Zijn er kosten aan het gebruik van Apple Pay? Nee.Apple rekent geen extra kosten voor het gebruik van Apple Pay in winkels, online of in apps.
Apple Pay levert Apple 0,15 procent van elke transactie op, zeggen bronnen. Dat lijkt weinig: slechts 15 cent bij elke aankoop van $100. Maar het gaat om grote aantallen transacties. Apple krijgt een miniem percentage van elke verkoop die je via de nieuwe betaaldienst Apple Pay doet.
Het gebruik van Apple Pay is eenvoudiger en veiliger dan een fysieke kaart. Als je je kaarten eenmaal hebt toegevoegd aan de Wallet-app , kun je met Apple Pay veilig betalen in winkels, voor het openbaar vervoer, in apps en op websites die Apple Pay ondersteunen.
Zijn er kosten aan het gebruik van Apple Pay? Nee. Apple rekent geen extra kosten voor het gebruik van Apple Pay in winkels, online of in apps.
Ga naar 'Systeeminstellingen' (of 'Systeemvoorkeuren') > 'Wallet en Apple Pay'.Klik op de kaart die u wilt verwijderen.Klik op de knop Verwijder .
Druk tweemaal op de zijknop. Wacht tot je standaardkaart verschijnt en kijk naar de iPhone om te authenticeren met Face ID of voer je toegangscode in. Houd de bovenkant van je iPhone bij de kaartlezer totdat je 'Gereed' of een vinkje op het scherm ziet.
Apple houdt de NFC-functie van iPhones vrij gesloten, in tegenstelling tot makers van Android-telefoons. Daarom is het op Android al langer mogelijk om op deze manier betalingen te ontvangen en kunnen banken hun eigen betaalfunctie inbouwen zonder langs de fabrikant van het toestel te hoeven.
Is betalen met Apple Pay veilig? Het toevoegen van je betaalpas of creditcard aan Apple Pay is veilig. Je bankgegevens worden namelijk níét opgeslagen op je toestel. Ze worden dus ook níét gedeeld wanneer je betaalt.
Controleer of je Apple Pay kunt gebruiken: Neem contact op met de kaartverstrekker om te zien of deze Apple Pay ondersteunt. Werk bij naar de nieuwste versie van iOS of iPadOS, watchOS of macOS. Je apparaat moet Face ID of Touch ID hebben of er moet een toegangscode op zijn ingesteld.
In Nederland bieden nagenoeg alle grote banken Apple Pay aan, waaronder ING, ABN AMRO, Rabobank, SNS, RegioBank en bunq. Ook internationale partijen als Monese, Revolut en N26 bieden Apple Pay in Nederland aan.
Je Android-toestel beschikt over NFC (Near Field Communication) Je bent ingelogd met je Google-account op uw telefoon. De regio van je telefoon staat op Nederland ingesteld. Er staat een correct mobiel telefoonnummer bij ABN AMRO geregistreerd.
Uw standaardkaart gebruiken: Als uw iPhone beschikt over Face ID, drukt u tweemaal op de zijknop. Als u gevraagd wordt om te verifiëren, doet u dit met Face ID of voert u uw toegangscode in om Apple Wallet te openen. Als uw iPhone beschikt over Touch ID, drukt u tweemaal op de thuisknop.
Op het vasteland van China kun je Apple Pay op het web in Safari alleen gebruiken op compatibele iPhone- en iPad-modellen met iOS 11.2 of hoger. In Nederland kun je Apple Pay op het web alleen gebruiken op een compatibele iPhone of iPad.
Wat is Apple Pay? Apple Pay is een betaalmethode waarbij je je betaalpas en creditcard van Rabobank koppelt aan je Apple Wallet op je iPhone, iPad of Apple Watch.
Onder iPhone-gebruikers heeft de Rabo Wallet de afgelopen jaren te weinig bekendheid gekregen. Daarom heeft de Rabobank besloten te stoppen met de Rabo Wallet voor iPhone vanaf 12 november 2021.
Apple Pay is niet wereldwijd beschikbaar, dus het is belangrijk dat je Apple-apparaat weet dat je in Nederland probeert te betalen. Op een iPhone open je de Instellingen-app, ga naar 'Algemeen' en tik op 'Taal en regio'. Kies vervolgens 'Regio', zorg dat Nederland geselecteerd is en druk op 'Gereed'.
Hoe werkt contactloos betalen met een betaalpas
Bij contactloos betalen moet u de betaalpas kortstondig dichtbij de betaalautomaat houden om te betalen. Bij bedragen tot en met € 50,- is geen pincode nodig. Boven dit bedrag moet u wel altijd een pincode intikken op de betaalautomaat.
Log in bij reportaproblem.apple.com. Tik of klik op 'Ik wil graag' en kies vervolgens 'Om restitutie verzoeken'. Kies de reden waarom u een terugbetaling wilt en kies 'Volgende'. Kies de app, het abonnement of een ander item en kies 'Verstuur'.
Met Apple Pay kun je maximaal € 2.500 per dag betalen in landen binnen Europa. Je moet 16 jaar of ouder zijn en over een particuliere RegioBank-betaalrekening beschikken. Deze limiet staat los van de limiet van de plastic betaalpas en is niet te wijzigen.
De Wallet-app bevindt zich op je iPhone. Je kunt er je creditcards, betaalkaarten, instapkaarten, toegangskaarten, autosleutels en meer bewaren: alles op één plek. En alles werkt met de iPhone of Apple Watch, dus je hoeft minder mee te nemen, maar je kunt altijd meer terugbrengen. Apple Pay is dé manier om te betalen.