Is ERU smeerkaas vegetarisch? ERU Bio, ERU Bio Slices, ERU Maasdammer, ERU Chèvre doux en ERU Kids Snack zijn vegetarisch. De kazen die wij hierin verwerken bevatten namelijk vegetarisch (microbieel) stremsel. Overigens is het zo dat een groot deel van de kazen die wij verwerken vegetarisch (microbieel) stremsel bevat.
ERU Goudkuipje is ideaal voor het ontbijt, lunch en als tussendoortje. Ingrediënten: Kaas, water, boter, melkeiwitten, weipoeder, smeltzouten E452, E339, zout.
Europese Radio-unie = De Europese Radio-unie (eru), tegenwoordig ook aangeduid met zijn Engelse benaming European Broadcasting Union (EBU), is een samenwerkingsverband van voornamelijk publieke omroepen uit de meeste Europese landen en enkele land...
Na openen kun je onze kazen in de koelkast nog ongeveer 7 dagen bewaren. Let wel op dat je altijd schone messen en/of lepels gebruikt om de kaas te verwerken.
De meeste kazen die wij verwerken bevatten vegetarisch (microbieel) stremsel. We kunnen echter niet uitsluiten dat er ook kazen worden verwerkt die dierlijk stremsel bevatten.
Kazen met een stevige textuur kun je vrijwel altijd goed invriezen. Zachte kaas als roomkaas, smeerkaas en ricotta kun je invriezen maar hebben een beperkte houdbaarheid en kunnen gaan kruimelen.
Smeerkaas is een broodbeleg dat is gemaakt van gesmolten kaas. In de 19e eeuw werd in Zwitserland voor het eerst begonnen met het smelten (externe link) van kaas. Als snel deden ze dit over de hele wereld.
Op basis van de producten die in dit artikel zijn genoemd zijn de gezondste keuzes wat betreft smeerkaas voornamelijk 'Milner Slankie smeerkaas naturel 20+' en 'AH Smeerkaas 20+ naturel'. Deze 20+-varianten bevatten minder (verzadigd) vet, relatief weinig suikers en veel eiwit in vergelijking met de andere varianten.
Smeerkaas bevat, net zoals gewone kaas, relatief veel (verzadigd) vet. Dat is dus niet zo gezond. Omdat smeerkaas meer water bevat dan gewone kaas, bevat hij echter minder vet (en eiwit) per honderd gram in vergelijking met gewone kaas. Bovendien bestaan er ook vet-arme soorten die nog minder vet bevatten.
Om te beginnen is het al geen goed idee om brood en crackers te eten als je wilt afvallen. Maar dat is niet het enige, want smeerkaas bevat nauwelijks gezonde voedingsstoffen en zit boordevol chemische toevoegingen.
Pindakaas bevat maar liefst 28% eiwit, en veel onverzadigde vetten (totaal vet 50% waarvan 80% onverzadigd). Verder is het een rijke bron aan voedingsvezels, vitamine E, vitamine B6, magnesium, phosphorus, zink en koper. Een flinke lijst dus!
Dit product valt in de schijf van vijf en draagt bij aan een gezonde dagelijkse voeding. In een gezonde dagelijkse voeding passen kazen, zoals Original Philadelphia, frisse en romige smaak.
In kaas, melk en andere melkproducten zit verzadigd vet, wat het LDL-cholesterol verhoogt. Toch zijn het producten die goed zijn voor je gezondheid. Kies daarom voor producten met minder vet, zoals 20+ en 30+ kazen, mozzarella, hüttenkäse en zuivelspread en voor halfvolle en magere melk(producten).
Smeerkaas is een smeltkaas die vooral als broodbeleg wordt gebruikt. Het wordt bereid uit gesmolten kaas met toevoeging van smeltzout, waardoor het smeerbaar wordt. Roomkaas wordt ook weleens smeerkaas genoemd, omdat het eveneens (min of meer) smeerbaar is.
Aan volwassenen worden 300-450 gram melk(producten) en 40 gram kaas per dag geadviseerd. De aanbevolen hoeveelheid melkproducten is hoger voor tieners en 50-plussers vanwege hun hogere behoefte aan calcium.
Mager vlees of vis, zoals kipfilet of pangasiusfilet, zijn goed geschikt voor gewichtsverlies. Vetarme kwark, eieren en magere kaas, zoals emmentaler, zijn ook lekkere en goede eiwitbronnen. Bij plantaardige eiwitbronnen heb je het over peulvruchten. Erwten, sojabonen, maïs of linzen zijn het meest geschikt.
(Smeer)kaas.
In kaas en smeerkaas zit veel zout en verzadigd vet. Dit kunnen de nieren van je baby nog niet goed aan. Ook kunnen in kazen van rauwe melk bacteriën zitten waar je kindje ziek van kan worden.
En vanaf wanneer mag mijn baby kaas eten? Wel, je kan je kleintje vanaf 12 maanden beide voedingsproducten geven. Maar haal nog niet meteen de blauwe kaas of harde Gouda kaas boven voor je baby, kies liever een zachte verse kaas.
Niet-eetbare schimmels ontstaan als je voedsel te lang of op de verkeerde manier bewaart. Beschimmelde producten moeten direct weggegooid worden. Een uitzondering hierop is harde kaas. Hierbij is het voldoende om de schimmel ruim weg te snijden.
In tegenstelling tot wat gedacht wordt, kan je kaas wel bewaren in de diepvries. Vooral harde kazen zijn daarvoor geschikt, maar het kan wel ten koste gaan van de smaak. De kaas blijft tot acht maanden goed in de diepvriezer.
BEWAAR DE KAAS (MET PAPIER) IN EEN LUCHTDICHTE VERSHOUDDOOS. In de kaasdoos van LOCK&LOCK kan je je kaas luchtdicht bewaren! Door de perfecte afsluiting zijn de vershoudbakjes van LOCK&LOCK lekvrij en houd je eten dagen langer vers. De bakjes zijn BPA-vrij en geschikt voor de vaatwasser, diepvries en magnetron.
Het Voedingscentrum adviseert om niet meer dan 2 tot 3 eieren per week te eten. Dit omdat eigeel cholesterol en verzadigd vet bevat. Beiden, maar vooral verzadigd vet verhogen het cholesterol in je bloed. Dit is slecht voor je hart en bloedvaten.
Magere kaas is relatief gezond als broodbeleg
Kaas is niet supergezond, maar bevat wel hoogwaardige wei-eiwitten en melkeiwitten. Kaas is dus alleen gezond als je het met mate eet. Neem bij voorkeur magere (20+ & 30+) kaas, want die bevat relatief weinig verzadigd vet.
Maar welk zoet beleg is dan het gezondst? Voorbeelden van gezond zoet broodbeleg zijn producten die in de Schijf van Vijf staan, zoals appelstroop, perenstroop, halvajam of jam. Tevens is fruit ook een gezond broodbeleg, denk hierbij aan plakjes aardbei, appel of banaan.