Thermo comfort: Bamboetextiel zit warm, maar is daarnaast ook ademend. De open structuur van de bamboevezels zorgt hiervoor. Fris: De bamboevezels zorgen ervoor dat vocht sneller absorbeert en verdampt. Bamboe neemt tot wel 70% meer vocht op dan katoen.
De structuur van bamboe vezels zorgt ervoor dat de stof meer 'ademt' en warmte beter kan reguleren dan katoen, hennep, wol of synthetische stoffen.
Kleding en ondergoed van bamboe is zacht en comfortabel. Bamboekleding is ademend. In de stof zitten minuscule gaatjes waardoor het zweet gemakkelijk verdampt. Bamboe is een lichaamsisolator: bamboe houdt je koel in de zomer en lekker warm in de winter.
De bamboe vezel is van nature een bacterie- en schimmelwerende vezel. Onaangename transpiratie luchtjes, die veroorzaakt worden door bacteriën, hebben hierdoor geen kans van overleven. Hierdoor blijft bamboe ondergoed langer fris en kan het zelfs meerdere malen (zonder te wassen) wordt gedragen.
"Als stof heeft bamboe eveneens veel voordelen ten opzichte van katoen. Het is sterker, zachter en neemt beter vocht op. Door de structuur van de vezel ventileert het heel goed. Daarnaast heeft bamboe een anti-allergene werking.
Kleding van bamboe is zacht én sterk tegelijk
Kwaliteit en draagcomfort zijn daarbij net zo belangrijk. Ook wat dat betreft gooit kleding van bamboe hoge ogen, want het materiaal is zacht en sterk tegelijk, dankzij de egale en ronde vezels van de bamboe plant. Zelfs na vele malen wassen, blijft bamboe zacht.
Bamboe heeft geen massa's water nodig en wordt geteeld met alleen regenwater. Bamboe groeit zonder chemische bestrijdingsmiddelen!. Bamboe groeit verder na het kappen, het wortelgestel blijft in de bodem en beschermt deze tegen erosie. Bamboe absorbeert meer CO2 dan bomen en produceert meer zuurstof dan bomen.
Bamboe ondergoed mag in de droger, maar is bijna niet nodig. De stof droogt namelijk erg snel.
Bamboe is een natuurlijke kledingvezel die gemaakt wordt van bamboe. De stof is ontzettend zacht en doet het daarom goed in ondergoed. Ook absorbeert de stof zo'n 60 procent meer vocht dan katoen. Ideaal om in te sporten of te dragen in de zomer.
Wat is bamboe ondergoed? Bamboe is een grassoort met een holle vezel. Deze open structuur zorgt ervoor dat het ondergoed warmte regulerend is, dit komt door de isolerende werking. Dit wil zeggen dat het in de zomer koel blijft en in de winter lekker warm.
Een van de grootste nadelen is dat het productieproces, dus het proces waarin van de bamboeplant een kledingstuk gemaakt wordt, niet erg milieuvriendelijk is. Net als viscose (dat gemaakt wordt van houtpulp) moet bamboe chemisch 'gesmolten' worden.
In de zomer houdt bamboe kleding je koeler dan traditionele kleding, terwijl in de winter bamboe kleding je merkbaar warmer houdt (tot wel 3 graden warmer dan traditionele kleding). Daarom is het dan ok fijn om in de zomer een bamboe t-shirt of een bamboe jurk te dragen. Ook bamboe ondergoed draagt erg prettig.
Wij vergelijken bamboe graag voor u met onder andere een katoenen dekbed. Bamboe wint op bijna alle fronten van katoen. Bamboe heeft een mooie kwaliteit, is niet duur en is lichter en luchtiger dan katoen. Bovendien droogt bamboe ook veel sneller dan dat katoen dit doet.
Van welke kleding zweet je het minst? Natuurlijke kledingvezels, zoals katoen en linnen, ademen over het algemeen het beste. Daar zweet je het minst in als het warm is. Katoen is een ademde stof en neemt vocht op.
Tip 1: Draag natuurlijke stoffen
Natuurlijke stoffen zoals bijvoorbeeld linnen of katoen zorgen ervoor dat zweet makkelijker verdampt. Voorkom synthetische stoffen zoals polyester en nylon. Deze stoffen vergroten de kans op zweetvlekken.
Als je écht veel zweet, dan houden katoenvezels vocht veel langer vast dan synthetische stoffen als acryl, rayon, polyamide en polyester. Tijdens het sporten is daarom verstandig om technische kunststoffen zoals de speciale dri-fits en dry-techs te dragen, die vocht afvoeren. Zo koelen je spieren niet te veel af.
Bamboe is een gras dat snel groeit. Bamboestengels zijn breed en hard. Door de hardheid van de stengel lijkt bamboe op hout, maar het is eigenlijk verhout gras.
Prima service en goede kwaliteit boxers, alleen zijn ze wel aan de prijs. Beste Marieke, Wat fijn om te zien dat de service en de kwaliteit van de boxershorts aan je wensen voldoen. We willen je graag bedanken voor je positieve woorden en wensen je veel draagplezier!
Net als katoen kan bamboe textiel nog iets krimpen. Voor alle modellen kleuren wasmiddel gebruiken, met name ook voor de 'tribal' en panter draagdoek. Let op: Bedrukte draagdoeken (tribal en panter) de eerste keer (en daarna af en toe) koud wassen zonder wasmiddel met een kopje natuurazijn in het wasverzachter bakje.
Alle Boomba Bamboo producten kunnen duurzaam gewassen worden in de wasmachine. Was de producten niet warmer dan 30 graden. Het is niet nodig om bamboe beddengoed warmer dan 30 graden te wassen, omdat bamboe beddengoed van nature antibacterieel is.
Bamboe kleding & textiel gewoon in de wasmachine wassen. Wassen binnenste buiten, met dezelfde kleuren op 30-40 graden. Voor extra bescherming tegen ritsen en knopen kun je een waszak gebruiken.
De natuurlijke vezels kunnen dan mechanisch worden uitgekamd en tot garen worden gesponnen. Nadeel is dat dit proces heel arbeidsintensief, en dus kostbaar is. De meeste bedrijven richten zich daarom op de chemische verwerking van bamboe tot zogeheten bamboeviscose.
Bamboe en milieuvriendelijkheid
Op zich is bamboe een milieuvriendelijk materiaal. Doordat deze grassoort zo snel groeit, is het gemakkelijk er genoeg van te houden. Het heeft ook geen extra water of pesticiden nodig. Het groeit perfect in zonlicht - en dat is het enige ingrediënt dat ervoor nodig is.
Bamboe zorgt voor ventilatie en isolatie
De vezel van bamboe is rond en bevat microgaatjes. Dit zorgt ervoor dat bamboe beddengoed goed ventileert en isoleert.