Een base coat is een van de belangrijkste stappen in een manicure. Je brengt het aan na de nail prep en primer. Een base coat zorgt voor een betere hechting tussen de nagelplaat en de kunstnagel. Je gebruikt een base coat bij zowel gellak als gel en polygel.
Wat doet basecoat voor nagels precies? Je nagelbed is van nature geribbeld en de basecoat zorgt voor een glad oppervlakte waar de volgende laag goed aan kan hechten. Zonder deze laag zal de volgende laag niet goed hechten en komen de gelnagels eerder los.
Wij adviseren het niet om je nagel te lakken zonder je basecoat en topcoat. Een basecoat zorgt voor de bescherming van de nagelplaat. Als je een gekleurde nagellak op je nagels aanbrengt dan kan die kleur in de nagelplaat trekken.
De basecoat zal er voor zorgen dat de nagel niet verkleurd. Dit kleurloze lakje fungeert als hechtingsmiddel tussen de nagellak en de nagelplaat, waardoor je manicure ook langer zal standhouden. Er zijn een heleboel verschillende basecoats.
Een basecoat is een transparante lak die je aanbrengt onder je nagellak zodat de nagellak niet in je nagels trekt. Als de kleur van de nagellak in de nagels trekt dan verkleuren de nagels.
Als je geen basecoat-gel hebt, kun je in plaats daarvan een topcoat-gel gebruiken.De basecoat en de topcoat zijn beide transparante nagellak en hebben een vergelijkbare textuur, en ze zijn erg sterk na het aanbrengen, dus als je geen basecoat-gel hebt, kun je deze volledig vervangen door een topcoat.
Een van de meest voorkomende oorzaken van het loslaten van gellak is te dik lakken. Gellak moet altijd in hele dunne laagjes worden aangebracht, hoe dunner hoe beter. Eigenlijk moet je zorgen dat er bijna geen lak aan je kwastje zit. Ieder laagje moet apart uitgehard worden.
Moet ik de basecoat dik of dun aanbrengen? Breng altijd een dun laagje basecoat aan. Dikke lagen drogen langzaam en zorgen er ook voor dat je gekleurde nagellak niet goed zal drogen. Beter 2 dunne laagjes, dan 1 slecht drogende dikke laag.
Voordat je begint heb jij een aantal producten nodig. Dit zijn: (ultra) primer, basecoat, kleur gellak, topcoat, nagelreiniger en een uv of ledlamp.
De basecoat voelt na 30 seconden onder de ledlamp ook nog steeds plakkerig aan.Na de basecoat breng je de kleur aan. Ook deze dient 30 seconden uit te harden onder de ledlamp evt. een 2e keer de kleur aanbrengen, voor een betere dekking. Na de kleur breng je de topcoat aan.
Gellak (ook wel Gel Nagellak, Gellac of Gel Polish genoemd) is een nagellak op Gelbasis die minimaal 2 weken lang mooi blijft zitten! Gellak moet, in tegenstelling tot nagellak, worden uitgehard onder een Nagellamp (UV of LED) en wordt in minimaal 3 verschillende lagen opgebouwd (Basecoat, Kleur & Topcoat).
Laat elke laag nagellak ongeveer 1-3 minuten drogen. Nagellak zal niet volledig drogen als je meerdere dikke lagen aanbrengt. Het kan op deze manier langer duren om je nagels te lakken, maar de droogtijd zal aanzienlijk korter zijn.
Je brengt eerst een laagje basecoat aan. Daarna breng je het eerste laagje nagellak kleur aan. En na een paar minuten ook een tweede laagje nagellak kleur. Als laatste breng je een laagje topcoat aan.
Wat ik vaak doe: alleen de topcoat
Dit gaat een stuk sneller en het resultaat is mooie, glanzende, sterke nagels zonder een kleurtje. Dit kan je zo laten, maar je kan er natuurlijk ook een gewoon kleurtje nagellak overheen doen. Dit blijft ontzettend lang zitten (het gaat niet chippen en slijten)!
Wanneer je de nagellak verwijdert, heb je dankzij een basecoat dus weer mooie nagels in hun natuurlijke kleur. - zorgen voor een betere hechting van de nagellak. Een topcoat wordt aangebracht als laatste onderdeel van het nagels lakken, na de kleur.
Verkleurde nagels
Vaak gaat het om een gelige verkleuring. Je kunt dit nagellak probleem voortaan voorkomen door eerst een transparante basecoat aan te brengen, die als barrière dient tussen de natuurlijke nagel en de gekleurde nagellak. Je nagellak blijft hierdoor bovendien ook langer mooi zitten!
Breng eerst de Base Coat aan, die zorgt ervoor dat de polish die langer blijft zitten. Drogen met Nagel UV Lamp gedurende 1 minuut. LED Lamp 30 seconden.
Ledlampen met CCFL kunnen zowel ledgels als uv-gels uitharden. Ledlampen zonder CCFL kunnen dus niet alle uv-gels uitharden, vraag daarom altijd aan je leverancier van uv-gel en gellak of het mogelijk is de gel uit te harden met een ledlamp.
Een basecoat breng je aan op je nagels voordat je je nagellak op doet. Het aanbrengen van een basecoat zorgt ervoor dat je natuurlijke nagels beschermt worden van de nagellak. Daarnaast helpt het ook om de nagellak mooier en langer te laten zitten.
Eén dikke laag bladdert veel sneller en de nagellak hecht daardoor niet goed. Ook is het belangrijk dat je wacht tot het laagje dat je erop hebt gedaan goed droog is. Alleen dan krijg je goed uitgeharde nagellak. Net als de basecoat, is ook een topcoat belangrijk.
Let er op dat de lak niet tot tegen de nagelriemen komt, maar laat een randje van een halve millimeter vrij. Strijk het borsteltje uit in het midden en lak nadien langs links en rechts. Breng de nagellak steeds in dunne lagen aan. Vervolg met alle nagels een tweede kleurlaag te geven en laat gedurende 1 minuut drogen.
Nagellak kan ook uitdrogen of stroperig worden door de zon.
Lak nooit je nagels als je buiten in de zon zit, door de warmte verdampt het oplosmiddel te snel, zowel op je nagels als in het flesje. Je lak wordt dan dik of stroperig. Je nagellak droogt niet op je nagels en je kan je flesje nagellak weggooien.
Gellak korte nagels. Gelmanicures op korte nagels zijn zo populair geworden omdat het een van de snelste manicures is om te krijgen en het gemakkelijkst te onderhouden. Ook zorgt gellak dat je korte nagels stevig worden en kunnen groeien. Ga voor een klassieke ronde vorm en één van deze designs.
“Gellak blijft normaal 3 tot 4 weken zitten, het is echter van veel factoren afhankelijk.” Het kan erg verschillen per persoon en per product hoelang je kunt genieten van je mooie nagels. Hieronder heb ik wat punten opgesteld die veel invloed kunnen hebben. Sommige merken gaan langer mee dan anderen.
Je hebt misschien te veel gel op één plek aangebracht of je hebt de gel te dik aangebracht. Daarnaast kan ook gel van slechte kwaliteit deze reactie veroorzaken. Een andere oorzaak voor de pijn tijdens het uitharden kan een te dunne natuurlijke nagelplaat of een beschadigde nagelplaat zijn.