Smaken andersDit komt mede doordat bepaalde ingrediënten in het ene land wel zijn toegestaan, en in het andere land niet. Daarnaast wordt de smaak dus aangepast aan de lokale voorkeur. Internet onderzoek van The Coca-Cola Company heeft uitgewezen dat de huidige smaak de Nederlandse consument het beste bevalt.
Coca-Cola zegt zelf dat overal ter wereld dezelfde processen en dezelfde ingrediënten gebruikt worden. Wel gebruiken ze per land lokale ingrediënten, dus water uit het eigen land en ook suiker (van suikerbieten).Dat kan voor 'subtiele' smaakverschillen zorgen.
De ingrediënten van de Amerikaanse frisdrank verschillen enorm van die van frisdranken in Europa, voornamelijk vanwege Europese beperkingen op bepaalde chemicaliën die in eten en drinken mogen, maar ook vanwege regionale smaken . Hoe vaak heb je Europeanen immers horen zeggen dat Amerikaanse etenswaren en dranken te zoet zijn?
Neem nu Spanje, een grote afnemer van Fanta Orange. De frisdrank heeft daar een diepere oranje kleur en smaakt anders dan bij ons. “Dat verschil wordt bepaald doordat Spanjaarden liever voor een intensere kleur en een zoetere smaak gaan.
In Europa staan een aantal Coca-Cola-fabrieken. Wat betekent dat de cola die jij drinkt, geproduceerd wordt in de buurt van jouw locatie. Een woordvoerder van Coca-Cola vertelt dat de basisingrediënten en het productieproces in alle landen hetzelfde zijn.
De basisingrediënten en het productieproces van Coca-Cola zijn in alle landen hetzelfde , hoewel mensen smaak op zeer verschillende manieren ervaren.
Smaken anders
Dit komt mede doordat bepaalde ingrediënten in het ene land wel zijn toegestaan, en in het andere land niet. Daarnaast wordt de smaak dus aangepast aan de lokale voorkeur. Internet onderzoek van The Coca-Cola Company heeft uitgewezen dat de huidige smaak de Nederlandse consument het beste bevalt.
In andere Europese landen zijn de suikerniveaus echter anders aangepast , wat resulteert in een verscheidenheid aan Fanta-smaken in heel Europa. Spanje en Portugal hebben bijvoorbeeld vergelijkbare suikerniveaus als de Britse versie, maar Italiaanse Fanta bevat een stevige 11,8 g per 100 ml, wat het drie keer zoeter maakt dan de Britse variant.
Het beste antwoord. Dat komt omdat ze de smaak aanpassen per land en soms per regio. Dit om in te spelen op de cultuur in een land of bepaalde gangbare smaak.
Europese Fanta heeft een meer uitgesproken, authentieke sinaasappelsmaak met een licht pittig of minder zoet profiel vergeleken met de Amerikaanse versie. De reden hiervoor is variatie in het recept . Amerikaanse Fanta heeft 73 gram suiker per fles, terwijl Britse Fanta slechts 22,5 gram heeft en Italië 59 gram.
Het type en de hoeveelheid suiker beïnvloeden de zoetheid en het mondgevoel van de drank . Een andere factor die de smaak van Coca-Cola beïnvloedt, is de kwaliteit en bron van het water. Water vormt ongeveer 90% van de drank en het mineraalgehalte, de pH-waarde en de behandelingsmethode kunnen de smaak veranderen.
Meest populaire frisdrank
De meest populaire drank is zonder twijfel Cola. Zowel Coca Cola als Pepsi Cola vinden gretig aftrek. Op nummer 2 staat verrassend Ice Tea.
Light-frisdrank bevat geen of minder suiker en daardoor minder calorieën dan frisdrank met suiker. Als je frisdrank wilt drinken en minder calorieën wilt binnenkrijgen, kun je dus beter light-frisdrank drinken. De zoetstoffen in light-frisdrank zijn verder ook beter voor je tanden.
French Coke is traditioneler dan het originele recept. De Fransen gebruiken namelijk het originele recept uit 1886, dat kolaconcentraat, karamelkleurstof en -smaak gebruikt, evenals koolzuurhoudend water. Maar in plaats van HFCS als suikerbron, gebruikt Frankrijk sucrose .
Over smaken en kleuren valt niet te twisten, maar is het jou al opgevallen dat Coca-Cola beter smaakt uit een glazen flesje dan uit een blik of een plastic fles? Dat komt omdat Coca-Cola reageert op het materiaal waarmee het is verpakt. Dat zegt Sara Risch, oprichter van consultingbedrijf Science by Design.
Volgens de fabrikant heeft dit deels te maken met de eisen die per land gelden, maar ook met wat consumenten in een bepaald land lekker vinden. Zo is de Spaanse Fanta bijvoorbeeld veel zoeter en dieper oranje van kleur dan de Nederlandse variant.
Het beste antwoord. De Fanta in Spanje is meer oranje van kleur(stof) dan de Nederlandse. Verder zijn bepaalde ingrediënten in het ene land wel toegestaan en in het andere land niet. Daarom smaken de Fanta's (en ook de Coca Cola's) in alle landen net iets anders.
De Britse Fanta krijgt zijn kleur van wortels, pompoenen en oranje fruit, terwijl de Amerikaanse versie zijn kleur ontleent aan kleurstoffen (rood 40 en geel 6).
Malawi Fanta is verkozen tot de lekkerste ter wereld. Daarom proberen zoveel mensen het ook buiten het land te bemachtigen!
Het verschil tussen Italiaanse Fanta en Amerikaanse Fanta zal je verbazen Kijk maar eens naar het kleurverschil. Ingrediënten van Italiaanse Fanta zijn water, sinaasappelsap uit concentraat, suiker, koolstofdioxide, citroenzuur, natuurlijke citrusaroma's, acaciagom en ascorbinezuur .
We werken aan een lager suikergehalte voor onze dranken, waardoor de combinatie van zoetstoffen en suiker in het product niet in alle landen gelijk is.
Is het je ooit opgevallen dat Fanta in sommige Europese landen anders smaakt? De verschillen komen doordat de hoeveelheid suiker per land verschilt. In het Verenigd Koninkrijk moeten bedrijven bijvoorbeeld extra betalen voor een hoger suikergehalte.
In dat jaar vond de Amerikaanse apotheker John Pemberton de eerste versie van Coca-Cola uit. Hij verkocht het oorspronkelijk als een verkwikkend middel tegen allerlei kwaaltjes, vol krachtige ingrediënten zoals cafeïne gehaald uit kolanoten en, jawel een extract van cocabladeren met sporen cocaïne.
Alcohol is relatief aan de prijs in de VS. Reken op ongeveer 5 tot 10 euro voor een lokaal biertje in de bar. Voor een colaatje ben je ongeveer 3 tot 4 euro kwijt. Reken op ongeveer 50 dollar voor ontbijt, lunch en avondeten als kosten Amerika per dag.
de enige toegestane verandering is het type suiker - rietsuiker, suiker of glucosestroop zijn de enige opties , en die veroorzaken een ander mondgevoel, wat de ervaring zeker verandert.