Google Wallet is beschikbaar op alle Android-telefoons en Wear OS-apparaten (Lollipop 5.0+).
Met Google Wallet kunnen Android-gebruikers hun creditcards aansluiten en in winkels gewoon op hun toestel tikken om voor producten te betalen.
Google Wallet is een beveiligde en persoonlijke digitale portemonnee waarmee u snel toegang heeft tot betaalkaarten, passen, tickets, sleutels of ID's die u wilt bewaren. Met Google Pay betaalt u uw aankopen eenvoudig online, in apps en met tikken om te betalen op plekken waar Google Pay wordt geaccepteerd.
Stocard is de ideale app voor alle koopjesjagers onder ons. Hierin sla je alle klantenkaarten en spaarkaarten op van je favoriete winkels.
Wie in de VS, het VK, Frankrijk, Duitsland, Italië of Spanje woont en een Galaxy-telefoon met Android 9 of nieuwer heeft, krijgt nu toegang tot Samsung Wallet. Gebruikers in deze landen kunnen Samsung Pay of Samsung Pass openen om een prompt te krijgen en de data naar de nieuwe dienst over te hevelen.
De Samsung Wallet is een dienst waarmee gebruikers via een app kaarten, coupons en tickets gemakkelijker kunnen verzamelen door ze digitaal op te slaan. Zo hoef je geen fysiek kaartje, ticket of coupon meer mee te nemen in je portemonnee.
Google Wallet werkt mogelijk niet in winkels op: telefoons met ontwikkelaarsversies van Android, telefoons die roottoegang hebben, een aangepaste ROM gebruiken of waarop de fabriekssoftware is gewijzigd. Vanwege beveiligingsrisico's werkt Google Wallet niet op deze telefoons.
Bijna alle bekende banken in Nederland hebben een app die betalen met je Android-smartphone mogelijk maakt. Het gaat om ABN Amro, ING, Rabobank, SNS, RegioBank, ASN Bank en Bunq.
Op Android, met Google Pay of je bank-app, betaal je met je telefoon door 'm naast de betaalterminal te houden. Net als met een NFC-pinpas. Bij de meeste apps hoeft alleen het scherm van je telefoon aan te staan om mobiel te betalen.
Je betaalt met Google Pay door je telefoon dicht bij de betaalautomaat te houden, net als met een betaalpas. Je hoeft de app daarvoor niet te openen en je hebt ook geen internetverbinding nodig. Bij bedragen onder de limiet voor contactloos betalen (op dit moment €50) kun je betalen zonder je telefoon te ontgrendelen.
Download de app en stel deze in om aan de slag te gaan met Google Wallet. opent, kan die worden weergegeven als Google Wallet of krijgt u de vraag om naar de Play Store te gaan en de app te updaten. Na de update wordt de app weergegeven als Google Wallet.
Google Pay is een handige manier voor klanten om in verschillende omgevingen gratis en zonder extra kosten te betalen. U kunt deze service eenvoudig instellen en gebruiken, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor klanten die snel een digitale betaaloplossing willen.
De Rabo Wallet is gestopt per 1 augustus. Je kan geen gebruik meer maken van de Rabo Wallet en de daarbij horende functies. Mobiel betalen met je Android telefoon of smartwatch kan nu eenvoudig via Google Pay. Veel andere functies van de Rabo Wallet zoals betaalverzoek, zijn al langere tijd beschikbaar in de Rabo App.
Om te controleren of jouw Android over NFC beschikt, kan je de gratis app 'Do I Have NFC' downloaden. De app laat meteen zien of je wel of geen NFC op je toestel hebt. Download je liever geen app, dan kan je het ook via de instellingen van je telefoon checken.
De Google Pay app kunt u downloaden in de Play Store. U kunt Google Pay alleen activeren via de ABN AMRO app, niet via de Google Pay app. Wilt u liever geen extra app op uw Android-toestel? Google Pay werkt ook zonder de Google Pay app.
Gebruikers kunnen in de Google Pay-app of via pay.google.com hun bankgegevens invullen en bijvoorbeeld een creditcard of bankpas toevoegen. Dat kan alleen bij een van de banken die de dienst ondersteunen: ABN AMRO, Adyen, Bitpanda, Bunq, Curve, iCard, Monese, N26, PayrNet, Revolut, Swan, Viva Wallet, Wise en ZEN.COM.
Aan Google Pay zitten geen extra kosten verbonden. Of je nu een Xiaomi, OPPO of Samsung telefoon hebt, iedere telefoon met Android 7 of hoger kan Google Pay gebruiken. Ook moet je telefoon NFC (oftewel Near Field Communication) hebben. Dit is dezelfde techniek als waarmee je in- en uitcheckt in het openbaar vervoer.
Dit werkt als volgt: open de mobiel betalen app/wallet op uw telefoon. toets uw mPIN in op uw mobiele telefoon (na het intoetsen van de mPIN heeft u 30 seconden de tijd om te betalen) controleer het bedrag en houd uw mobiele telefoon kort tegen het scherm of de zijkant van de betaalautomaat.
Dit komt omdat de meeste Nederlandse banken hun eigen contactloze betalingsapps aanbieden en om deze reden niet samen werken met Samsung Pay. Als de bank geen partner is van Samsung Pay, kun je je betaalpas niet koppelen.
Als u een Android-telefoon heeft, staat de Google Wallet-app mogelijk in de lijst met apps op uw apparaat. Google Wallet is al geïnstalleerd op bepaalde Android-telefoons in landen en regio's waar de app beschikbaar is.
Contactloos betalen met Android
Voor je kan betalen met je Android smartphone, moet je de NFC-functie activeren op je toestel. Dat doe je via Instellingen > Draadloos en Netwerken > Contactloze betaling. Kies nu welke app je wil gebruiken om draadloos te betalen. Zoals Google Pay, bijvoorbeeld.