Ongeveer 35 pralines, een leuke attentie om fijnproevers te verwennen.
Assortiment verse Leonidas pralines 1kg (+/- 65-70 stks.): alle variëteiten melk, wit en puur met een brede waaier aan smaken uit ons volledige gamma: praliné, ganache, crèmes, caramel,....
Leonidas Mini 250 gram (ca 15 bonbons)
Een prachtig doosje, prima als geschenk met een ruime selectie (±45 stuks) van ons Leonidas-gamma.
Een doosje pralines (ongeveer 20 stuks) als heerlijk proevertje of klein presentje.
1 praline (17 g) bevat 95 calorieën.
Er zitten 77 kilocalorieën in 1 stuk (15 gram) bonbon.
Boulanger Bonbons 250 gram (31,80 euro per kilo)
500 gram bevat ongeveer 30 bonbons.
Dit zijn ongeveer 15 bonbons geleverd in een doosje van Chocolaterie Stam.
Leonidas Petit 375 gram (ca 22 bonbons)
Hoelang kan ik Leonidas pralines bewaren? Om een unieke smaak te waarborgen, moeten de Leonidas pralines worden verbruikt binnen acht dagen na de aankoopdatum. Ook de chocoladetabletten van Leonidas moeten binnen zes maanden worden verbruikt om de kwaliteit en authenticiteit van de echte chocoladesmaak te waarborgen.
In verschillende grondstoffen die ik voor de bonbons gebruik, zit suiker (bijvoorbeeld in de chocolade en de likeuren). Daarnaast voeg ik soms zelf suiker toe, maar wel zo min mogelijk. Zo maak ik bijvoorbeeld marsepein met gedroogde abrikozen en maar weinig suiker. Ook gebruik ik honing of fruitstroop als zoetstof.
Ingrediënten en allergenen: Suiker, boter (melk), volle melkpoeder, melkroom, cacaoboter, hazelnoten, glucosestroop, cacaomassa, koffie, emulgator (sojalecithine), natuurlijk vanillearoma, conserveermiddel (kaliumsorbaat). Kan sporen van eieren en van sesam bevatten.
Etymologie. Het woord bonbon is aan het Frans ontleend, waar het de algemene benaming is voor snoepgoed. Het oorspronkelijke Franse woord is een verdubbeling van het bijvoeglijk naamwoord bon, dat "goed" – of in dit geval vooral "lekker" – betekent.
Pralines met vulling op basis van verse room moeten zeker binnen de 2 weken gegeten worden. Pralines met vullingen op basis van boterroom, praliné, giandudja, karamel, marsepein kunnen 1 tot 2 maanden bewaard worden. Melkchocolade kan u tot 6 maanden bewaren. Pure chocolade kan u een jaar bewaren.
Pralines kan je invriezen om ze langer te bewaren, maar je moet de regels van de kunst volgen. Kies een luchtdichte verpakking. Vermijd lege plaats in het doosje. Lucht vertraagt het invriezen en het vocht dat in de lucht zit, veroorzaakt suikerbloem.
Conclusie. Chocolade kan jarenlang worden bewaard in een diepvriezer; Chocolade bewaren in een koelkast is beter dan op kamertemperatuur; Als de verpakking is geopend, moet de chocola luchtdicht worden verpakt om geen vreemde geuren te absorberen.
Waar zijn La Bohème bonbons verkrijgbaar? La Bohème bonbons zijn niet alleen verkrijgbaar aan de Prinsenkade 2 te Breda.
Het woord 'bohème' betekent zowel iemand uit de Bohemen -een Oost-Europese regio-, als een "kunstzinnig persoon met een onconventionele levensstijl". Denk daarbij bijvoorbeeld ook aan de vluchtende 'Bohemian' uit die andere evergreen.
Een bohemien refereert aan de praktijk van een onconventionele levensstijl, vaak in het gezelschap van gelijkgestemde mensen en met weinig permanente banden. Het is in de oorspronkelijke betekenis het Franse woord (bohémien) voor een inwoner van Bohemen, het westelijke deel van Tsjechië.
Deze verhalen zijn gebaseerd op Murgers eigen leven en gaan over een Parijse groep bohemiens: kunstenaars en studenten die in zelfverkozen armoede samenleven, met een duidelijke afkeer voor de bourgeoisie. De toon van deze stukken is eerder humoristisch dan sentimenteel.
Bewaar je chocolade niet in de koelkast
Chocolade houdt er absoluut niet van om verblijven op een koude en vochtige plaats. Kou en vocht trekken namelijk in de chocola, ook wanneer de chocolade nog in de verpakking zit, en dat tast de structuur en smaak van het product aan.