1/3 stokbrood per persoon is voldoende.
Neem 1 groot stokbrood voor ongeveer 5 personen. Neem 1 bakje kruidenboter voor 2 stokbroden. Gebruik niet te grote lepels in de salade. Gebruik kleine flesjes saus in plaats van grote potten.
Bij een BBQ organiseren voor 40 personen kom je dan uit op: 16 tot 20kg vlees en vis. 10kg salades.
Hoeveel sla per persoon hangt af van wat voor salade je maakt. Voor een maaltijdsalade reken je tussen de 100-150 gram per persoon. Voor een bijgerecht is dat wellicht minder afhankelijk van de grootte van je hoofdgerecht.
Barbecue pakket compleet Populair – 20 personen – voor € 8,10 per persoon. Barbecue pakket compleet Populair – 24 personen – voor € 7,95 per persoon. Barbecue pakket compleet Populair – 32 personen – voor € 7,70 per persoon. Barbecue pakket compleet Populair – 40 personen – voor € 7,60 per persoon.
Dit komt neer op 3 à 4 stuks per persoon, afhankelijk van wat je inkoopt. Daarbij serveer je ca. 150 gram salades en een half stokbrood per persoon. Wanneer je met 4 personen barbecuet zou je dus kunnen rekenen op 700 gram vlees, 500 gram vis, 400 gram vega, 600 gram salade en 2 stokbroden.
Groenten: 100 à 200 g per persoon. Brood, pastasalade en/of aardappelen: een half stokbrood per persoon, 150 g pasta en 2 à 3 aardappelen. Voorzie je een combinatie, halveer dan je producten.
1/3 stokbrood per persoon is voldoende.
En vergeet de held van de gourmet niet: de sausjes! Bijvoorbeeld Calvé knoflooksaus, whisky- en cocktailsaus, sambasaus, Calvé BBQ saus en Calvé's klassieker: pindasaus. Een knapperig broodje hoort er ook bij. Reken op een half stokbrood per persoon.
Maar over het algemeen kunnen we wel een richtlijn aangeven. Gemiddeld genomen eten je gasten ongeveer 500 à 600 gram per persoon. Dit is zo'n 350 á 400 gram vlees en voor de rest salades, stokbrood en sausjes. Dit komt neer op 4 á 5 stukken vlees per persoon.
Het is altijd lastig om te bedenken hoeveel eten je moet rekenen per persoon voor een buffet. Iedereen zal nét een ander advies geven. Om iets van houvast te hebben, kun je uitgaan van 450 tot 500 gram per persoon.
Serveer je een koude aardappelsalade als bijgerecht bij de BBQ of een andere maaltijd? Reken dan op ongeveer 200 gram aardappelsalade per persoon.
Overigens kun je veel meer dan 12 sneetjes uit een stokbrood halen, dus een klein stokbroodje zou hier prima volstaan.
Wij rekenen 5 personen per gesneden stokbrood.
Er zitten 807 kilocalorieën in 1 heel (300 gram) wit stokbrood. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'wit stokbrood'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Stokbrood wit € 2,30.
Je kunt allerlei bijgerechten serveren bij je gourmet. Naast alle hapjes met vlees en vis is het een goed idee om gezonde gourmet-bijgerechten te maken. Denk aan gegrilde groenten, rauwkost en salades.Maar ook stokbrood, omelet of pannenkoekjes doen het altijd goed.
Wat kost een buffet voor 50 personen? De kosten van een buffet variëren tussen de €775 en €1100. Bekijk hier welk buffet je aanspreekt.
Ben je een beginnende kampkok en weet je niet goed hoeveel brood je moet bestellen? Dan hebben wij voor jou deze handige richtlijn: kinderen van 6 tot 11 jaar eten 5 tot 9 sneetjes brood per dag (150 – 315 g) en jongeren van 12 tot 18 jaar eten er 7 tot 12 per dag (210 – 420 g).
Eén sneetje brood is 35 gram, dus gemiddeld eten we per dag ongeveer 4 sneetjes brood per persoon. Volkoren is met 38% de meest gegeten broodsoort. Gevolgd door meergranenbrood en tarwebrood (bruinbrood).
Volwassen mannen hebben namelijk zo'n 6 tot 8 sneetjes brood per dag nodig en vrouwen zo'n 4 tot 5. Verrassend genoeg bij zo'n broodliefhebbend volk, ligt de daadwerkelijke consumptie dus lager dan geadviseerd. Het aanbevolen aantal sneetjes brood per dag volgens de Schijf van Vijf.
Een gemiddeld persoon eet tijdens een BBQ ongeveer 550 gram. Dat klinkt veel, maar dit is inclusief stokbrood, salades en sauzen. Dit betekent dan ook dat je vaak genoeg hebt aan 400 gram vlees per persoon. Afhankelijk van het soort vlees (of vis / vega) wat je inkoopt komt dit neer op 3 tot 4 stuks per persoon.