In 2007 gingen onze Duvel brouwers voor het eerst met een derde hopsoort aan de slag om Duvel een verrassende toets en extra bitterheid te schenken, typisch voor een Belgian IPA. Het resultaat was een unieke Duvel Tripel Hop die één keer per jaar het gamma van Duvel aanvulde.
een vereenvoudigde vorm van duivel of satan
`Bij christenen en islamieten wordt de duvel de benaming van een enkele persoonlijkheid, ook wel aangeduid als de duivel of Lucifer en gezien als een gevallen (aarts-)engel, die door God uit de hemel werd geworpen toen deze tegen God in opstand kwam.
'Duvels zijn goed voor Aspes cholesterol. Ze bevatten vitamine B en hebben een positieve invloed op zijn genezing', zegt de behandelend cardioloog Bert Rocher zaterdag in de Belgische krant Het Laatste Nieuws.
Alcohol verstoort de balans tussen de goede en slechte bacteriën in de darmen (darmflora). Ook vergroot alcohol de doorlaatbaarheid van de wanden van de dunne en de dikke darm, waardoor deze kunnen gaan 'lekken'. Zo kunnen slechte bacteriën en giftige stoffen uit de darmen in de bloedbaan terecht komen.
De schotse brouwerij Brewmeister is er opnieuw in geslaagd om het sterkste bier ter wereld te produceren. Na recordbier Armageddon (65% alcohol) is nu Snake Venom met 67,5% alcohol de nieuwe nummer één.
Een bier waar zo intens en zo lang aan gebrouwen is dat drink je met respect, neem dus je tijd en schenk het bier langzaam in het glas dat je lichtjes gekanteld houdt. Vermijd contact tussen fles en glas en breng de fles wat hoger voor een rijke schuimkraag. Laat ongeveer 1 cm bier in het flesje.
Het eigenzinnige Duvel is het meest bekende bier, daarnaast zijn de merken Vedett, Liefmans, Chouffe, De Koninck, Maredsous, Boulevard en de bieren van stadbrouwerij 'T IJ vertegenwoordigt. Duvel Moortgat is gedreven door kwaliteit en staat als specialist in het speciaalbier segment voor groei met een hoog rendement.
“Maar ook de hopoliën zijn belangrijk want die gaan de aroma's vormgeven. Bij sterk gehopte bieren, Duvel Tripel Hop bijvoorbeeld, zou ik aanraden om die binnen de 6 maanden al uit te drinken want daarna gaat het al achteruit.”
Duvel Distilled is een zuivere, transparante drank met strogele en gouden kleurtoetsen met een aroma van vanille, rozijnen en toffee. Het alcoholpercentage bedraagt 40°. Door de spirit te laten rijpen op eikenhouten bourbon- en sherryvaten, krijgt deze sterke drank een subtiele vanilletoets.
Een tripel is vaak een zwaar bovengistend bier met hergisting in de fles. De complexe smaak dankt tripel aan de typische gist die is toegevoegd aan het product. Ook de hop en mout dragen bij aan de bitterheid. De hoeveelheid mout is spreekwoordelijk 3 keer hoger dan een normaal trappistenbiertje.
Duvel is een Belgisch blond speciaalbier. Het heeft een hoge gisting en wordt nog eens hergist op fles. Het alcoholpercentage bedraagt 8,5%. Duvel wordt gedronken uit een tulpvormig glas.
Duvel 666 is een speciaalbier van de Belgische brouwerij Duvel Moortgat. Het is een zacht blond bier dat in het jubileumjaar (150 jaar) van de brouwerij werd gelanceerd.
De eigenschappen van de belletjes hangen voornamelijk af van de grootte van de groeikernen en van de concentratie CO2 in de drank. In de regel geldt dat hoe hoger de concentratie CO2 en hoe groter de ingesloten luchtbelletjes in de oneffenheden en vezeltjes, hoe harder de belletjes groeien en hoe sneller ze afbreken.
In 1974 kwam Jan Toye, neef van Fred Van Roy, aan de leiding van het bedrijf. In 1975 wijzigde de naam van Brouwerij De Hoorn in Brouwerij Palm. Sinds 1998 is brouwerij Palm ook eigenaar van brouwerij Rodenbach en sinds 2001 van Brouwerij De Gouden Boom.
Maar het strafste bier ooit gebrouwen heeft maar liefst een alcoholpercentage van 70% en dat is zelfs straffer dan Vodka. Het record staat op naam van de Nederlandse brouwerij 't Koelschip uit Almere met het bier 'Mystery of Beer'.
Strafste bier van België:
Black DamnationV (Double Black) gebrouwen in Brouwerij Deca door de Struise Brouwers. 26%
Bij het bereiden van een 'standaard' steak, is een red ale bijvoorbeeld een geweldige match. Rode ales zijn zwaar en hebben een fijne aroma waardoor ze de smaak van het sappige vlees versterken. Ook porters passen geweldig bij een biefstuk - vooral bij een een porterhouse steak.
De Nederlandse onderzoeker Eric Claassen van de Vrije Universiteit claimt dat sterk bier heel gezond is voor je darmflora vanwege de aanwezige bacteriën. Sterk Belgisch bier zoals Hoegaarden, Westmalle Tripel en Echt Kriekenbier zijn rijk aan probiotica.
Dat we dikker worden van bier is ook een fabeltje. In een pils zitten 44 calorieën per 100 ml, in wijn 70 tot 80 calorieën per 100 ml. Wijn drink je meestal in een klein glas. In een glas bier kan gemiddeld 250 ml, dus in de praktijk heb je evenveel calorieën binnen na een wijntje of biertje.
Nee. Het wordt wel eens gedacht dat wijn gezonder is dan bier, vanwege de antioxidanten in met name rode wijn, maar dat is niet zo. Voor alle soorten alcohol geldt het principe: hoe meer je drinkt, hoe groter de kans op schade aan je lichaam en ziektes.