Is de Samsung A53 waterproof? Ja, de Galaxy A53 is waterdicht. De Samsung Galaxy A52 van vorig jaar had immers een IP67-certificatie, waardoor de telefoon stof- en waterdicht is. Bij de gloednieuwe Galaxy A53 is dit niet anders en hij kan dus tegen water en stof.
De Galaxy A53 heeft een prettig formaat, dankzij een scherm met een doorsnee van 6,5 inch. Hoewel de achterzijde en randen zijn van plastic gemaakt zijn voelt het toestel niet goedkoop aan. Het scherm heeft een degelijke beeldkwaliteit als het aankomt op kleurweergave, helderheid en verversingssnelheid.
Vanaf de Samsung Galaxy S7 hebben alle toestellen uit de Samsung Galaxy S-serie van Samsung een IP68-certificering. Dit betekent dus dat al deze smartphones 30 minuten overleven op maximaal 1,5 meter diepte. Deze certificering geldt voor alle varianten.
De Galaxy A52s bevat een plastic behuizing en is stof- en waterdicht.
Daarmee is de Galaxy A52 namelijk niet echt waterdicht, maar toch kan de telefoon een half uur in stilstaand water liggen op een diepte van maximaal een meter. Dat is net een stapje minder dan de IP68 certificatie van toestellen als de Galaxy S21, die de druk op anderhalve meter diepte uithouden.
Of je nou een IOS of Android hebt, alle toestellen (behalve een OnePlus) worden weergegeven met een zogeheten Ingress Protection (IP) gradatie. Dit is een gradatie die aangeeft hoe goed jouw telefoon beschermt is tegen stof en water.
Net als de A50 en A70 hebben de Galaxy A51 en A71 géén expliciete IP-certificatie. Ze zijn dus officieel niet waterdicht noch waterbestendig. Beide toestellen draaien straks direct vanaf de release op Android 10. De eerste grote upgrade krijg je dus pas in 2021, naar Android 11 – in 2022 gevolgd door Android 12.
De Galaxy Xcover 5 is water- en stofdicht en kan als zogeheten bouwvakkerssmartphone ook tegen een val op een harde ondergrond en extreme temperaturen. Het toestel heeft simpele specificaties, een 5,3 inch-scherm en draait op Android 11.
De Samsung Galaxy A53 kan niet draadloos opladen. Alleen duurdere Samsung smartphones, zoals de S serie toestellen, kunnen draadloos opladen. Toch zoeken veel mensen naar een Samsung A53 draadloze oplader. Dat heeft weinig zin, want als je jouw A53 op een draadloze oplader legt, gebeurt er niks.
De opwarming van de aarde. Dat is de belangrijkste reden waarom er geen oplader meer standaard wordt meegeleverd bij de Samsung A Serie. In 2021 verscheepte Samsung wereldwijd ongeveer 270.000.000 smartphones, dit is ongeveer 20% van het totale marktaandeel van mobiele telefoons.
De adviesprijs van de Samsung Galaxy A53 bedraagt 449 euro. Inmiddels is de smartphone een stuk goedkoper: voor 332 euro kun je 'm oppikken bij webwinkel Accessmarket. Hierbij kun je kiezen uit vier kleuren: zwart, wit, blauw en geel/oranje.
De software-ondersteuning is een groter compliment waard. Die is voor beide Galaxy A-modellen lang, met 4 jaar updates van Android OS en One UI en zelfs 5 jaar voor beveiligingsupdates. Dat is ook belangrijk voor bedrijven die deze toestellen aan werknemers uitreiken.
Wat je wel zal merken, is dat de A53 5G geen 3,5 mm aansluiting heeft voor een hoofdtelefoon. Het is het eerste toestel uit deze serie waarop die is weggelaten. Het tweede verschil is de accu. De Samsung Galaxy A53 5G heeft op papier een grotere capaciteit van 5000 mAh.
Hoge verkoopprijs ten opzichte van andere Chinese merken
Voor veel consumenten vormt de prijs een doorslaggevende reden om een bepaalde telefoon wel of niet te kopen. Oppo behoort echter tot het duurste Chinese merk. De toestellen zijn duurder dan die van OnePlus en ook beduidend duurder dan Xiaomi smartphones.
Met de IP68-classificatie zijn de iPhone 13, iPhone 13 Mini, iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max maximaal 30 minuten waterbestendig in een waterdiepte van maximaal 6 meter.
De iPhone 12- en iPhone 13-modellen hebben een IP68-classificatie. Daarmee zijn ze stofvrij en dompeldicht en houden ze het 30 minuten vol tot een diepte van 6 meter. Ook de iPhone 7 en nieuwer kunnen goed tegen water.
Het apparaat is stof- en waterbestendig. Waterbestendige apparaten zijn bestand tegen het binnendringen van water door waterstralen, maar kunnen niet worden ondergedompeld in water.
Een telefoon als de Galaxy S22 met een IP-68 certificatie is dus waterdicht tot een diepte van 6 meter voor 30 minuten.
Is mijn iPhone X volledig waterdicht? Nee, de iPhone is echter alleen spatwaterdicht. Dit betekent dat je niet actief kunt gaan zwemmen met je iPhone X. Het toestel is wel bestemd tegen een flinke regenbui, ook een korte onderdompeling zal die overleven.
Als je een ouder apparaat met IP53 vindt, betekent dit dat het enigszins beschermd is tegen stof, maar niet helemaal, en kan leven met sproeiend water, maar niet met waterstralen en zeker niet ondergedompeld.
IP69K is de hoogste IP-beschermingsgraad.
De Galaxy A50 is niet waterdicht.