Na ontvangst van het aanslagbiljet hebt u 2 maanden de tijd om de BIV te betalen.
Hoeveel tijd heb ik om te betalen? De belasting moet u betalen binnen een termijn van twee maanden vanaf de datum van verzending van het aanslagbiljet, op het rekeningnummer van de Vlaamse Belastingdienst.
De belasting op inverkeerstelling (BIV), ook soms inschrijvingstaks genoemd, is een eenmalige belasting die iedere eigenaar van een nieuw of tweedehands voertuig moet betalen vanaf de ingebruikname van het voertuig op de openbare weg in België. In het Vlaamse gewest wordt de BIV geïnd door de Vlaamse Belastingdienst.
vanaf 01/07/2022: 50,38 EUR
vanaf 01/07/2021: 46,23 EUR. vanaf 01/07/2020: 45,56 EUR. vanaf 01/07/2019: 45,35 EUR.
De BIV wordt berekend op basis van een aantal milieukenmerken: CO2-uitstoot. CO2 is een milieuvervuilende stof die jouw voertuig uitstoot tijdens het rijden. Hoe meer vervuilende stof je uitstoot, hoe hoger de BIV zal zijn.
Als het dossier aan alle voorwaarden voldoet, houdt de Vlaamse Belastingdienst de belasting op inverkeerstelling (BIV) tegen. Op die manier hoeft u de BIV niet langer voor te schieten en later terug te vragen.
De BIV voor niet-leasingvoertuigen wordt vooral bepaald door allerlei milieukenmerken. Vlaanderen kijkt naar het soort brandstof (benzine, diesel, lpg, aardgas,…), de CO2-uitstoot, de euronorm en de eventuele aanwezigheid van een roetfilter. Daar komt nog een leeftijdscorrectie bij op basis van de eerste inschrijving.
De datum eerste ingebruikname, ook wel datum eerste inschrijving of indienststelling genoemd kan je terugvinden op je kentekenbewijs of op je aanvraag tot inschrijving voertuig.
Meer bepaald de cilinderinhoud, uitgedrukt in cm³ of aantal kilowatt (kW). Een voorbeeld: één fiscale PK is gelijk aan 200 cm³ cilinderinhoud. Een auto met een cilinderinhoud van 1600cc heeft dus 8 fiscale PK.
Voor de levering van een nummerplaat betaalt u 30 euro en voor een inschrijvingsbewijs is dat 26 euro. Deze bedragen betaalt u rechtstreeks aan bpost: bij levering op uw thuisadres of op een adres naar keuze moet u het juiste bedrag cash betalen (COD = Cash On Delivery = geen overschrijving mogelijk);
De verkeersbelasting is niet betaald
De overtreder betaalt een boete van 25% van het niet-betaalde bedrag vanaf een openstaande hoofdsom van 100 euro, met een minimumboete van 50 euro en een maximumboete van 1.250 euro.
De vraag 'Hoeveel auto's mag je op je naam hebben? ' wordt ons regelmatig gesteld. En in principe mag u zo veel auto's op uw naam zetten als dat u thuis aan auto's heeft. In principe geldt er geen limiet.
Bedrag. De forfaitaire belasting op inverkeerstelling bedraagt sinds 1-07-2021 46,23 euro. Dit bedrag wordt jaarlijks geïndexeerd op 1 juli.
Betaalt u niet binnen 2 dagen, dan kunnen wij het geld zonder uw toestemming van uw bankrekening afhalen. Of er kan beslag worden gelegd op uw inkomen en eigendommen.
Het rijksdeel van de MRB tarieven wordt gebruikelijk per 1 januari van een nieuw jaar verhoogd met de inflatiecorrectie. Voor 2022 bedraagt deze correctie 1,3%. Op 1 januari kunnen de provinciën ook de hoogte van de provinciale opcenten wijzigen. Deze vormen een onderdeel van de MRB tarieven.
U kunt uw motorrijtuigenbelasting betalen met een rekening die wij u sturen. U betaalt dan per tijdvak van 3 maanden. De datum waarop dit tijdvak begint, hangt af van de afgiftedatum van uw kentekenbewijs of kentekencard. De afgiftedatum van uw kentekencard is 20 mei.
videoDe 1.750 pk sterke SSC Tuatara-hypercar is eindelijk officieel de snelste productieauto ter wereld. Op 17 januari heeft de auto een gemiddelde snelheid van 455,3 km/u gehaald.
De draaiende (werkende) kracht van de motor is dus het koppel en het aantal Pk's geeft aan hoeveel werk er gedaan kan worden bij dat koppel in een bepaalde tijd. Meer koppel zorgt voor meer trekkracht. Hierdoor kun je dus sneller accelereren of gemakkelijker een steile helling beklimmen.
Je meet de maximale trekkracht (Nm) aan de wielen (of aan de krukas van de motor) in de toerenrange die beschikbaar is en rekent dan uit hoeveel "PK" er voorhanden is bij dat bepaalde toerental. Om constant 100 km/u te rijden op een vlakke weg zou bij de meeste auto's zo'n 25 a 30 pk voldoende zijn.
Dit kan gedurende een periode van maximum één maand. In dat geval moet u in de wagen een schriftelijke toelating van de buitenlandse eigenaar bewaren. De eigenaar moet in dit document verklaren dat hij het voertuig gratis ter beschikking stelt, voor een vastgestelde periode, met einddatum.
Laat het voertuig verzekeren en inschrijven. Het roze formulier blijft maar twee maanden geldig. De auto moet binnen die periode worden ingeschreven, anders moet er een administratieve keuring worden uitgevoerd. Bij ontvangst van de nieuwe kentekenplaten, monteert u ze op het voertuig.
Je kan de datum van ingebruikname van je wagen ook terugvinden op je inschrijvingsbewijs. Dat bewijs heb je al eerder dan je kentekenbewijs dus daar kan je als eerste mee de slag.
Hoe kom je de Euronorm van je auto te weten? De Euronorm van je auto staat vermeld op het inschrijvingsbewijs bij de code 'V. 9' of op de Car-Pass. Bij oudere modellen van voor 2000 kan de vermelding van de Euronorm soms ontbreken.
Binnen 24 uur na de inschrijving krijgt u uw inschrijvingsbewijs en nummerplaat door bpost afgeleverd. Een plaat kost 30 euro, cash te betalen bij de afgifte door bpost.
Bpm is de belasting van personenauto's en motorrijwielen. Koopt u in Nederland een personenauto, motor of een bestelauto? Of importeert u een personenauto, motor of bestelauto? Dan betaalt u onder andere bpm.