Halal Black Angus diamanthaas is een uitstekende keuze voor consumenten die de voorkeur geven aan halal-vleesproducten van hoge kwaliteit. Het is ideaal voor een breed scala aan gerechten, van eenvoudige biefstukken tot gourmet burgers en stoofschotels.
Diamanthaas is een zeer mals stuk vlees uit het schouderblad, bovenop de voorpoot van het rund. Dit kwaliteitsstuk wordt ook wel Jodenhaas genoemd. Dit heerlijke vlees bakt u het beste als een rood of rosé biefstuk om vervolgens te genieten van het meest malse stukje vlees uit de schouder.
Diamanthaas en biefstuk zijn beide stukjes vlees die afkomstig zijn van het rund, maar ze verschillen wel in structuur en smaak. Diamanthaas is bijvoorbeeld iets losser van structuur en heeft een iets andere smaak dan biefstuk. Bovendien is diamanthaas vaak goedkoper dan biefstuk.
Vlees uit de schouder mag wel, vandaar de naam Jodenhaas! Het vlees wordt regelmatig verward met longhaas en Bavette, maar Diamanthaas heeft veel minder 'gewerkt' en is dus malser. Daarom wordt dit vlees 'Petit Tender' genoemd.
Een diamanthaas, ook wel jodenhaas genoemd, is de laatste jaren aan een flinke opmars bezig in ons land. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een ossenhaas is dit vlees een stuk voordeliger in de aanschaf, maar ben je daarnaast wel altijd verzekerd van een heerlijke malse biefstuk.
Wat is Diamanthaas rundvlees
De diamanthaas vindt u op het schouderblad van de koe. De diamanthaas wordt ook wel een Jodenhaas genoemd en is een stukje vlees met een verhaal. Vanwege geloofsovertuigingen mogen Joodse mensen geen vlees eten van het achterste gedeelte van het rund.
Waarom we tegenwoordig met een mooi woord diamanthaas noemen, hebben we aan onze Belgische buren te danken. In de diamantbuurt van Antwerpen wonen namelijk traditioneel veel Joodse mensen die dit alternatieve ossenhaasje wel mogen eten, vandaar de naam diamanthaas.
Diamanthaas is een zacht mals stuk rundvlees dat uit de voorkant van het rund wordt gesneden tussen de schouders. Het vlees heeft minder gewerkt dan bijvoorbeeld de bavette en heeft daarom een iets minder uitgesproken smaak. Wel is het goed mals.
De diamanthaas heeft ongeveer dezelfde vorm als een ossenhaas. De diamanthaas weegt ongeveer 400gr.Het is geen werkvlees, en dus ietsje minder smaak. Aan de andere kant is het vlees stukken malser dan een longhaas.
Diamanthaas is een soort kogelbiefstuk van het voorkwartier van een rund. Het is overigens vrij zeldzaam, want er zit maar weinig van dit soort vlees aan een koe. Het is het malste stuk van de voorvoet en het enige vlees wat Joodse mensen als biefstuk mochten eten, daarom wordt het ook wel “Jodenhaas” genoemd.
De diamanthaas is een smakelijk én vriendelijk geprijsde biefstuk. Een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld een ossenhaas. Het behoorde tot de vergeten stukken vlees, maar is de laatste tijd aan een flinke opmars bezig en staat op menig menukaart.
De Diamanthaas is een mooi mals stukje vlees uit de voorvoet van het rund. Het is belangrijk het goed te bereiden (medium-rare). Dit stuk vlees, dat ook wel de jodenhaas wordt genoemd, is geportioneerd op 200 gr. Het is mals vlees (haas) met een fijne structuur!
Een heerlijk stukje Hollandse diamanthaas, welke ook wel jodenhaas of jodenbiefstuk wordt genoemd. Dit stuk vlees komt uit de schouders van het rund. De biefstuk is fijndradig en heeft een sappige, karakteristieke smaak. Deze smakelijke steak heeft alleen wat peper en zout nodig en kan zo in de pan of op de BBQ.
Diamanthaas wordt geleverd door Online slager voor €24,69 per kilo. 160 gram bestel je voor €3,95. Ras en herkomst van dit product zijn niet bekend.
De diamanthaas is geen longhaas of ossenhaas. De (diamant)haas heeft de vorm van ossenhaas. Dit wordt vaak wel door elkaar gehaald. Vanwege de vorm is het toen ossenhaas voor de joden geworden.
De diamanthaas is afkomstig uit het voorste deel van de rund, gelegen tussen de schouders. Het betreft geen spier die intensief wordt gebruikt, wat resulteert in een laag vetgehalte en een delicate textuur. Hierdoor is de diamanthaas even zacht en mals als de ossenhaas.
Jodenhaas is een heel zacht mals stukje rundvlees uit de voorvoet van het rund, namelijk tussen de schouders. Het heeft de vorm van ossenhaas, maar weegt niet meer dan 400 gram. Het jodenhaasje heet zo omdat het een stukje vlees is van de voorbout. Orthodoxe joden mogen namelijk geen vlees van de achterbout eten.
Het diamanthaasje is het meest malse stukje vlees / spier uit de schouder, het bevindt zich boven op het schouderblad. Het vlees heeft geen werkfunctie en is daardoor absoluut niet taai, maar juist overheerlijk en super mals. In het Engels noemen ze dit stuk vlees Jewish Fillet of Terrace Major.
Om toch een 'biefstuk' te kunnen eten wordt het meest malse stukje uit de voorschouder gesneden. Dit stuk is qua vorm vergelijkbaar met de ossenhaas maar is een stuk kleiner. Vanwege deze vergelijkbare vorm werd het ossenhaas voor de Joden genoemd oftewel Jodenhaas of diamanthaas.
Biefstuk loetje bereiden
Neem ossenhaas biefstuk of kies voor kogelbiefstuk. Er wordt vaker gekozen voor ossenhaas, maar kogel kan ook prima. Dan ben je meteen een stukje goedkoper uit. Maak dit gerecht altijd op smaak met zout, witte peper en sambal.
Wat is ossenhaas? De ossenhaas is het duurste stuk vlees van de koe.
Wat is er zo speciaal aan wagyu? Authentiek Wagyu-rundvlees is één van de meest gewilde en luxeuze vleessoorten ter wereld. Wat het zo speciaal maakt is de buitengewone marmering, die een luxe, boterachtige malsheid creëert die anders is dan ieder andere steak van Nederlandse gefokt fee.
Diamanthaas bevindt zich aan de voorkant van het rund. Een andere benaming voor diamanthaas is 'jodenhaas' of 'schouderhaas'. De vleessoort heeft de benaming 'jodenhaas' te danken aan het feit dat orthodoxe joden geen vlees van de achterbout aten/eten.
Het stukje vlees heeft deze naam gekregen omdat orthodoxe joden vanwege hun spijswetten geen vlees van de achtervoet mogen eten. Een biefstuk van de rundervoorvoet is wel toegestaan. De jodenhaas heeft de vorm van ossenhaas, maar weegt slechts 300 tot 1200 gram al naargelang de kwaliteit/ het gewicht van het rund.
Kogelbiefstuk, ook wel runderkogel genoemd, komt uit de bovenbil van het rund. Het is een wat grover en steviger stuk vlees dan haasbiefstuk en heeft een iets grotere kans om taai te worden als het niet op de juiste manier wordt bereid.