Wat verdient een cafetaria eigenaar? Hoeveel je met een eigen cafetaria kunt verdienen hangt sterk af van de omzet die je weet te behalen en de kosten die je maakt. Het inkomen dat je kunt verdienen als cafetariahouder ligt tussen de 30.000 en 90.000 euro bruto per jaar.
Het loon van een cafébaas: 1.200 euro netto.
Ontdek het gemiddelde salaris als Restaurant
Het gemiddelde restaurant salaris in Nederland is € 28.782 per jaar of € 14,76 per uur. De aanvangsposities beginnen vanaf € 25.019 per jaar, maar meer ervaren werknemers verdienen tot € 34.273 per jaar.
Salaris en Arbeidsvoorwaarden Cafetariamedewerker
Een Cafetariamedewerker kan rekenen op zo'n €1200,- tot €1600,- bruto per maand. Dit bedrag hangt af van de werkervaring, leeftijd en werkgever van de Cafetariamedewerker. Vaak liggen de lonen laag, omdat de Cafetariamedewerker meestal fooi ontvangt.
Dat was in 2019 de brancheomzet van de 5696 frituurspeciaalzaken in ons land. Gemiddeld zetten cafetaria's, snackbars en frituren ruim 202 duizend euro om.
Een gemiddelde snackbar draait een omzet van zo'n 120.000 euro per jaar. Omzetten van 350.000 euro of meer zijn ook haalbaar.
Met welk beroepen verdien je € 5000 per maand
Vaak zijn dit middenhoge-management functies bij corporates, commerciële management functies. Maar ook beroepen paramedici.
In de horeca werken is vaak gezellig en leuk, maar het harde werken en het gemiddelde salaris van €11,76 zorgen er voor dat er vooral ook in de horeca een groot tekort is aan deze toppers. De bedragen die hierboven genoemd worden, zijn bruto-inkomens en kunnen enorm verschillen per regio en bedrijf.
Volgens het CBS kostte een glas bier in 2017 gemiddeld 2,59 euro. De ondernemer moest in dat jaar ruim 140 euro betalen voor een fust van 50 liter. Omgerekend kostte 1 liter dus 2,80 euro. Ervan uitgaande dat een glas bier 0,25 liter is, dan is de kostprijs van een biertje dus 70 cent.
Een ingewijde stelt dat de groothandel een marge van 15 procent rekent. Avondwinkels zouden circa 70 tot 100 procent marge rekenen, maar supermarkten veel minder. Te beluisteren valt dat supermarkten de prijs van bier (vooral pils) als lokkertje gebruiken, door het geregeld in de aanbieding te doen.
Afhankelijk van je leeftijd ligt het uurloon bij Albert Heijn tussen de € 7,73 en € 12,01 per uur.
Uitgaande van een medior functie, zien we dat je salaris gemiddeld € 3.750 bruto per maand is en als je meer ervaring hebt en senior bent, verdien je gemiddeld € 5.000 bruto per maand.
Een alcoholwetvergunning kost € 356,75. Dit bedrag moet u ook betalen als u de vergunning niet krijgt.
Een definitieve waardebepaling gebeurt aan de hand van een uitgebreid onderzoek, maar er zijn voor de horeca twee vuistregels die aangehouden kunnen worden voor een grove indicatie: Vier tot vijf keer de nettowinst van het horecabedrijf. Of jaaromzet = verkoopwaarde, met een marge van 0,8 of 1,2 keer de jaaromzet.
Een bar factureert gemiddeld 400.000 euro per jaar en een gemiddeld ticket van 8€. Gesegmenteerd als volgt: 30% personeelssalarissen, 25% grondstoffen, 20% huur en andere vaste kosten. Tenslotte neemt de marge nog 25%. Deze percentages zullen helpen om vanaf het begin te weten hoeveel het kost om een bar te openen.