In het Handelsregister van de Kamers van Koophandel staan juli 2019 5.313 bakkerijen en brood- en banketzaken geregistreerd, waarvan 4.065 als hoofdvestiging of zelfstandige vestiging.
Je plant het werk en bereidt het voor. Je verzamelt het nodige materiaal en materieel. Je bewaart de afgewerkte producten en grondstoffen.
Een Bakker in Nederland verdient gemiddeld € 2.175 bruto per maand. Salarissen variëren van € 1.850 (laag) tot € 2.505 (hoog). Op deze pagina vind je een gedetailleerd overzicht van de gemiddelde brutolonen per stad, opleidingsniveau, provincie, carrièreniveau, bedrijf en dienstverband.
Om een bakkerij te openen heb je geen diploma nodig.
Maar een moderne bakker kan zeker tot drie uur slapen. Zelfs tot vijf uur als die dat wil. Wat vaak langer is dan iemand die de vroege dienst doet in de fabriek, die moet nog met de wagen tot daar.
ROBUUSTE DESEMBRODEN KRIJGEN NOG VEEL MEER TIJD VAN DE BAKKER, TOT SOMS WEL 24 UUR. In veel ambachtelijke bakkers bedrijven begint de bakker op doordeweekse dagen rond twee uur 's nachts. Hoe groter de bakkerij, hoe eerder hij begint.
Reacties. ergens nabij de €2.65 Toegevoegd na 4 minuten: Dit is uiteraard per uur, dus hoeveel je per maand verdient is afhankelijk hoeveel uren je mag werken.
Wat verdient een Bakker als zelfstandige? Een Bakker factureert ongeveer € 30 per uur ex BTW.
Wie als bakker wil werken zal een ochtendmens moeten zijn, omdat bakkers vroeg beginnen. Het beroep bakker is aan te merken als redelijk zwaar beroep, omdat de meeste bakkers hard moeten werken om alles op tijd klaar te hebben. Ook moet een bakker over veel vakkennis beschikken om alle producten te kunnen maken.
Hoe word je een Bakker? Om aan de slag te gaan als (brood)Bakker kan men de opleiding Broodbakker op MBO niveau 2 of de opleiding Allround Broodbakker op MBO niveau 3 volgen.
Een gemiddelde bakkerij realiseert 45 procent van de omzet met de verkoop van brood. Bij formule- en ketenbakkerijen is het omzetaandeel van de verkoop van brood het grootst. Zelfstandige bakkerijen behalen relatief veel omzet met de verkoop van gebak en vlaaien.
De voor brood haalbare brutowinstmarge (op basis van bruto inkoopprijzen) ligt rond 75 procent. Dat is een gewogen gemiddelde van eenvoudig grootbrood (75% of meer), kleinbrood (tot 85%) en luxe brood, meergranen en 400 grams (tussen 60 en 70%).
Dit zijn soms wel vijftig broden per dag. “Vijf procent van het brood van bakkers wordt niet verkocht”, concludeert Oostveen uit eigen onderzoek. “In totaal zijn dat ongeveer 100.000 tot 130.000 broden in heel Nederland.
Het loon van een zelfstandige bakker: 2.300 euro netto.
De opleiding Patissier is een BBL-opleiding. Je krijgt 1 jaar les en praktijk op niveau 4. Je gaat ongeveer 1 dag per week naar school. Daar kom je alles te weten over de nieuwste banketproducten en technieken.
De wettelijke vakantiedagen zijn voor iedereen gelijk, ook voor bakkers. U heeft als werknemer recht op minimaal vier keer de overeengekomen arbeidsduur per week. Als u bijvoorbeeld 40 uur per week werkt, heeft u recht op 40x4/8= 20 vakantiedagen per jaar.
Het salaris van de sector en de beroepsgroep
Het minimale of startsalaris begint bij € 841 en het maximale loon is € 16.025 bruto per maand.
Een koude bakker is eigenlijk een gewone winkelier zonder beroepsbekwaamheid die brood en toebehoren laat aanleveren door een warme bakker of industriële bakker. De enige toegestane bewerking die een koude bakker mag doen, is het brood afbakken.
In de cao van Bakkersbedrijf vind je afspraken over loon, toeslagen, werktijden, overwerk, vakantie, verlof en pensioen.