In alle Intercity's is een toilet aanwezig. Op de zijwanden staat aangegeven waar het toilet zich bevindt. In langere treinen zijn meerdere toiletten aanwezig. De toiletten worden regelmatig schoongemaakt en gecontroleerd.
Regionale treinen
Doordat alle SLT's zijn omgebouwd en de eerste generatie Sprinters (SGMm) zaterdag uit dienst gaat, zijn nu alle NS-treinen voorzien van een toilet. Alleen enkele regionale treinen in Nederland hebben nog geen toilet.
We bieden reizigers 3 verschillende toiletten. Afhankelijk van de hoeveelheid reizigers per station kun je gebruik maken van een van de volgende toiletten.
Alle NS-treinen hebben een wc. In de trein is de wc gratis.
Stations met meer dan 5000 in- en uitstappers per dag zijn komen in aanmerking van minimaal één toilet.
Bij bussen, schepen en treinen wordt het systeem daarnaast ook om milieuredenen gebruikt. Bij gebruik van reguliere toiletten worden de urine en ontlasting eenvoudigweg naar buiten getransporteerd waarna ze op de rails, de weg of in het water achterblijven.
Vroeger was elk bedrijf nog verplicht minstens één toilet te hebben voor het personeel. Tegenwoordig is de regel vager: een werkgever moet zorgen voor 'voldoende' toiletten. Heel helder zijn de verplichtingen rondom sanitaire voorzieningen niet: een werkgever moet zorgen voor een 'voldoende aantal toiletten'.
U vindt ze bijvoorbeeld in openbare gebouwen zoals bibliotheken, buurthuizen en gemeentehuizen. Maar ook zijn er grote winkelketens (zoals een Bijenkorf of Hema) en supermarkten (zoals een Albert Heijn, Jumbo of Plus) met vestigingen waar klanten naar het toilet kunnen. Toiletten in restaurants, cafés en winkels.
Er zit geen verschil tussen sprinters en stoptreinen; alleen de NS gebruikt er een andere naam voor. De sprinter vormt samen met de intercity een van de twee treindiensten van de NS. De sprinter stopt op alle stations (dus ook de kleinere stations) en de intercity stopt alleen op de grote stations.
De vliegtuigen zijn voorzien van drie toiletten: één vooraan en twee achteraan. Door het weghalen van toiletten stijgt de capaciteit naar 195 passagiers.
Er wordt bij de bepaling van het aantal toiletten ook onderscheid gemaakt tussen mannen- en vrouwentoiletten. Heb je mannen en vrouwen in dienst?Dan heb je per 15 vrouwen één toilet nodig en per 15 mannen nog één toilet.
Om op hun bestemming te komen, maken dagelijks zo'n 1,1 miljoen reizigers gebruik van onze treinen; Sprinters voor de korte afstanden en Intercity's voor de langere afstanden. Daarnaast hebben we treinen voor internationaal vervoer en voor over de hogesnelheidslijn (HSL).
Voor de reizigers betekent dit dat zij, waar dan ook in de trein, met een usb-kabel hun elektronica kunnen opladen.
Een openbaar wifi-netwerk gebruiken van bijvoorbeeld een café, hotel, camping, vliegveld, trein of bus is nooit veilig, of je nu een wachtwoord gebruikt of niet. Zodra je inlogt op een openbaar wifi-netwerk, kan een hacker toegang krijgen tot je apparaat en daardoor tot je persoonlijke en belangrijke gegevens.
Elke trein heeft gemiddeld zo'n 170 stopcontacten en 85 usb-poorten voor de 277 mensen die de trein kan vervoeren. Het is niet de eerste keer dat een NS-trein van stopcontacten wordt voorzien. Sommige dubbeldekkers bieden al stopcontacten in de eerste klas aan.
Een bak is Nederlands spoorjargon voor het deel van een spoorwegrijtuig of locomotief zonder wielstellen of draaistellen. Ook bij trams en metro's wordt van bakken gesproken, bij gelede bussen echter niet.
Maglev Train Shanghai: snelste trein ter wereld
Deze trein gaat van het centrum van Shanghai naar het vliegveld. In maar liefst 15 minuten leg je een afstand af van 27 kilometer.
Een goede toilethouding
De juiste houding op het toilet heeft u als u in het midden van de wc-bril gaat zitten. Ga dus niet alleen op het voorste puntje zitten. Blijf zeker niet boven de bril hangen. Dan is plassen of ontlasten alleen maar moeilijker en is de kans groot dat de blaas en/of darmen niet goed leeg raken.
Bij het verbouwen van een toilet heb je diverse vakmensen nodig. Een loodgieter om de leidingen aan te leggen, de tegelzetter voor het zetten van de tegels.En als je muur stucwerk nodig heeft een stukadoor.
Opengestelde toiletten heten ook wel semiopenbare toiletten. Dit zijn toiletten in openbare gebouwen (gemeentehuizen, bibliotheken en andere) en bij dienstverleners zoals banken, winkels, horeca of supermarkten waar ook niet-klanten naar het toilet mogen, in de regel zonder het te vragen.
Wereldwijd beschikken ongeveer 2,5 miljard mensen niet over een toilet. Dat betekent dat een op de drie mensen op aarde geen wc heeft. Om dat probleem onder de aandacht te brengen, is het vandaag Wereld Toilet Dag.
Ja, dat mag. Regels rond het 'naar toilet gaan' kan de school volledig zelf opstellen. Veel scholen hebben te kampen met vandalisme in de toiletten en passen daarom strenge regels toe voor toiletbezoeken tijdens de lesuren. Kijk zeker eens in het schoolreglement.
De meesten gebruikten vroeger dus ook het woord toilet. Simpelweg omdat het mooier klonk en het komt een stuk chiquer over. Aan de andere kant, en dat blijkt misschien wat tegenstrijdig, maar de adellijke kringen vonden het woord toilet vooral heel burgerlijk, en daarom zeiden ze dus liever WC.