Met hoeveel personen je van een hele kip kan eten, is natuurlijk afhankelijk van hoe zwaar zo'n kip dan is. Van een kip van 1250 gram kan je met z'n 2'en of 3'en prima eten, van een kip van 2200 gram zou je met 4 tot misschien zelfs wel 5 personen kunnen eten. Ligt natuurlijk ook aan de eetlust van de eters.
Hele kip of haantje uit de oven is een heerlijke maaltijd voor ongeveer 4 personen.
Per persoon kun je zo'n 400 gram kipfilet rekenen voor een hoofdgerecht. Dit gaat om het rauwe gewicht, tijdens het bakken verliest kip vaak nog wat vocht. Daarnaast is kip wat lichter verteerbaar omdat het een magere vleessoort is.
Houd ongeveer 125 tot 150 gram kipfilet per persoon aan voor een hoofdgerecht. Let op: tijdens het bakken slinkt de kipfilet nog een beetje. 125 tot 150 rauwe kipfilet komt overeen met 100 tot 120 gram gebakken kipfilet.
Aantal gram per persoon: 400
Kippenvlees is een andere populaire vleessoort die overigens net als varkensvlees veel vocht kan verliezen tijdens het bereiden: een kilo kipfilet kan makkelijk eindigen in 'slechts' 600 gram wanneer het uiteindelijk gereed is. Houd daarom per persoon ongeveer 400 gram aan rauw gewicht aan.
Wil je gevogelte op tafel zetten, bijvoorbeeld kip, fazant, duif of kalkoen? Houd dan rekening met 400 a 500 gram per persoon. Dit klinkt als een enorme portie, maar houd er rekening mee dat gevogelte vaak veel bot bevat.
Voor een voorgerecht reken je 75 g vlees of 100 g vis per persoon.Voor het hoofdgerecht mag je die hoeveelheid verdubbelen: 150 g vlees, 200 g vis per persoon.
Hoeveel kip heb je nodig per persoon
Over het algemeen wordt aangeraden om ongeveer 150-200 gram kip per persoon aan te houden. Dit kan variëren afhankelijk van het recept en de eetlust van je gasten. Vergeet niet om rekening te houden met eventuele botjes die in de kip zitten.
Hoeveel kip en gevogelte per persoon voorzien op de BBQ? Wij raden aan om in totaal 400 à 500 gram eten per persoon te rekenen. Dit zijn een 3 à 5-tal stukken (vlees, gevogelte, vis of vegetarisch). Om je barbecue-gasten te laten genieten van een gevarieerd aanbod voorzie je 100 gram gevogelte per persoon.
Vlees heeft een hoge voedingswaarde. Volwassenen kunnen hun dagelijks benodigde bouwstoffen aan eiwitten, vetten, vitaminen en mineralen halen uit zo'n 100 à 125 gram vlees(waren), vis, kip of eieren. Dat is het (bruto) gewicht in grammen van gare producten, dus bijvoorbeeld bereid vlees en vleeswaren samen.
Gemiddeld genomen rekenen we zo'n 400 gram vlees per persoon bij een BBQ. Dus voor 30 personen kun je uitgaan van ongeveer 12 kilo vlees.
Een portie kipfilet, bereid komt overeen met 125 gram.
Ik haal uit 1kg kippendij ongeveer 30 satehs. Als je voor 65 man minimaal drie stokjes wilt hebben, dan heb je dus minimaal 195 stokjes nodig.
240 gram per persoon.
Per dag heeft een gemiddeld persoon tussen de 100 en de 125 gram vlees nodig. Hoogstwaarschijnlijk eet je overdag ook nog wat vlees waardoor 100 gram kipreepjes per maaltijd een mooie hoeveelheid is. Dit wil zeggen dat je met deze zak gegrilde kipreepjes (500gram) kip hebt voor ongeveer 5 maaltijden.
Met hoeveel personen je van een hele kip kan eten, is natuurlijk afhankelijk van hoe zwaar zo'n kip dan is. Van een kip van 1250 gram kan je met z'n 2'en of 3'en prima eten, van een kip van 2200 gram zou je met 4 tot misschien zelfs wel 5 personen kunnen eten. Ligt natuurlijk ook aan de eetlust van de eters.
Het verlossende antwoord is, hou rekening met 200 en 250 gram aan vlees per persoon wat je moet kopen. Wij rekenen altijd met 800 gram minus 250 gram vlees per persoon voor een hele maaltijd.
Je hebt zo'n 200 gram vlees per persoon nodig. Snij het in gelijke blokjes van 4 op 4 cm. Wil je zeker genoeg stoverij voorzien, reken voor het onbereidde vlees dan ongeveer een kilogram per vier personen. Dat zou meer dan voldoende moeten zijn.
Het uitgangspunt voor de volledige maaltijd is gemiddeld 500 gram per persoon. Houd voor een koud of warm voorgerecht een hoeveelheid van 100 tot 125 gram per persoon aan. Reken voor het hoofdgerecht ongeveer 75 gram vlees, vis of vega product, 150 tot 200 gram groente en 150 gram aardappelen, rijst of pasta.
Wat is het voedingsadvies voor vlees? Het advies is om niet meer dan 500 gram vlees per week te eten, waarvan maximaal 300 gram rood vlees, zoals rundvlees en varkensvlees. Dit is inclusief vleeswaren. Onbewerkt mager vlees staat in de Schijf van Vijf.
Met 110-120 gram vlees per persoon voor een hoofdgerecht zit je goed.
Zoveel gram vlees heb je per persoon nodig
Dit betekent dan ook dat je vaak genoeg hebt aan 400 gram vlees per persoon. Afhankelijk van het soort vlees (of vis / vega) wat je inkoopt komt dit neer op 3 tot 4 stuks per persoon.
Een portie vlees ter grootte van je handpalm volstaat in een gezonde voeding. Combineer met een rijkelijke portie groenten (de helft van je bord) en een portie aardappelen of volkoren graanproducten. Kies bij voorkeur magere vleessoorten en beperk de vleesconsumptie tot 1 maaltijd per dag.