Een Sous Chef in Nederland verdient gemiddeld € 2.615 bruto per maand. Salarissen variëren van € 2.225 (laag) tot € 3.010 (hoog).
Het gemiddelde salaris voor a souschef (m/v) is € 2.670 per maand in Nederland.
Benodigde opleidingen en cursussen voor een sous chef
Denk hierbij aan de opleidingen Zelfstandig werkend kok (niveau 3), Gespecialiseerd kok (niveau 4), Leidinggevende keuken (niveau 4) of Hotel-, congres- en evenementenmanagement (niveau 4).
Hoe meer werkenemers er aangestuurd worden en hoe meer verantwoordelijkheden de Sous-chef heeft, des te hoger zal het salaris uitvallen. Het ligt ergens tussen de €1800 en €2600. Tevens biedt de horeca CAO 8% vakantiegeld over het bruto jaarsalaris en hebben fulltime medewerkers recht op 25 vakantiedagen per jaar.
De totale leiding over de keuken berust bij de chef-kok. Een sous-chef (of souschef) is de assistent van de chef-kok van een professionele keukenafdeling. Conform het rangensysteem geeft hij leiding aan de keukenbrigade en vervangt hij de chef-kok bij afwezigheid.
Er bestaan veel verschillende soorten koks. Om te beginnen zijn er in de keuken de hoofdzakelijke functies, zoals chef-kok, sous-chef en commis-chef. Dan zijn er de verschillende specialisaties: elke restaurantkeuken heeft een saucier en een patissier nodig.
Chef-Poissonnier, voor vis. Garde-manger, voor de koude keuken: salades, amuses, paté's, koude sauzen, enzovoorts. Chef-Pâtissier, voor de gebakjes, desserts en deeggerechten. Commis de cuisine, de leerling-kok.
Minimum en maximum salaris voor Chef-koks - van € 1.713 tot € 3.852 per maand - 2022. Het aanvangssalaris van een Chef-koks bedraag meestal tussen de € 1.713 en € 2.318 bruto per maand. Na een dienstverband van 5 jaar bedraagt het salaris tussen de € 2.152 en € 2.909 per maand bij een werkweek van 38 uur.
Na je opleiding start je op ongeveer 1714 euro bruto*. Na 5 jaar verdien je ongeveer 1996 euro bruto per maand. Per uur is dat omgerekend 11,54 euro bruto.
Vanaf 21 jaar verdien je in de horeca minstens € 10,48 per uur. Als voltijds medewerker ligt je minimumloon per maand op minimaal € 1.725.
De Chef- Kok geeft leiding aan de medewerkers in de keuken en rapporteert aan de eigenaren. De functie houdt in dat er meegedacht wordt in de operationele en strategische planning en het maken van het jaarlijkse budget. De Chef-kok zorgt ervoor dat de doelstellingen die in samenspraak zijn opgesteld worden behaald.
De Chef de partie heeft het vermogen om de (uitvoering van) werkzaamheden van de medewerkers in de partie te coördineren en te regelen, waarbij hij uitgaat van de opdrachten van de Chef- kok/souschef en van het algemene beleid in de keuken.
Een chef-kok (chef cuisinier), vaak afgekort tot chef, is het hoofd in een professionele keukenafdeling. Conform het rangensysteem geeft hij leiding aan de keukenbrigade en wordt daarbij bijgestaan cq. vervangen door de sous-chef.
Het gemiddelde kok salaris in Nederland is € 28.722 per jaar of € 14,73 per uur. De aanvangsposities beginnen vanaf € 25.205 per jaar, maar meer ervaren werknemers verdienen tot € 34.143 per jaar.
Als hulpkok rust er een grote verantwoordelijkheid op jouw schouders, waardoor je onder categorie 7 valt . In die categorie verdien je minimum 16,4123 euro en 19,3247 euro bruto per uur. Je kan snel klimmen op de loonladder, want elk jaar ervaring levert loonopslag op!
Een Basiskok werkt in de keuken van een restaurant, eetcafé, hotel, cateringbedrijf of bijvoorbeeld verzorgingstehuis. De Basiskok begint overdag met de voorbereidende werkzaamheden voor het klaarmaken van de gerechten, zoals het wassen en snijden van de groenten, het maken van sauzen of het voorkoken van soepen.
Salaris chirurg
Ter indicatie: als beginnend afgestudeerde in dienst van een algemeen ziekenhuis verdien je, conform de Arbeidsvoorwaarden Medisch Specialisten (AMS), per jaar een bruto salaris van ongeveer € 70.000,- voor een 45-urige werkweek. Het salaris kan oplopen tot zo'n € 130.000,-.
Een Horeca Medewerker in Nederland verdient gemiddeld € 1.905 bruto per maand. Salarissen variëren van € 1.620 (laag) tot € 2.195 (hoog). Op deze pagina vind je een gedetailleerd overzicht van de gemiddelde brutolonen per stad, opleidingsniveau, provincie, carrièreniveau, bedrijf en dienstverband.
Het loon van een restauranteigenaar: 2.500 euro netto.
De afwasser, of plongeur, is een cruciale rol in het brigadesysteem. Deze persoon maakt borden schoon en bereidt ze voor op een volgende serveerronde door ze te drogen en te ordenen.
Chef de partie / Chef de cuisine: zelfstandig werkend kok, dus overal inzetbaar. Wordt door de chef-kok ingedeeld waar nodig. Dit kan in de koude keuken zijn maar ook in de warme keuken; de chef de partie is verantwoordelijk voor de afdeling waar hij/zij werkt.