De Henna wordt bij de bruid geplaatst op handen en voeten en dient ervoor om de kwade geesten buiten het huwelijk te houden. Het wordt ook gezien als krachtbron voor het huwelijk.
Tijdens deze dag wordt er stilgestaan bij het feit dat de vrouw het ouderlijk huis gaat verlaten. Op het hennafeest draagt de bruid een rode sluier over haar hoofd en wordt er henna aangebracht door de moeder, zussen, tantes en nichtjes. De henna staat voor bescherming en geluk.
Waar komt deze hennakunst eigenlijk vandaan? Dit is Marokkaanse traditie, maar het gebeurt in heel Noord-Afrika, maar ook India, het Midden-Oosten, Arabisch schiereiland. Henna is een heel wijdverbreid gebruik en het verbindt dus eigenlijk allerlei culturen.
Lang voordat de islam ontstond werd het al gebruikt door de Arabische vrouwen. Henna wordt gezien als krachtbron, bron van geluk, bescherming en voorspoed. Hierdoor zou de bruid beschermd worden tegen het kwade en geluk brengen als echtgenote. Uiteraard is Allah de Enige die voorziet in geluk, bescherming en voorspoed.
Dag 1: hennadag
Traditioneel begint het Marokkaanse trouwfeest met een hennadag. Op deze dag staat de bruid centraal: zij krijgt de bruidshenna. De henna moet ervoor zorgen dat kwade geesten buiten het huwelijk blijven. In Islamitische landen wordt henna daarnaast gezien als krachtbron.
Kosten Turkse bruiloft
De bruidegom en zijn familie betalen de bruiloft voor driehonderd tot duizend gasten, het trouwpak en de trouwkleding voor eventuele bruidsjonkers.
Als de bruidegom geld of goederen betaalt aan de (familie van de) bruid, heet dit een bruidsprijs. In de islam betaalt de bruidegom een bruidsprijs (mahr) aan de bruid.
Henna is een natuurlijke kleurstof die gebruikt wordt om handen en voeten te beschilderen met de mooiste patronen. Vele culturen wereldwijd praktiseren deze traditie bij feestelijke gelegenheden. Ook haren, nagels en stoffen, als zijde en wol, kunnen met Henna geverfd worden.
Henna heeft een bijzondere plaats in Maghrebijnse en Indiase rituelen, waar het van de doop tot het huwelijk wordt gebruikt als symbool van bescherming.
“ Oorspronkelijk komt Henna uit Noord-Afrika en India waar het duizenden jaren geleden werd gebruikt voor het kleuren van handen/voeten, maar ook nagels en haren. Tegenwoordig zetten bruidjes Henna ter versiering. Sommigen geven er een eigen betekenis aan zoals Geluk of ander bijgeloof.”
Omdat henna natuurlijk verkoelende eigenschappen heeft, gebruikten woestijnbewoners al eeuwenlang henna om hun lichaamstemperatuur onder controle te houden. Ze maakten een pasta van de geplette gedroogde bladeren van de hennaplant en drenkten hun handpalmen en voetzolen erin om een verkoelend effect te krijgen.
Waar komt Henna vandaan? Het kleuren van handen, voeten, nagels en haren met henna is al een heel oud gebruik dat, zoals vele andere cosmetische toepassingen, al bekend was bij de oude Egyptenaren. Bij opgravingen zijn mummies gevonden, waarvan uit onderzoek gebleken is dat hun nagels gekleurd waren met henna.
Henna komt van de hennastruik (Lawsonia inermis). Deze struik komt oorspronkelijk uit Noord-Afrika, het Midden-Oosten en India. Van de bloemen maakt men parfum en de kleurstof voor hennaschilderingen komt uit de vermalen groene herfstbladeren.
Denk aan een kaftan, henna, gedroogd fruit, een kroon en bedankjes om je gasten cadeau te doen. Het is jouw feest, dus koop vooral wat je denkt dat nodig is. Heb je een bepaald kleurthema in gedachten, koop dan de nodige aankleding voor de locatie.
Tranquila Bekend lid. Gewoon een nette broek/ leuke blouse/ jurkje/ rokje kan. Als het maar niet te casual is zoals een spijkerbroek..
Bij Henna wordt er geen gebruik gemaakt van ammoniak en oxidant. Henna blijft circa 7-14 dagen op de huid zitten mits de juiste nazorg wordt toegepast, op de haren blijft het circa 5 à 6 weken zitten. Wanneer er sprake is van een vette huid blijft de Henna korter op de huid zitten.
Mehndi is de traditionele kunst van het versieren van handen en voeten met een pasta gemaakt van de bladeren van de hennaplant. Henna is een kleine struik (Latijnse naam: Lawsonia inermis) die ook bekend staat als henne, al-khanna, al-henna, Jamaicaanse reseda, mendee, Egyptische liguster.
Henna is de bekendste natuurlijke haarverf. Natuurlijke henna-haarverf wordt uit de bladeren van de plant Lawsonia Inermis gewonnen en het wordt al eeuwenlang door mensen in het Midden-Oosten en Azië gebruikt. Henna is vriendelijk voor je haar en na zo'n tien wasbeurten is de kleur vervaagd.
Laat de henna twee uur intrekken. Ben je klaar? Spoel en was je haar met shampoo. Goed te weten: de kleur kan zich nog tot 24 uur na het aanbrengen ontwikkelen.
De kleur van henna is altijd warm en varieert van geel tot rood. Indigo daarentegen kan alleen maar hechten aan de henna en niet op de haarvezel zelf. De kleur is bovendien ook totaal anders. Indigo kleuren zijn koude pigmenten die richting blauw en groen gaan.
Afhankelijk van welke henna stijl je kiest en hoe vol je het wil hebben, duurt het zetten van de henna tussen 1 en 4 uur lang. Tijdens het zetten van de henna is het belangrijk dat de bruid rustig zit en niet al teveel beweegt.
Zina betekent seksuele gemeenschap tussen een man en vrouw die niet getrouwd zijn. Of het nu gaat om overspel waarbij de man en de vrouw getrouwd zijn of niet getrouwd zijn. De islam beschouwt zina hoe dan ook als een grote zonde.
De profeet Mohammed leert ons dat het hebben van seks zo belangrijk is dat er veel aandacht aan moet worden besteedt. Man en vrouw horen met elkaar te communiceren op de huwelijksnacht en de tijd te nemen voor de daad.
Volgens de islam mag een man meerdere vrouwen trouwen, maximaal vier. Ook in Nederland komt het geregeld voor dat een man een 'islamitisch' huwelijk aangaat met een tweede vrouw.... Oum Youssef zit er helemaal niet mee dat haar man – Hofstadveroordeelde Zine L.A. - Oum Osama als tweede vrouw wilde nemen.