– Schrijf alles op wat je niet aan je ex hebt kunnen zeggen, schrijf alle dingen die jullie niet samen hebben kunnen doen op. Die brief kan je op een bepaalde plaats verbergen, of je kan 'm begraven, verbranden of zelfs verscheuren! – Maak een lijstje van alles wat je wel en niet leuk vond aan je relatie.
Zo houd je je aandacht bij de dingen die je in je leven van nu wil bereiken. Stop met online opzoeken Heb jij ook moeite om je ex uit je hoofd te krijgen? Train jezelf erin om niet alles weer op te rakelen: ga de ander niet Googelen of opzoeken op social media en 'dwing' jezelf om aan andere dingen te denken.
Dus is het zeer waarschijnlijk dat je aan je ex denkt, vaak je vorige relatie idealiseert, jezelf wijsmaakt dat jullie goed samen waren, gewoon omdat je niet weet wat je in de toekomst kunt verwachten. Eenzaamheid kan je ook aan je ex doen denken, vooral als je al een tijdje single bent. Maar geen paniek !
Pak foto's, cadeaus en andere spullen die je aan je ex herinneren in een doos of geef ze lekker weg. Koppel je ook online los, op Facebook of Whatsapp bijvoorbeeld. Het geeft rust als je niet steeds geconfronteerd kunt worden met de ander. Later kun je altijd nog kijken of je contact wilt houden of niet.
Accepteer je gevoelens zoals je die nu hebt. Accepteer de situatie en besef dat je geen invloed meer kunt uitoefenen. Neem het besluit dat je afscheid wilt nemen van je ex man. Dat je wilt stoppen met hopen, wachten en dat je hem wilt loslaten.
Je kunt zelf het beste bepalen hoe lang je je ex de tijd moet geven. Was het een heftige relatiebreuk, geef dan langer de tijd. Gingen jullie vriendschappelijk uit elkaar, probeer dan na iets langer dan een maand contact op te nemen. Daarnaast ligt het natuurlijk ook aan de persoon.
Hij is overdreven betrokken bij je nieuwe liefdesleven
Hij is wel heel erg geïnteresseerd in je liefdesleven, en het liefst wil hij alles weten. Bijvoorbeeld met wie je aan het praten bent en misschien wel met wie je aan het daten bent. Hij wilt echt weten of je weer verder bent gegaan na jullie relatie samen.
De meeste exen beginnen hun geliefde te missen na een 2 tal weken. Soms een drie weken, dat hangt ervan af hoe jullie uit elkaar zijn gegaan. De meesten ex liefjes gaan terug naar elkaar als ze elkaar hard missen en als het gemis blijft voortduren.
Je lichaam, je hersenen raken er erg aan gewend om deze gedachten te hebben. Het blijven denken aan die persoon is dus een verslavende gewoonte geworden omdat jouw hersenen gewend zijn aan deze “gedachtenwegen”. Dit is een puur fysieke gewenning en fysieke verslaving.
Als je echt wraak wilt nemen op je ex, je ex echt wilt kwetsen dan is er geen betere manier door je gewoon op jezelf te focussen, het geluk te vinden in jezelf en het niet buiten jezelf te zoeken. Als jij weer controle krijgt op je leven, dan ontneem je daarmee ook de macht die je ex op je heeft.
Loslaten kan moeilijk zijn, omdat je voelt dat er verandering komt. Verandering roept bij velen angst en weerstand op; ons brein is gebouwd op herhaling. Dit maakt dat verandering angstige gedachten oproept bij velen. Loslaten is voor niemand (met een open hart) gemakkelijk.
De reden dat je ex steeds contact met je zoekt kan zowel zijn uit eenzaamheid maar het kan ook zijn, en zeker als het een man betreft, want mannen zijn erg gesteld op 'bezit' en het kan zijn dat hij af en toe gewoon even zijn tentakels wil uitzetten om te voelen hoe het zit met jouw gevoelens ten opzichte van hem.
Achter het gedrag van je ex zijn er altijd een aantal redenen te vinden waarom hij/zij je kwetst. Het staat buiten kijf dat er iets niet goed ging, en dat er dingen niet zijn uitgesproken. Het rechtvaardigheidsgevoel van je ex is nu sterker dan ooit.
Let op hoe vaak hij/zij contact met je opneemt.
Als je ex je niet mist, zal hij/zij waarschijnlijk alleen contact met je opnemen als het echt moet (bijvoorbeeld om spullen op te halen bij jou thuis). Als hij/zij je wel mist, kan hij/zij de neiging om je te bellen, mailen of sms-en waarschijnlijk niet weerstaan.
Misschien zal je ex zelfs wel spijt krijgen van het feit dat jullie uit elkaar zijn gegaan. Dit kan ertoe leiden dat hij of zij veel meer openstaat voor het idee om weer bij elkaar te komen. Hierdoor hoef jij verder een stuk minder werk te doen om je ex weer voor je te winnen.
Je ex zoekt steeds contact met je
De één kiest ervoor om vrienden te blijven, terwijl de ander het liefst nooit meer iets van zijn/haar ex wil horen. Maar hoe weet je of jouw ex spijt heeft? Als hij of zij steeds contact met je blijft zoeken. Vooral als je zélf hebt aangegeven dat je daar nu geen behoefte aan hebt.
Zijn/haar berichten zijn misschien niet wereldschokkend, maar stiekem wil hij/zij toch heel graag nog bepaalde gebeurtenissen met je delen, of wil hij/zij graag weten hoe het met je gaat. Kortom, veel berichtjes krijgen van je ex is een overduidelijk teken dat hij/zij aan je denkt en je terug wilt.
Creëer afstand tussen jou en hem.
Een geweldige manier om hem je te laten missen is door meer afstand te nemen. Als je normaal gesproken elke minuut van het weekend bij hem bent, plan dan eens iets zonder hem. Ga vrijdagavond iets alleen of met vriendinnen doen, in plaats van met hem.
Je ex jaloers maken voor een ander
Wat je zou kunnen doen is iemand meebrengen van een ander geslacht. Je ex moet dan denken dat jullie iets aan het krijgen zijn maar in werkelijkheid zijn jullie gewoon goede vrienden. Als je ex dan iets met je inzit gaat je ex proberen om jouw aandacht te lokken.
De 30 dagen dat je geen contact hebt met je ex zijn dé dagen om jezelf een zelfverzekerd en gelukkig persoon te maken. Grijp dus ook je kans om dit te doen. In feiten heb je je ex helemaal niet nodig; je wilt je ex misschien, maar je hebt hem of haar niet nodig. Hier moet je binnen deze 30 dagen echt bewust van worden.
Ze gokt dat ongeveer 6 procent een 'doorstart' maakt. Maar ze ontdekte ook dat van de 1001 stellen die ze sprak, 64 procent succes had bij de herkansing. Opvallend: geen enkel stel zei dat het 'net als vroeger was'. De liefde was hetzelfde, sterker misschien, maar de relatie was totaal anders.
Relatietherapie en aparte therapie kan jullie wel als koppel helpen. Maar als de relatie al is verbroken, is het goed om te weten hoe je met je vermijdend of angstig gehechte ex om te gaan. Een conflict is misschien niet erg als je verder niets met elkaar deelt.