Vul een longdrink glas met ijs en vul het vervolgens met 1/3 jenever.Vul het voor de rest met Bitter Lemon en roer het goed door.Garneer het als laatst nog met citroenschijfjes en munt.
Lekker om puur te drinken, maar smaakt ook goed gemixt met cola of jus d'orange. Jonge jenever bestaat voor het grootste deel uit neutrale alcohol vervaardigd uit graan of melasse, op smaak gemaakt met maximaal 15% moutwijn.
Meestal wordt dit gemixt. Ook jenever wordt in een mixie gedronken, vaak met cola, we spreken dan van een 'colaatje tik'.
Schenk 1/3 van het glas vol met Premium Jonge Jenever. Voeg 2/3 Bitter Lemon toe. Roer de mix door. Garneer met 3 schijfjes citroen en een takje munt.
Barrel Aged Piet Honingh Genever is 'World's Best Genever'
Gospel Barrel Aged Piet Honingh Genever mag zich de beste jenever ter wereld noemen. De Piet Honingh Genever onderscheidt zich door het gebruik van 100% moutwijn als grondstof.
Jeneverbessen zijn heel gezond. Ze zijn rijk aan vitamine C en antioxidanten en hebben een gunstig effect op de stofwisseling. Toch moet u ze met mate eten. Niet alleen zijn ze intens van smaak, ook kunnen ze een prikkelende werking op de nieren hebben.
Naast rum, whisky en brandy was Jenever één van de vier basis spirits voor een cocktail. Jenever laat zich geweldig mixen, van frisse cocktails tot stevigere en vollere cocktails.
Shandy (Spaans: champú; shampoo) of sneeuwwitje is een zoetige drank van 1/5 deel bier (pils) en 4/5 deel 7Up. Het wordt vaak zelf gemixt, maar er zijn ook voorgemixte drankjes met deze samenstelling in blik of fles op de markt. In Nederland was het vooral in de jaren 60 en 70 van de 20e eeuw populair.
Gelukkig wen je er snel aan, want een paardenkut (of PK) is rete-populair in de studentenwereld. De paardenkut bestaat uit Apfelkorn en spa rood: supersimpel en smaakt als limonade.
Jenever is een sterke drank die vervaardigd wordt in Nederland, België en enkele gebieden in het noorden van Frankrijk (onder de naam genièvre) en het noordwesten van Duitsland als (Ostfriesischer) Korngenever. Oorspronkelijk gaat het om moutwijn waaraan extracten uit de jeneverbes werden toegevoegd.
Het grootste verschil tussen jenever en gin zit hem in de alcohol. Gin moet geproduceerd worden met neutrale alcohol, jenever met graanalcohol. Daarnaast bevat jenever moutwijn, wat zorgt voor een sterke graansmaak te vergelijken met ongerijpte whisky.
Jonge graanjenever = Jenever met maximaal 15% moutwijn, minimaal 35% alcohol. Oude graanjenever = Jenever met meer dan 15% moutwijn, minimaal 35% alcohol. Graanjenever = Jenever waarvan de alcohol voor 100% bereid is uit granen. Het eindproduct moet minimaal 30% alcohol bevatten.
Hoeveel alcohol bevat een standaardglas bier, wijn of sterkedrank? Een glas alcoholische drank bevat ongeveer 12 ml alcohol. Dat is ongeveer 10 gram. Dus als je bier, wijn of jenever uit het daarvoor bestemde glas drinkt, krijg je altijd ongeveer 10 gram alcohol binnen.
Spirits boven 25%: > 3 jaar
Spirits als vodka, rum, gin, jenever en whiskey kun je langer dan 3 jaar bewaren. Hoe sterker de drank hoe langer de drank houdbaar is.
Voor de meeste gedistilleerd dranken is de standaard drinkmaat 30ml. Indien anders wordt de andere maat erbij vermeld. Een standaard glas sterke drank bevat evenveel alcohol als een standaard glas bier of wijn. Geniet, maar drink met mate.
Sneeuwwitje is ook een oude bekende: 7-UP met bier. Uit Limburg kennen we de sjoes: pils met oud bruin. Maar de moeder aller bier-limonade mixen is toch wel de Radler.
Veel Spanjaarden bestellen een clara wanneer ze op een terrasje zitten. Dit drankje bestaat uit bier en Fanta: lekker verfrissend! Houd je meer van een origineel biertje? Bestel dan een caña.
Mazout. Een simpele mix van bier met cola, maar enorm populair bij onze zuiderburen. Dankt zijn naam aan de donker bruine kleur zoals van stookolie, dat ook wel mazout genoemd wordt.
Seks en mannen
Voor mannen geldt dat alcohol de testosteronspiegel (hormonen) verlaagt. De mogelijkheid om een erectie te krijgen kan na enkele glazen al afnemen. Ook kan het langer duren voordat de man klaarkomt. Bij een hoge dosis alcohol wordt een erectie krijgen en houden en klaarkomen nog moeilijker.
Alcohol heeft immers een verdovende werking op je hersenen, waardoor je remmingen wegvallen. Hierdoor doe je dingen die je normaal in nuchtere toestand nooit zou durven. Een vrouw met een slok op heeft een hogere oestradiol- en testosteronspiegel (dat zijn hormonen). Simpel gezegd krijg je dan meer zin in seks.
Bier bevat het stofje fyto-oestrogeen, deze stof is nauw verwant met het vrouwelijke hormoon, Oestrogeen. Het hormoon zorgt voor vrouwelijke rondingen. Maar het zorgt ook voor minder haargroei en laat het je borsten groeien, wauw.