U kunt het alarmnummer 112 bellen in alle landen van de Europese Unie (EU) en in een aantal andere landen.
Algemeen alarmnummer: 112. Politie: 110.
Belt u in het buitenland naar 112? Dan wordt u doorgeschakeld naar de dichtstbijzijnde alarmcentrale. Bent u in het grensgebied tussen Nederland, Duitsland en België? Dan kan uw oproep in een ander land terechtkomen dan van waaruit u belt.
U belt het alarmnummer 112 voor spoedeisende hulp. Bijvoorbeeld als u of iemand anders dringend medische hulp nodig heeft. Bij brand. Of als u getuige bent van een misdrijf.
"112" is het Europese noodnummer waarnaar mensen in nood in alle 27 lidstaten van de Europese Unie 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 kunnen bellen om onmiddellijke hulp te krijgen van de brandweer, een medisch team of de politie. Je kan het nummer 112 bellen met een vaste of mobiele telefoon.
U kunt het alarmnummer 112 bellen in alle landen van de Europese Unie (EU) en in een aantal andere landen.
Algemeen alarmnummer: 112. Politie: 17. Ambulance (SAMU): 15. Brandweer: 18.
Algemeen alarmnummer: 112. Politie: 133. Ambulance: 144. Brandweer: 122.
Algemeen alarmnummer: 112. Politie: 117. Ambulance: 144. Brandweer: 118.
Algemeen alarmnummer (politie): 112 (mobiele telefoon). Politie: 190. Ambulance: 150. Brandweer: 150.
Het alarmnummer 112 is in principe altijd bereikbaar. Maar het is niet uit te sluiten dat u 112 soms even niet kunt bereiken.
Nog later werd het Europese noodnummer 112 ingevoerd, dat parallel werd gesteld met het nummer 100. Dankzij het centraliseren van de dringende hulpvragen en het uniforme oproepnummer voor het hele land, kon er gemakkelijker en efficiënter een beroep gedaan worden op brandweer, politie en medische hulpverlening.
Chat met de meldkamer via 112NL app
De 112NL app is een aanvulling op 112 bellen. Als u niet goed kunt horen, praten of een andere taal spreekt, maakt u via de 112NL app contact met de meldkamer.
U kunt het alarmnummer 112 overal in Zweden bellen, dag en nacht, via een vaste of mobiele telefoon.
Het is namelijk zo dat een korte onderbreking van de lijn ook kan worden aanzien als een '1', maar een slecht contact wat een '9' simuleert is wel héél onwaarschijnlijk. De twee cijfers '1' na de '9' zijn gewoon zo maar gekozen, mogelijk omdat een '1 bij een kiesschijf het minst tijd vraagt. Vandaar dus de '911' !
Dringende geneeskundige hulpverlening
Sinds 1 januari 2021 kost elke dringende interventie van de ambulance 61,41 euro, ook als de patiënt besluit niet mee te gaan. Er is geen tegemoetkoming van de ziekteverzekering. Bovenop dit bedrag mogen geen bijkomende kosten worden aangerekend.
Het alarmnummer dat je in Noorwegen gebruikt in het geval van levensbedreigende omstandigheden is 112 (alleen wanneer je mobiel belt), dit nummer is voor het bereiken van de politie. Heb je de brandweer nodig, bel dan 110. En voor een ambulance bel 113.
Alarmnummers. Algemeen alarmnummer: 000.
Bellen naar 112 is gratis. Als je geen beltegoed meer hebt, kun je in Nederland alsnog het noodnummer bellen. Zelfs zonder simkaart. Netwerkproviders in Nederland hebben met elkaar afgesproken dat zij de noodoproepen van elkaar overnemen.
Oostenrijk. Restaurants in Oostenrijk rekenen normaal gesproken servicekosten, deze worden verwerkt in de factuur. Wat betreft het geven van fooi – het is de gewoonte om het te betalen bedrag af te ronden, wat vaak neerkomt op zo'n 10%. Bijvoorbeeld, als de rekening €37 is, dan geeft u€40.
Ja, dat kan. Bent u in het buitenland en hebt u de Nederlandse politie nodig? Bel dan naar +31-34 357 8844.
Paspoort of identiteitskaart in het buitenland
Het rijbewijs is in het buitenland geen officieel identiteitsbewijs.
Enfance en danger (kindermishandeling): 119. Samu Social -hulp aan daklozen- : 115.
Krijgt u geen verbinding met het mobiele netwerk van uw eigen provider? Dan kunt u toch altijd 112 bellen. Want de netwerkproviders in Nederland hebben afgesproken om 112 oproepen van elkaar over te nemen. Dit heet gecumuleerde of gestapelde dekking.
Als u 112 belt voor een ambulance wordt u doorverbonden met de meldkamer ambulancezorg in uw regio. De medewerker van de centrale meldkamer vraagt wat er precies aan de hand is. De medewerker bepaalt of er een ambulance naar u toe komt.