U betaalt invoerrechten om een auto uit Dubai te importeren. Dubai ligt buiten de EU, waardoor u geen gebruik kunt maken van vrij verkeer van goederen. In plaats daarvan dient u kosten te maken. Het gaat voor een personenauto jonger dan 30 jaar bijvoorbeeld standaard om 10 procent invoerrechten.
Op het moment dat je de auto invoert in Nederland moet je ook invoerrechten betalen. voor een auto jonger dan 30 jaar is dit 10% over de aankoopwaarde+transportkosten. Voor een auto ouder dan 30 jaar betaal je geen invoerrechten maar alleen de 6%btw.
De prijzen voor auto's liggen in basis een stuk lager in Dubai. Maar door de wet- en regelgeving rondom het importeren van auto's, komen er nog extra kosten bij waar u rekening mee dient te houden. Deze regelgeving kan per situatie verschillen. Dubai ligt buiten de EU.
De goedkoopste optie om achtergelaten auto's uit Dubai te kopen. De goedkoopste en risicovolste manier is om zelf de veilingen af te gaan. In Dubai zit bijvoorbeeld een tak van Copart, waar je online de kavels kunt afstruinen. Copart handelt voornamelijk in schadeauto's.
Internationaal rijbewijs
Het Nederlandse rijbewijs is geldig in Dubai en de andere Arabische emiraten, ook bij het huren van een voertuig. Omdat verhuurbedrijven soms toch om een IRB (internationaal rijbewijs) vragen, wordt aangeraden voor de zekerheid IRB model 1968 mee te nemen.
Auto's worden bij onze zuiderburen voor minder geld verkocht en vaak beter uitgerust. Voor minder geld heb jij in België een auto met alle luxe extra's waar je je hier misschien wel scheel voor betaald. Meer luxe, lagere prijs (bij goed onderzoek) en niet te vergeten: een groter aanbod.
Prijsvoordeel import auto
Om maar met de deur in huis te vallen! de voornaamste reden om een auto te importeren is het prijsvoordeel. Auto's zijn in het buitenland vaak een stuk voordeliger in de aanschaf en door slim om te gaan met de belasting en BPM regels blijft er ook na import vaak nog een flink voordeel over.
AED 55,000 / mo.
Lamborghini Urus Pearl-capsule 2021
AED 79,999 / mo.
De prijzen van het huren van een auto liggen in Dubai lager dan in Europa en voor een liter benzine betaal je erg weinig, afhankelijk van de wisselkoers en de olieprijs een bedrag tussen de 30 en 50 eurocent.
Het mag geen geheim meer zijn dat zelf een auto importeren uit Duitsland veel voordelen heeft. Zo is er niet alleen het prijsvoordeel maar is het aanbod in Duitsland ook gewoon vele malen groter en zitten Duitse auto's vrijwel altijd vol opties en zijn vaak beter onderhouden.
Daarvoor dient u, naast eventuele brandstofkosten en rest-BPM (zie hieronder), rekening te houden met de €107,20 kosten voor RDW leges en tenaamstelling en ca. €39,50 excl. BTW kosten voor de productie van kentekenplaten met opzetletters.
Stappenplan auto importeren
Na het uitkiezen van de auto moet je het transport regelen, de belasting afdragen en de auto goed laten keuren door de RDW. Gemiddeld neemt dit gehele proces ongeveer drie weken in beslag.
Een land dat in opmars is als het om auto-import gaat, is Denemarken. De netto catalogusprijzen in dat land behoren namelijk tot de laagste van Europa. Voor wie zelf een auto wil importeren uit het buitenland, is het boek Zelf Een Auto Importeren 2012 onmisbaar.
Elk land anders
Zo blijkt dat auto´s in Nederland gemiddeld tot 2,5% goedkoper zijn dan in België. In Groot-Brittannië, Frankrijk, Luxemburg en Duitsland zijn de auto´s dan weer duurder dan in België en Nederland. Het is dan weer tot 8% goedkoper in landen zoals Bulgarije, Litouwen en Finland.
Waarom is een auto in Duitsland goedkoper? Waarom zou u een auto gaan importeren uit Duitsland? Allereerst de prijs: op de auto wordt in Duitsland geen BPM geheven en zijn Duitse auto's aanzienlijk goedkoper dan in Nederland. De BPM is een belasting die wordt geheven over de aankoop van een nieuwe auto.
En het antwoord is: vanwege de belasting (bpm en btw) die door de overheid toegevoegd worden. Zonder die belastingen zouden de prijzen vergelijkbaar zijn. Hetzelfde geldt voor benzine overigens. als je een wagen uit USA laat importeren...
Actuele benzine en diesel prijzen in Dubai
Gemiddeld betaal je voor een liter benzine tussen de 40 (1,74 AED) en 50 eurocent (2,20 AED), een liter diesel kost gemiddeld 5 tot 8 eurocent meer.
Op deze wegen mag, afhankelijk van de locatie, 100 dan wel 120 km/u gereden worden. Als je op deze wegen rijdt let goed op de borden die de maximum snelheid aangeven. Het is in Dubai verboden om tijdens het rijden je telefoon te gebruiken of hem in je hand vast te houden.
Dubai is een veilig land om te rijden en heeft voor het overgrote deel een uitstekend wegennetwerk. Langs verschillende wegen zoals de Jumeirah Road zijn flitspalen te vinden voor zowel snelheid als rood licht waarmee je een flinke verkeersboete kunt krijgen.