Een bh kopen kan soms nogal een uitdaging zijn. Je wilt namelijk een bh hebben die mooi staat, maar die ook lekker zit. Als je comfort belangrijk vindt én je niet veel support nodig hebt, dan is een bh zonder beugel je beste optie.
De beugel BH zorgt er voor dat de BH zijn vorm mooi behoud, de borsten wat ronder uitkomen en ietwat gelift worden. Voor de meeste vrouwen geldt dat de borsten in een beugel BH mooier uitkomen, het decolleté komt beter uit en de vorm van de borst blijft beter behouden.
Beugelloze beha's zijn ontworpen om je comfort te bieden zonder in te leveren op stijl en ondersteuning. In onze collectie vind je daarom ook bh's zonder beugel in een grote cupmaat. De grootste fout is om een beugelloze beha zelfs niet te passen vanwege de geruchten die er omheen hangen.
"Er wordt gezegd dat je borsten gaan hangen als je er geen draagt, maar dat is helemaal niet waar. Integendeel zelfs: door minder vaak een beha te dragen, worden je borsten net stéviger, omdat je bindweefsel en ondersteunende ligamenten zich beter kunnen ontwikkelen. Een beha dragen is dus nergens voor nodig."
Voor elk jaar dat je geen beha draagt, worden je tepels volgens onderzoekers ruim 7 millimeter gelift. Dat zou komen door de natuurlijke groei van je ondersteunend borstweefsel, wat gestopt wordt door een beha.
Het zweet kan irritaties op je borsten veroorzaken. Je kunt er zelfs schimmels door krijgen. Daarnaast zal een beha met ijzeren beugels snel in je lichaam porren, wat niet alleen oncomfortabel is, maar ook inwendige cystes kan veroorzaken.
Het formaat van je tepels kan veranderen
De grootte van tepels wordt hormonaal beïnvloed. Zo krijg je, door de grote hoeveelheid hormonen, vaak grotere tepels wanneer je zwanger bent. Ook tijdens andere hormonale periodes zoals de puberteit of de menopauze is het heel normaal dat de tepels wat groter kunnen worden.
De voorgevormde BH is juist geschikt voor vrouwen die van zichzelf sterke en ronde borsten hebben. Je borsten moeten namelijk perfect in de cup passen. Bij niet-voorgevormde BH's is het wat minder belangrijk dat je borsten perfect in de cup passen, aangezien hier wat meer speling in zit.
Lingerie experts geven aan dat de beha's gemiddeld acht maanden gegaan. En dat is alleen als de beha's ook goed worden verzorgd. Na deze acht maanden rekken beha's zich vaak zo ver uit dat ze de borsten niet meer de nodige ondersteuning bieden. Hoe meer beha's, hoe vaker je ze verwisselt, hoe langer je beha's meegaan.
Een bralette is een niet-voorgevormde bh zonder beugels waardoor het voelt alsof je geen bh aanhebt wat een bralette zo comfortabel maakt! Een bralette biedt hierdoor minder steun dan een bh met beugels.
De oorzaak is vaak dat je bh te groot is (soms zelfs twee maten) of de stretch er helemaal uit is. Het rugpand zit zowat tussen je schouderbladen of bijna in je nek. Het beste is dan ook om je bh's om de twaalf maanden te vernieuwen.
Balconette bh's geven je een verleidelijk decolleté als je een grotere cupmaat hebt. Ze liften je boezem en de cups zijn lager uitgesneden, waardoor ze een minder groot gedeelte van je borsten bedekken. De horizontale belijning van de cups is heel mooi onder tops en jurken met een lage, ronde halsuitsnijding.
De borsten worden teveel tegen elkaar aan gedrukt: Dan is de cup is te klein. De bandjes snijden in op de schouders: Dan is de omvang te ruim of de cup is te klein. De bandjes zakken af: Dan is de omvang te ruim. De beugels liggen niet vlak op de huid tussen de borsten, maar komen naar voren: Dan is de cup te klein.
Is het slecht om elke dageen sportbeha te dragen? Als we Guster moeten geloven is het niet erg om elke dag een sportbeha te dragen, mits deze goed past. “Uiteindelijk komt het eigenlijk neer op persoonlijke voorkeur als het gaat om comfort en ondersteuning.
1. De gemiddelde cupmaat in Nederland is cup D. Gemiddeld hebben vrouwen in Nederland cup D. Ook in Duitsland, de VS, Colombia en Venezuela is dit de gemiddelde cupmaat.
Wanneer u extra support wilt en uw borsten ook 's nachts wilt ondersteunen, kunt u gewoon een BH dragen als u slaapt. Er zijn eigenlijk geen bewezen gezondheidsrisico's aan verbonden. Ook als u grotere cupmaten heeft en het niet prettig vinden om zonder BH te slapen, kan het slapen met een BH geen kwaad.
Er zijn nog meer redenen waarom een bh relatief veel stof kost en tijd om te maken. Zo wordt bij duurdere bustehouders het patroon van de stof gespiegeld en dat betekent meer snijafval dat niet kan worden gebruikt. Ook maakt het uit of de patroondelen uit de stof worden gestanst of gelaserd.
Het elastische materiaal in bh's verliest juist sneller zijn kracht als de vezels niet goed schoon zijn. Wij raden onze klanten altijd aan om na 3 á 4 dagen een bh wasje te doen, maar als jij wat meer transpireert is het natuurlijk slimmer om wat vaker te wassen.
Het voordeel van een voorgevormde cup is dat hij een ronde vorm geeft. Een voorgevormde cup heeft ook beperkingen omdat hij niet kan worden gemaakt in de grootste cupmaten doordat de stof niet onbeperkt kan worden gevormd.
Push-up en maximizers
Creëer de perfecte dirndl decollete met een push-up of maximizer bh! Dit soort bh's zijn perfect onder een dirndl gezien ze extra vulling hebben waardoor je borsten een extra push-up effect krijgen. Draag een maximizer bh voor twee maatjes groter!
Soft cup bh's zijn zo ontworpen dat ze zonder beugels optimale steun bieden aan uw buste. Bij deze beugelloze bh's zijn de band onder de buste en de ondercups zeer stevig en vormvast en deze nemen zo de functie van de beugels over.
Wat kleur betreft: alle kleuren zijn normaal. Krijgen je tepels ineens een andere kleur of zijn ze gebarsten of rood door irritatie, ga dan naar je huisarts. Er gebeurt nogal veel bij je tepels. Bijvoorbeeld die kleine bobbeltjes die eruitzien als kippenvel en bijna alle vrouwen hebben.
Deze bobbeltjes zijn de melkklieren. Zij zijn over het algemeen vrij zacht en voelen in beide borsten hetzelfde aan. Samen vormen de melkklieren het borstklierweefsel. Om de melkklieren heen ligt vet- en bindweefsel, ook wel steunweefsel genoemd.
Een extra tepel kan eruit zien als een roze/bruin verheven plekje of als een echt tepeltje, maar dan vaak kleiner en zonder tepelhof (het donkere randje om de tepel heen). De extra tepel zit meestal net onder de borst maar ze kunnen langs de hele 'melklijn' voorkomen.