Stoelselectie. KLM en Air France rekenen ook voor de selectie van een standaardstoel een bijbetaling, zowel op Europese vluchten als intercontinentaal. Meer hierover lees je in ons artikel. De kosten zijn 10 euro binnen Europa per vlucht en 20 euro op intercontinentale vluchten.
Mogelijkheid tot stoelkeuze
Het kiezen van een standaardstoel bij KLM is kosteloos tijdens het inchecken (vanaf 30 uur voor vertrek).
3.2 Indien u geen standaardstoel krijgt toegewezen, heeft u recht op teruggave van de kosten die u heeft betaald voor de standaardstoel voor dat specifieke deel van de reis, indien: U teruggave van de kosten van uw ticket en uw standaardstoel aanvraagt binnen 24 uur na het boeken van beide.
Het is niet verplicht om een stoel te reserveren. Maak je geen stoelreservering, dan heb je tijdens het online inchecken keuze uit de stoelen die nog vrij zijn. Wil je er zeker van zijn dat je naast elkaar zit, dan adviseren we je wel om vooraf tegen betaling een stoel te reserveren.
Check vooraf online in
Je kunt dan tijdens het online inchecken ook direct de stoel kiezen.
Je bent niet verplicht om een stoel te reserveren. Als je geen stoel reserveert, kun je tijdens het online inchecken kiezen uit de stoelen die nog vrij zijn.
Bij KLM kan je tot 48 uur voor vertrek de stoelen reserveren. Hoeveel de kosten bedragen is afhankelijk van waar de stoel zich bevindt.
Meestal moet je een toeslag betalen voor deze stoelen, dus de kans is groter dat er geen mensen naast je komen zitten. Ze zijn heel geschikt voor langere mensen, omdat ze meer beenruimte bieden.
Volgens statistieken is er wel een lichte voorkeur voor de plaatsen achterin het vliegtuig. Het wetenschappelijke tijdschrift Popular Mechanics deed onderzoek naar alle vliegrampen in de VS vanaf 1971 t/m 2007 en maakte de conclusie dat je het beste achterin het vliegtuig kunt zitten.
Premium Comfort Class seats
De voordelen van uw stoel zijn: Tot 17 cm meer beenruimte dan een standaard Economy Class-stoel. Tot 20 cm naar achter verstelbaar. 48 tot 50 cm ruimte tussen armleuningen.
Als er geen garantie op bepaalde zitplaatsen wordt gegeven, kan de maatschappij daar een extra vergoeding voor vragen. ' In zo'n geval betaal je dus een meerprijs wanneer je zelf je zitplaats kiest. Meindersma vergelijkt het met een extra vergoeding voor een plek bij de nooduitgang of een stoel met extra beenruimte.
De Premium Comfort Class stoel is een extra comfortabele, brede stoel die veel beenruimte biedt, wel 99 cm. Ter vergelijking: Economy biedt 79 cm en Economy Comfort 89 cm. De stoel kan 20 cm naar achteren versteld zonder dat de passagier achter u hier last van heeft (in Economy 12,5 cm en Economy Comfort 16 cm).
Elke koffer mag maximaal 32 kg wegen en een maximale grootte hebben van 158 cm (lengte + breedte + hoogte) zijn, inclusief handvatten en wielen. Reist u met een Light-ticket?Dan is 1 stuk ruimbagage van maximaal 32 kg inbegrepen.
De stoel op de laatste stoelenrij
Tenzij je er niet van houdt om je stoel naar achteren te doen en je graag wachtende mensen naast je hebt staan, kun je beter niet helemaal achterin het vliegtuig gaan zitten (of voor de toiletten in het midden van een groot vliegtuig).
Als u angstig bent, zal een plaats in de buurt van de nooduitgangen u kunnen geruststellen. U kunt ook kiezen voor een plaats achteraan in het vliegtuig.Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen die achteraan zitten de meeste kans hebben om een eventuele crash te overleven.
KLM heeft vliegtuigen zonder rijnummer 13, aangezien er het gehele jaar door talloze passagiers zijn die een stoel op rij 13 weigeren. Op die manier voorkomt de luchtvaartmaatschappij dat passagiers in paniek raken of stennis gaan schoppen zodra ze merken dat ze op rij 13 zitten.
Online inchecken is gratis, bij veel maatschappijen vanaf ca. 24 tot 48 uur voor vertrek. In sommige gevallen is eerder inchecken wel mogelijk, maar dan enkel in combinatie met een stoelreservering. Voor de stoelreservering dien je dan wel te betalen.
(Online) inchecken bij KLM
De voordelen? Je checkt in waar je wilt, thuis of op kantoor én je bespaart tijd op de luchthaven! Wil je jouw boardingpass op je telefoon bewaren? Kies bij het boeken voor een digitale boardingpass zodat je je KLM-vliegtickets niet meer hoeft te printen.
Indien u een incheckbevestiging van de luchtvaartmaatschappij ontvangt na het online inchecken, ga dan met het ontvangen document naar de luchthaven. Op de luchthaven laat u uw bevestiging zien bij de incheckbalie. Op basis van de incheckbevestiging zal het personeel uw instapkaarten printen en overhandigen.
Een stoel bij de nooduitgang – extra beenruimte – kost op een intercontinentale vlucht zo'n zes tientjes extra. Wil je per se naast je metgezel zitten, dan moet je voor vier tientjes een 'duo-stoel' kiezen. Wie een plekje in de voorste helft van de cabine wil, betaalt ook een paar tientjes meer.
De stoelen achterin
Vroeger op de basis of middelbare school en nu misschien nog steeds wilde je altijd achterin zitten. Maar in het vliegtuig moet je dit echt niet willen. Nu vraag je jezelf misschien af waarom? Het is namelijk zo dat de stoelen achterin het vliegtuig een ingreep zijn op jouw privacy.
Als je niet incheckt, heb je geen instapkaart, wat betekent dat je niet door beveiliging en paspoortcontrole kunt gaan of aan boord kunt gaan. De kans is groot dat je je vlucht mist, wat kan leiden tot extra kosten voor het boeken van een nieuwe vlucht.