Wat is HiPRO? HiPRO is een nieuw merk binnen de verse zuivelcategorie dat door Danone in juni 2021 is gelanceerd. Deze heerlijke nieuwe producten zijn hoog in proteïne, bevatten 0% vet, 0% toegevoegde suikers en zijn verkrijgbaar in cupjes en flesjes.
Is HiPRO gezond? Ja, alle producten bevatten 0% vet en 0% toegevoegde suikers. Het is hoog in eiwitten en relatief laag in calorieën. Je kunt het dus prima iedere dag eten.
HiPRO SKYR STIJL
Nu te vinden in het verse zuivelschap! Ingrediënten: Afgeroomde melk, bosbes (5,8%), verdikkingsmiddelen (gemodificeerd maïszetmeel, pectine, guargom), melkfermenten, zuurteregelaars (natriumcitraat, citroenzuur), aroma's, zoetstoffen (acesulfaam K, sucralose), vitamine D.
Omdat HiPRO een dikke, uitgelekte yoghurt is, bevat het nog minder lactose dan gewone yoghurt. De HiPRO verse zuiveldranken zijn lactosevrij vanwege de lactase die is toegevoegd.
Met Melkunie protein wordt je dagelijkse benodigde portie eiwitten binnenkrijgen makkelijker en lekkerder dan ooit! Onze melkdranken bevatten 25 gram eiwit per fles, zijn lactosevrij, laag in suiker en vrij van kunstmatige zoetstoffen. Gezond, vullend en eiwitrijk: ideaal voor onderweg of bij het sporten.
Mag ik HiPRO elke dag consumeren? Ja, u kunt HiPRO elke dag eten als onderdeel van een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl. De volksgezondheidsautoriteiten raden aan om tussen de 250g en 500g zuivelproducten per dag te consumeren met een afwisseling tussen melk, yoghurt en kaas.
Gemiddeld hebben gezonde mensen 0,8 gram eiwit per kg lichaamsgewicht nodig. Iemand van 70 kg moet dus ongeveer 56 gram eiwit per dag eten (70 x 0,8). Bij ziekte heeft het lichaam meer eiwit nodig, namelijk 1,2-1,5 gram eiwit per kg lichaamsgewicht.
De meest populaire eiwitpoeders zijn whey eiwitpoeders of whey isolaat eiwitpoeders omdat de eiwitten in dit poeder het herstel- en behoud van spiermassa ondersteunen. Deze eiwitten zijn dus gunstig voor mensen die bewust bezig zijn met hun gezondheid of een actieve en/of sportieve levensstijl hebben.
Het drinken van eiwitshakes kan helpen om je eetlust te verminderen, extra calorieën te verbranden en buikvet te verliezen. Eiwitshakes kunnen dus een goede toevoeging zijn om je dieet eiwitrijker te maken. Ook kunnen ze van pas komen als je bijvoorbeeld aan de slag wilt met het eiwitdieet.
Eiwitpoeder bevat een aantal aminozuren die helpen bij de spieropbouw, zoals de aminozuren leucine, valine en isoleucine, die bekend staan als aminozuren met vertakte ketens. Ze spelen een grote rol bij de synthese van spiereiwitten en de groei en het herstel van spierweefsel.
Proteïne wordt voornamelijk vervaardigd uit melkwei, een restproduct dat vrijkomt bij uit melk geproduceerde kaas. Het verminderde aanbod en de toegenomen vraag zorgden daardoor voor een stijging van 350 procent in de prijs van Whey Proteine Isolate en ruim 100 procent in de prijs van Whey Proteine Concentrate.
Het Voedingscentrum adviseert om niet meer dan 2 tot 3 eieren per week te eten. Dit omdat eigeel cholesterol en verzadigd vet bevat. Beiden, maar vooral verzadigd vet verhogen het cholesterol in je bloed. Dit is slecht voor je hart en bloedvaten.
Wanneer je gewicht kwijt raakt, verliest je lichaam zowel spieren als vet. Tijdens dit proces is het heel belangrijk dat je voldoende eiwitten blijft eten. Voldoende eiwit in je voeding stimuleert de vetverbranding terwijl het calorie-verbrandende spieren behoudt.
Is teveel eiwitten schadelijk of ongezond? Eiwitten worden door je lever afgebroken tot ureum en uitgescheiden door je nieren via je urine. Eet je meer eiwitten dan zal je lichaam ook meer ureum aanmaken wat volgens sommige theorieën belastend kan zijn voor je lever en voor je nieren.
Nadelen eiwitshake
Volgens deze overzichtsstudie zijn te veel eiwitten met name erg belastend voor je lever en nieren. Ook verhoogt een chronische overdosis eiwit de kans op hart- en vaatziekten en zelfs op sommige soorten kanker. Nu loop je niet zo maar een overschot op van af en toe een eiwitshake gebruiken.
Je hoeft niet perse te trainen om een eiwitshake te kunnen drinken. Er zijn ook voldoende niet-sporters die gebruik maken van een eiwitshake zonder sporten. Het kan er namelijk voor zorgen dat je op een snelle en gemakkelijke manier een flinke hoeveelheid aan eiwitten binnen krijgt.
Whey Protein is een populaire eiwitshake voor de spieropbouw en wordt gezien als de klassieker onder de supplementen. Het is erg geschikt voor alle kracht- en duursporten, omdat het hoogwaardige proteïne en aminozuren bevat die voor spieropbouw en herstel erg belangrijk zijn.
Zuivel als belangrijke bron voor eiwit
Een schaaltje yoghurt bevat zo'n 8 gram eiwit. Kwark zo'n 13 gram. Een product als skyr is met ruim 16 gram eiwit per schaaltje een heuse eiwitbom en scoort met gemak een A.
Waarom skyr zo goed voor je is
Let je op je lijn, dan is skyr een prima zuivelproduct om te gebruiken bij je ontbijt of als gezond tussendoortje: het bevat weinig vetten en suikers, maar wel veel proteïnen en calcium. Een portie van 100 g skyr natuur bevat ongeveer 11 g proteïnen, 3,7 g suikers en slechts 0,2 g vet.
Het grootste verschil is dat skyr aanzienlijk meer eiwitten bevat dan 'gewone' yoghurt en kwark doordat er meestal eiwitpoeder wordt toegevoegd. Door het hoge eiwitgehalte heb je vaak wat langer een verzadigd gevoel dan na het eten van magere yoghurt.
Als je er niet voldoende van binnenkrijgt via je voeding, maakt je lever het daarom zelf aan. Een eidooier bevat tussen de 186 – 200 mg cholesterol. Je lever produceert 800 tot 900 mg cholesterol per dag. Dat is meer dan vier keer zoveel cholesterol als er in één ei zit.
Alle eieren bevatten evenveel goede voedingsstoffen, zoals eiwitten, vitamines en mineralen. Wel hebben biologische en vrije-uitloopkippen betere levensomstandigheden dan een gewone scharrelkip.
Eieren zijn rijk aan cholesterol (ongeveer 200 mg per ei), maar ze zijn ook een goede en goedkope bron van eiwitten, B-vitaminen, vitamine A en D en mineralen zoals selenium, ijzer en zink. Voor gezonde mensen kan een dagelijks eitje geen kwaad, het verhoogt de kans op hart- en vaatziekten niet.
Op 18 januari 2021 publiceerde de Consumentenbond hun test voor maaltijdvervangers. Maaltijdvervangers zijn voedingsproducten om mee af te vallen. Vrijwel alle merken zijn onderzocht en uit de 27 geteste producten kwam Orangefit Diet als Nr. 1 uit de test!