn duurder in Zwitserland dan in Nederland.
Genève is een bijzondere stad, meer dan 40% van de inwoners komt niet uit Zwitserland. In de stad tref je dan ook een internationale mengelmoes aan, waardoor de stad een unieke identiteit heeft gekregen. In Genève kun je heerlijk winkelen en vind je veel goede restaurants en gezellige cafés.
Als u een lange vakantie in Zwitserland heeft gepland (minimaal twee weken), dan kunt u prima beginnen met een dag of twee in Genève als u van cultuur, musea en stedentrips in het algemeen houdt. Daarna kunt u naar de Alpen gaan om de bergen te ontdekken.
Als u naar Zwitserland reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt identificeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen. Voor de landen op deze lijst is een identiteitskaart voldoende om mee te reizen. Voor alle andere landen geldt dat u uw paspoort mee moet nemen.
Top! Watersporten op het meer van Genève, je kunt er zeilen, roeien, waterskiën en natuurlijk zwemmen. Zonnebaden op de knusse oevers. Een gedeelte van het Meer van Genève behoort tot het Wallis.
Frans (22.5 %)
In het westen van het land, in Suisse romande, wordt Frans gesproken. 4 kantons zijn Franstalig: Genève, Waadt, Neuenburg en Jura. 3 kantons zijn tweetalig: in Bern, Freiburg en in Wallis wordt Duits en Frans gesproken.
Naast Chateau de Chillon bevindt zich een klein strandje, nog zo'n 'verborgen' parel in Vaud Zwitserland. Vanaf hier kun je rondom het kasteel zwemmen!
Het Meer van Genève is gelegen op de grens tussen Zwitserland (in de kantons Genève, Vaud en Wallis) en Frankrijk (in het kanton Haute-Savoie). Het meer heeft een oppervlakte van 584 km² en is daarmee één van de grootste meren in West-Europa. In het Duits wordt het Meer van Genève Genfersee genoemd.
Zwitserland en Noorwegen zijn de duurste vakantielanden. In Zwitserland liggen de prijzen van restaurants en hotels het hoogst van heel Europa: zo'n 67 procent hoger dan gemiddeld. Ook voedingsmiddelen zijn er veruit het duurst.
Genève (Frans: Genève; Arpitaans: Geneva; Duits: Genf; Italiaans: Ginevra; Reto-Romaans: Genevra) is een stad in Zwitserland. Het is na Zürich de tweede grootste stad van het land. Per 31 december 2017 telde de stad 200.548 inwoners. Genève is ook de naam van het omliggende, westelijkste kanton van het land.
Bespaar op souvenirs en winkelen. Ga in warenhuizen als Manor en Loeb of in supermarkten op zoek naar souvenirs. Dat is vaak goedkoper dan in souvenirwinkels. Het kan veel goedkoper dan Zwitserse zakmessen of horloges: denk aan chocoladerepen of andere Zwitserse lekkernijen.
Alle grote warenhuizen, veel winkels, hotels en restaurants en souvenirwinkels accepteren de euro als betalingsmiddel. Het wisselgeld krijg je echter in Zwitserse franken. Wij raden je aan om Zwitserse franken bij pinautomaten te pinnen of met EC-kaart of creditcard te betalen.
Daar hebben veel mensen last van: toeristen zijn meer kwijt voor hun vakantie in de bergen, de Zwitserse industrie ziet zijn afzet inzakken en de gewone Zwitser rijdt inmiddels graag een flink eind om in de buurlanden boodschappen te doen. De Zwitserse frank is een sterke munt en de Zwitsers zijn daar trots op.