Zoals de meeste wel weten is chocola vet en suikerrijk en daardoor calorierijk. Een dikmaker. Chocolademelk is niks anders dan gesmolten chocolade. In veel verpakkingen is hier nog extra suiker aan toegevoegd.
Je wordt er niet dikker van!
Als het echt goed wordt gemaakt, is warme chocolademelk een lekkere oppepper met weinig calorieën. Bovendien kies je uitsluitend voor pure chocolade en niet voor melk of wit.
Chocolademelk bevat een optimale verhouding tussen koolhydraten en eiwitten die gunstig zijn voor herstel. Behalve de optimale verhouding koolhydraten en eiwitten bevat het veel vocht en elektrolyten zoals calcium, natrium, kalium en magnesium en veel van het aminozuur leucine.
Er zitten 190 kilocalorieën in 1 beker (250 gram) chocolademelk. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'chocolademelk'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Energieversterkende werking. Daarnaast hebben de suikers in chocolademelk een net zo goede energieversterkende werking als de koolhydraten in een sportdrank. Chocolademelk bevat verder ook nog calcium, magnesium en natrium, deze kan je lichaam goed gebruiken na het sporten.
Na een inspanning is het aangewezen om minstens 10 gram eiwitten in te nemen om het herstel te bevorderen: 300 ml chocolademelk voldoet hier dus aan. Daarnaast is chocolademelk een mooie bron van koolhydraten.
Verder heeft chocolademelk een uitstekende mix van eiwitten, koolhydraten en vetten. Waardoor het, vooral tijdens het bulken, een genotzalige vervanger is van eiwitshakes.
Melk (1,4% vet), suiker, cacao (1,6%), koffie extract (1%), stabilisatoren (carrageen en guargom), aroma. Gedeeltelijk afgeroomde melk, suiker, cacao (1,7%), stabilisator: carrageen.
CHOCOMEL GAAT DOOR
FrieslandFoods nam in 2001 Chocomel over van Nutricia om de eeuwenoude kennis van chocolade te gebruiken en zo Chocomel nóg lekkerder te maken. In 2008 gingen FrieslandFoods en Campina samen verder als één bedrijf. Daarom ken je Chocomel vanaf dat moment als onderdeel van FrieslandCampina.
#1 | Milsani vol (Aldi) De beste chocoladegeur, een dito smaak en lekker romig in de mond.
Maar welke is nou het lekkerst? Wil je niet al teveel geld uitgeven, dan raad ik je aan te gaan voor Jumbo Hot Chocolate: lekker romig, warme chocolademelk zoals het hoort. Mag het best wat meer kosten, dan ben ik fan van Buisman Premium Hot Chocolate, die heeft een heerlijke echte chocoladesmaak.
Een mok warme (volle) chocolademelk met slagroom bevat 262 kcal. Voor dit aantal calorieën moet je 72 minuten wandelen met een snelheid van 4 kilometer per uur.
Dat is een voordeel voor sporters of mensen met een bepaalde vorm van suikerziekte. Maar het blijft wel suiker natuurlijk. Bovendien heeft Cécémel het hoogste suikergehalte van de vijf: 3,9 klontjes per glas van 200 ml. Milbona zit daar net onder met 3,7 klontjes, Everyday heeft er 3,2 en Albert Heijn 2,7.
Met je dagelijkse portie zuivel verklein je het risico op darmkanker. Melk en melkproducten zoals 30+ kaas, yoghurt en karnemelk leveren daarnaast veel goede voedingsstoffen. Ze bevatten eiwit en zijn een bron van de vitamines B2, B12 en calcium.
Rauwe cacaopoeder is erg gezond. Het heeft een gunstig effect op je hart en vaatstelsel en kan de stress doen verminderen. Daarnaast is de rauwe cacao een goede bron van mineralen en antioxidanten en kent cacaopoeder in zijn rauwe vorm geen extra toevoegingen.
In een beker chocolademelk (halfvol) van 250 ml zit ruim 30 gram suiker. Dat zijn meer dan 7,5 suikerklontjes! Dat is net iets meer dan een glas cola van 250 ml. Hierin zit namelijk 26 gram suiker, wat gelijk staat aan 6,5 suikerklontjes.
Pure chocola bevat circa 40% suiker. Over het algemeen geldt: hoe minder suiker, hoe meer cacao én vet. Pure chocola bevat dan wel weinig suiker, maar is vaak wel vetter.
Een volwassen vrouw heeft gemiddeld 2.000 kcal per dag nodig, een volwassen man 2.500. Werk je meer calorieën naar binnen dan je verbrandt, dan slaat je lichaam dat op als vet: je komt aan.
Dat zijn 3,5 suikerklontjes. In frisdrank zit gemiddeld ongeveer net zoveel als sinaasappelsap. Voor appelsap is het zelfs wat meer: zo'n 17 gram en 4 suikerklontjes.
Diverse onderzoeken hebben bewezen dat chocolademelk één van de beste hersteldranken is. Zo heeft een onderzoek aangetoond dat de glycogeenconcentratie, na het drinken van chocolademelk, hoger is dan andere hersteldranken.
Om goed te herstellen moet het glycogeen-gehalte in je lichaam worden aangevuld en je verzuurde spieren moeten weer aansterken. Hierin voorziet een hersteldrank. Een hersteldrank bevat dan ook voldoende eiwitten voor het spierherstel en koolhydraten voor het aanvullen van het glycogeen.